Skoči na glavno vsebino

Alkain

Konzolni regali za gradbeni material

Alkain: Optimalna izraba prostora

Podjetje Alkain, največji trgovec z gradbenim materialom v Gipuzkoi, je svoj že obstoječi regalni sistem razširilo z regali podjetja OHRA, da bi pridobilo dodatne skladiščne zmogljivosti. Pri tem so bile uporabljene številne različice in dodatna oprema: Tako stojala regala deloma služijo kot oporniki strehe, vodilne tirnice pa omogočajo izrabo skladišča z ozkimi prehodi, medtem ko mosni nosilci omogočajo neomejeno skladiščenje različno velikih palet brez motečih vmesnih stebrov konstrukcije.

Podjetje Alkain na več kot 30.000 kvadratnih metrih površine na svojih lokacijah v Hondarribii in Astigarragi ponuja široko paleto gradbenega materiala za zasebne in profesionalne uporabnike. Ponudba izdelkov obsega vse od lesenih tramov in izolacijskega materiala prek opeke in ploščic, pa vse do gradbenih kemikalij in vsega potrebnega za gradbeni sektor. Podjetje skladišči različne vrste blaga v več delih skladišča:

Paletirani gradbeni material se skladišči v istem skladišču. Alkain je že leta 2008 namestil svoj prvi konzolni regali blagovne znamke OHRA. Vsaka konzola ima nosilnost do 1.915 kg. Blago se skladišči na štirih ravneh. Mostovi med nosilci omogočajo neprekinjeno skladiščenje blaga, ne da bi se pri tem poškodovala moteča vmesna stojala. Ta prostor so leta 2017 skoraj podvojili. Z regali v štirih ravneh, od katerih najdaljši v dolžino merijo kar 64,9 metra, so na voljo zadostne skladiščne zmogljivosti za rastoče dejavnosti podjetja Alkain.

Kot novost so bili leta 2017 z namenom povečanja skladiščnih zmogljivosti na sosednjo površino ob glavni hali nameščeni novi regali konzolni regali, ki imajo iste lastnosti kot tisti v notranjem prostoru. Novi regali na štirih ravneh so bili nameščeni pod streho in danes v primerjavi s fiksnimi skladiščnimi zmogljivostmi omogočajo poenostavljen nadzor nad zalogami. Hkrati je olajšan tudi dostop do blaga, zaradi česar je čas, potreben za raztovarjanje, krajši.

Tekom leta 2017 je bil zunaj nameščen tudi konzolni regal s strešnimi nosilci in premičnimi konzolami OHRA; regal služi za skladiščenje različnega materiala, kot je les, železo in težek gradbeni material. Robustni konzolni regali se uporabljajo za skladiščenje blaga z nosilnostjo do 1.850 kg na konzolo na petih nivojih kot tudi podkonstrukcija za strešno konstrukcijo. Na nekaterih mestih te zunanje konstrukcije so bili dodani mostovi med nosilci, ki omogočajo sprejem velikega paletiranega materiala. Za nošenje teže strehe so bili nameščeni posebni strešni nosilci, ki so zasnovani za opravljanje te funkcije. Vodila regalov omogočajo mehansko vnašanje blaga v regale z do 62 metri dolžine v petih nivojih s pomočjo stranskega nakladalnega vozička.

O podjetju Juan Alkain Jauregui S.A.:

Podjetje Juan Alkain Jauregui S.A., kratko Alkain, že od leta 1951 ponuja gradbeni material za različna področja. Paleta izdelkov obsega tako izdelke za vrt kot tudi kopalniške izdelke, in sega od področja dekoracije do področja za domače mojstre ter od tal do stropa, obsega pa tudi elektriko in sanitarije. Za profesionalne stranke podjetje Alkain ne nudi zgolj potrebnega materiala in orodja, temveč tudi storitve financiranja in dostave. Podjetje Alkain danes zaposluje približno 75 ljudi.


Galerija projektov