Krmiljenje skladišča in -upravljanje

Avtomatska skladišča  

Za gospodarno vodenje kompleksnega skladišča morajo vse aktivnosti okrog zalog potekati sistematično in neprekinjeno, kot npr. sprememba zalog (prihod in odhod), premikanje, rezervacija itd. To lahko poteka na klasičen način, s kartotečnimi karticami ali pa z računalniško podprtim skladiščnim programom

Na osnovi zajetih številk v sistemu upravljanja skladišča, je informacija o stanju skladišča vedno na voljo. Tako se lahko ugotovi, kateri artikel, na katerem mestu se nahaja in kako pogosto se je obračal. Sistem za upravljanje skladišč lahko upravlja potek blaga od sprejema, označevanja posameznih serij, kontrolira težo, do optimalne izbire skladiščnega mesta.

Enak sistem organizira in oblikuje transport blaga v skladišče. Z moderno Barcode-tehnologijose lahko nadzoruje in krmili gibanje blaga. Prevozi blaga potekajo sami s pomočjo avtomatske transportne tehnike ali optimiziranega sistema za nadzor viličarjev. Enak sistem ravno tako organizira in strukturira transport blaga skladišču. Z moderno Barcode tehnologijo se lahko nadzoruje in krmili gibanje blaga. Transport se odvija sam s pomočjo avtomatske transportne tehnologije ali sistema za optimalno vodenje viličarja.

Sistem za upravljanje skladišč optimizira razpoložljive kapacitete od preprostega poličnega regala do popolnoma avtomatiziranega visokoregalnega skladišča in upravlja posamezne skladiščne strukture pod nadzorom pomembnih skladiščnih kriterijev. K tem spadajo na primer klasifikacija blaga, nevarna roba, skladiščne cone itd..

- Sistem za upravljanje skladišč je prilagodljiv in ga lahko uporabnik uskladi s svojimi potrebami. Torej se lahko realizirajo individualne rešitve. Optimalna rešitev tudi za vaš logistični sistem z naslednjimi prednostmi:

Zmanjšanje skladiščne prostornine

Zmanjšanje stroškov skladiščenja

Optimalna uporaba tehnike in osebja

Kontrolirano gibanje blaga

Optimalno razmerje cena/storitev

Modularna razširljivost

Posluževanje regalov

Regalna avtomatska naprava med uvozom v regalni hodnik

 
Avtomatska skladišča

Izhod blaga s podporo krmiljenja in upravljanja

 
Avtomatska skladišča

Notranjost krmilne omare

 
Avtomatska skladišča

Centralni računalnik transportnega sistema

 
Avtomatska skladišča

Tabela zasedenosti regala