Regalne naprave

Glede na potrebe polavtomatskega in avtomatskega skladišča skupaj s kupci in našimi svetovalci načrtujemo in konfiguriramo izbor primerne nakladalne naprave.

Konfiguracija regalnih naprav (RBG) je odvisna od naloge, izdelkov in prostorske danosti. Vse regalne naprave se lahko izvedejo povezano v vrstah kot tudi vijugasto. Na ta način je možno zgolj z eno napravo upravljati več hodnikov regalov hkrati.

Več regalnih naprav v enem obratu (skladišče lesa ali gradbenega materiala)

 

Z združitvijo mehanike za menjavanje voznega pasu v podvozjih in inteligentno uporabo lastne programske opreme je možno v enem obratu upravljati tudi več vozil hkrati. Zaradi tega zapletena transportna tehnika med posameznimi vrstami regalov ni potrebna.

Celoten program regalnih naprav zajema vse od skladiščnih robotov za manjše visoke regale in avtomatske procesne pomnilnike vozil za skladiščenje palet in rešetk do dvostebrnih naprav z nosilnostjo do 8.000 kg. Višina gradnje je možna vse do 30 metrov.

Krivinska dvostebrna naprava (kamnosek)  

Skladiščni robot za palete (trgovina z lesom)

 

Regalne naprave v pregledu

Skladiščni roboti za skladiščenje do 12 metrov višine
Skladiščni roboti za skladiščenje do 12 metrov višine

Še posebej je primeren za komisijsko skladišče ali za avtomatsko mesto zbiranja odpadkov.

Regalne naprave za skladiščenje do 25 metrov višine
Regalne naprave za skladiščenje do 25 metrov višine

Avtomatsko ali polavtomatsko delovanje s kabino.

Dvostebrna regalna naprava za dolg in težak tovor
Dvostebrna regalna naprava za dolg in težak tovor

Z nosilnostjo do 8 ton je tovrstna naprava primerna predvsem takrat, ko je potrebno skladiščiti in raztovarjati težek in velik tovor na visoke regale.