Sestavni deli in tehnika montažnih podestov

Podest  

Material
OHRA montažni podesti se izdelujejo v osnovi iz toplo valjanega kvalitetnega železa S235JRGZ. Pri manjših zahtevah se uporabi tudi hladno oblikovani pločevinasti profili. Statični izračuni in izdelava upoštevajo standard DIN 18800, ZH 1/428

Oporniki
Oporni stebri podesta so iz kvadratne cevi ali iz toplo valjanega železa, kot je zahteva ali obremenitev podesta. Višina in razponi opornikov so spremenljivi in se prilagodijo lokalni potrebi. Vsi priklučki in povezave se izvedejo po standardu DIN 18800, ZH 1/428.

Prečke in lege
Prečke iz toplo valjanega železa tvorijo skupaj z oporniki nosilni okvir podesta. Toplo valjano železo omogoča nizko gradbeno višino in velike razpone. Stranske lege se ravno tako izdelujejo iz toplo valjanih profilov ali za manjše zahteve iz optimalnih Sigma-profilov in služijo za oporo podestne obloge. Lege se pritrdijo v konstrukcijo brez izgube dodatne višine.


Povezave iz ploščatega železa z zateznimi elementi služijo za povezje podestne konstrukcije. Te se namestijo pod prečke kot horizontalne povezave in na čelni ali vzdolžni strani kot vertikalne povezave. Vsa povezave so izvedene po statičnem izračunu in so zajete v dobavo.

Stopnice
Za dostop na podesta uporabimo kvalitetne stabilne stopnice. Te se locirajo po želji kupca, zunaj ali znotraj podesta. Vse stopnice imajo dvostransko varnostno ograjo, v standardni kovinski izvedbi. Stopnice so iz kovinske rešetke, pločevine ali iz lesa.

Varnostna ograja
Varnostna ograja je močno pritrjena na kovinsko konstrukcijo. Nosilni stebri ograje so kovinski, lakirani v barvi podestne konstrukcije. Ročaj in kolenska zaščita se lahko izdela po želji iz kovine ali lesa ( Meranti). Kolenska zaščita in zaključni rob so pripadajoča standardna oprema.

Prevzemno mesto
Prevzemno mesto za odlaganje palet na podest se izdela po predpisih UVV-ZH 1/428. Po standardnih zahtevah se prevzemno mesto zaščiti z verigo. Kot alternativo vam ponujamo krilna vrata ali vrata na kolesih s katerimi se prihrani pri prostoru.

Obloga
Izbira obloge zavisi od uporabe podesta. Za standardno oblogo se uporabi specialna iverna plošča V20E1, 38 mm debela, obojestransko surova in se spaja z načinom pero-utor. Kot opcije so lahko surova/bela za več svetlobe pod podestom ali s kvalitetno nedrsečo prevleko za pohodno površino. Naslednje variante so tudi obloge iz kovinskih rešetk, pločevine ali trapezne pločevine.

Površinska zaščita / barve
Vsi jekleni deli so peskani po SA 2,5 in zaščiteni z kakovostnim prašnim lakiranjem. Standardni barvni toni so: RAL 5015 (modra), RAL 6011 (zelena) in RAL 300 (rdeča). Proti plačilu so možne tudi druge RAL barve. Po želji se dobavi tudi vroče cinkana konstrukcija.

Podest

Toplo valjano železo za stebre (3), prečke (1) in lege ( 2) zagotavlja nizko višino.

 
Podest

Kvalitetne, stabilne stopnice s kovinsko rešetko, stranska izvedba

 
Podest

Prevzemno mesto z varnostno verigo

 
Podest

Usposobljeni monterji garantirajo profesionalno montažo