Trgovine s kovinami

Konzolni regali

Skladiščenje kovin je posebno raznolika in zahtevna naloga. OHRA ustvarja že preko 20 let tehnični napredek za gospodarne in varne rešitve skladiščenje.

Tako je OHRA razvila in dodelala prosto gibljivo nosilno konzolo, danes standard v trgovinah s kovinami. Nosilna konzola se pri udarcu umakne in s tem ščiti dragoceno blago in regal.

Okrogle končnice na konzolah, zaobljeni robovi na koncu pet, kvalitetno poboljšano jeklo, justirni vijaki za niveliranje skladiščne površine, vitka izdelava iz vzdržljivih toplo valjanih železnih profilov, širok program dodatne opreme, so samo nekatere prednosti za najboljše skladiščenje v OHRA regalih.

Program konzolnih regalov za trgovine s kovinami zajema od lahkih regalov za AL profile, surovega materiala, do težkih regalov za polne profile, težko pločevino in npr. pločevino v kolutih s težo do 15 t.

V različnih zasnutkih skladiščenja se prilagodimo poteku pretoka materiala (npr. koluti se skladiščijo stoječe, ležeče ali viseče), kakršen je obstoječ transportni sistem (viličar, žerjav).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Premična regalna oprema

Regali na premičnih vozičkih ne potrebujejo regalnih hodnikov in imajo zaradi tega najvišjo izkoriščenost prostora. Preko daljinskega upravljalca ali pa z gumbom na napravi, se regali avtomatsko razmaknejo in naredijo hodnik, v katerem leži željeno blago. Seveda so lahko tudi konzolni regali na premičnih vozičkih.

 

Avtomatsko skladišče

OHRA kot glavni proizvajalec izdeluje osnutke, načrtuje in izdela polavtomatsko in avtomatsko skladišče, vključno s programsko povezavo na hišni računalniški sistem.

 
 
 
 

Skladiščna tehnika

Veliko drugih izdelkov zaokrožujejo spekter sestavnih elementov za skladiščenje kovin.

Poleg ročičnega ogrodja in pokončnih regalov za stoječe skladiščenje, je to seveda paletni regal - od standardnega (za palete), do težkih za masivne dele ali kolute.

Velikega pomena pa je vedno vmesna etaža. Skladiščiti ali komisionirati v dveh ali večih etažah pomeni, da je obstoječ prostor optimalno izkoriščen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Gradnja hale

Vedno več jih je!
Skladiščenje železa in drugih kovinskih profilov na prostem. Od enostavnega nadstreška do polzaprte ali v celoti zaprte skladiščne hale.

 
 
 
 

Konzolni regali s poševnimi konzolami

Regali s poševnimi konzolami se v večini primerov polnijo z žerjavom, dolg vskladiščen material pa se odvzema ročno. Po želji se lahko uporabijo varovala proti izpadanju, komisionirni trni in za občutljiv material zaščitene konzole z umetno maso.