Pohištveno-lesna industrija

Visoko regalna - silosna gradnja

Način skladiščenja v pohištveno-lesni panogi je značilno po posebej pazljivem in gospodarnem skladiščenju: palete in transportni vozički v silo-paletnem regalu in polizdelki, les in plošče v silo-konzolnem regalu. Zradi proizvodnje blaga in uporabljenih materialov je treba volumensko blago skladiščiti tako, da se varčuje pri prostoru in da je priprava blaga pri vskladiščenju in odvzemu prijetna in enostavna.

OHRA se je za takšno skladiščenje specializirala in izdeluje individualne regalne sisteme za pohištveno-lesno panogo: 24 m visok silo regal predvsem z konzolnimi regali in posebnimi rešitvami. Od načrtovanja in gradbene faze, do prevzema svetujejo in skrbijo naši svetovalci in inženirji. Pri tem se upoštevajo individualne želje in zahteve.

Kot osnova za zahtevne visokoregalne silose se uporabijo robustni paletni regali. Regalni nosilec se izračuna glede na njegovo osnovno funkcijo z dodano statično obremenitvijo. V poštev pride veliko dodatne opreme kot centrirne postaje, pripravljalna mesta za kontejnerje in prevzemna mesta za vlaganje.

Regalne hale  
Paletni regali  
Posluževanje regalov  
Konzolni regali  
Posluževanje regalov  
Posluževanje regalov  
Regalne hale  
Konzolni regali  

Paletni regali

Standardna rešitev za paletizirano blago in transportne vozičke, toda tudi najbolj primerno za plošče, masivni les in produkte z veliko težo - OHRA paletni regal.

Pri tem dimenzije palet ali blaga sploh niso odločilnega pomena , ker se z uporabo robustnih nosilnih okvirjev in prečk lahko ustvarijo široke police z visoko nosilnostjo.

OHRA paletni regali so profesionalna rešitev za skladiščenje mnogih produktov na prečnih nosilcih. Ali sprejemno skladišče, skladišče polizdelkov, nadomestnih delov ali končno skladišče, so naši regali idealni za pohištveno in lesno industrijo.

Paletni regali  
Paletni regali  
Posluževanje regalov  
Paletni regali  
Valjčna proga  
Paletni regali  
Paletni regali  
Posluževanje regalov  

Podesti

Z OHRA podestom se lahko višina obstoječega prostora v hali pomnoži.

Skladiščiti in komisionirati v večih nivojih, pomeni posebej v skladišču, v odpremi ali pri komisioniranju večjo skladiščno prostornino pri enaki površini. To pomeni tudi pri nadgradnji transportnih poti ali proizvodnih otokov.

Ta sistem izpolnjuje zahtevo po gospodarnem skladiščenju. Z uporabo toplo valjanih železnih profilov za stebre in prečne nosilce, izdeluje OHRA podeste z visoko nosilnostjo.

Izobraženi strokovnjaki že v fazi načrtovanja upoštevajo obstoječe ovire kot npr. okna, vrata ali padajoče cevi za odvodnjavanje in kanale v prostoru. Torej se lahko podest montira natančno v potekajoči proces.

Različne možnosti za talno oblogo kot iverna plošča, kovinske rešetke ali pohodna pločevina, kot tudi prevzemno mesto za palete, se vnaprej dogovori s strankino zahtevo in potrebo.

Podest  
Podest  
Podest  
Podest  
Podest  
Podest  
Podest  
Podest  

Konzolni regali

V pohištveno-lesni industriji igra pravilno skladiščenje zelo težkega in nerodnega ploščatega materiala veliko vlogo.

Pri vhodu materiala se kot npr. iverice ali MDF plošče skladiščijo po različnih merah za nadaljno obdelavo. Tako se lahko vsakokrat pride, brez izgube na času, do zahtevane količine materiala.

Za to zastavljeno nalogo so primerni robustni in kompaktni konzolni regali. Visoke nosilnosti in nastavljivi sistem za menjajoče se zahteve, izpolnjujejo princip gospodarnega skladiščenja z direktnim dostopom in majhno potrebo po prostoru.

OHRA načrtuje, izdeluje in montira robustne, vzdržljive regale in skladišča - specialno za pohištveno in lesno industrijo. OHRA dobavi vse sestavne dele, od konzolnih regalov z ročnim posluževanjem, do celotne regalne hale za skladiščenje npr. kuhinjskih plošč, vključno s statiko in avtomatskimi regalnimi dvigali.

Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali