Komisionirni sistem

Avtomatska skladišča  

V komisionirnem skladiščuse posamezna naročila zbirajo in pošiljajo v odpremo. Tako skladišče naj bi bilo konstruirano tako, da se s poceni obratnimi pripomočki doseže visoka storilnost.Komisioniranje vsebuje združevanje posameznih artiklov za naročilo.

V osnovi se komisioniranje razlikuje med statičnim in dinamičnim. Pri statičnem komisioniranju vzame komisionar blago iz regala (človek k blagu), pri dinamičnem principu pa se gre za "blago k človeku"

LSV sistem podpira tri oblike za zajemanje komisioniranih naročil. Kot prvo je mogoče podatke uvoziti iz zunanjih sistemov (npr. kot so ERP ali PPS sistem). Za uvoz podatkov obstajajo standardni vmesniki..

Poleg tega se v LSV sistemu lahko zajemajo interna komisionirana naročila , kot enostavna naročila, vezana na artikel. V končni fazi lahko v LSV sistemu zajemanje naročil poteka kot dodatni modul.

Komisionirna postaja lahko izpiše tako imenovan Pickliste, seznam, ki omogoča uporabo ročnega komisioniranja (Batch Hand-Held). Če se komisionira s pomočjo regalne posluževalne napraveali z viličarjem, se lahko uporabijo tudi brezžične daljinske postaje.

Vsak ukrep za racionalizacijo komisioniranja lahko pelje k občutnemu zmanjševanju stroškov. Produktivnost se dviguje s stalnim izboljševanjem ustvarjanja vrednosti.

Avtomatska skladišča

Upodobitev sistema za vodenje viličarja

 
Avtomatska skladišča

Centrala za daljinsko vodenje

 
Avtomatska skladišča

Omrežje - topologija

 

Statistični modul

 

Podatkovni terminal