Skoči na glavno vsebino

Desguace Alarcón

Konzolni regali za obrate za razgradnjo vozil

Desguace Alarcón:

Fleksibilen regalni sistem za skladiščenje izrabljenih vozil

Špansko podjetje za razgradnjo vozil Desguace Alarcón je svoje skladiščne zmogljivosti za izrabljena vozila razširilo s konzolnimi regali OHRA. Na vsakega izmed 40 regalov v skladišču na prostem je mogoče shraniti šest osebnih vozil teže do 1.600 kilogramov, s čimer si je podjetje zagotovilo pogoje za nadaljnjo rast. Prepričuje zlasti fleksibilnost obesnih, po višini nastavljivih regalnih konzol: slednje omogočajo prilagoditev višine po meri, poleg tega pa popustijo ob udarcih in tako preprečijo škodo na regalu in na skladiščenih vozilih.

Številna podjetja za razgradnjo vozil izrabljena vozila še danes skladiščijo tako, da jih preprosto naložijo eno na drugo. Ne samo, da to ogroža varnost pri delu, tudi dostop do posameznih vozil je otežen. Podjetje Desguace Alarcón se je zato odločilo za uporabo konzolnih regalov
OHRA: vozila sedaj skladiščijo na treh ravneh na po dveh regalnih konzolah dolžine 1.800 milimetrov. Tako lahko kadar koli, ne da bi morali prelagati vozila, dostopajo do vseh vozil, tudi če so skladiščena čisto spodaj.

Pomemben vzrok za podjetje Desguace Alarcón, da so se odločili za konzolne regale vodilnega evropskega podjetja, je bila stabilnost in kakovost konstrukcije: vsi nosilni elementi regalov so izdelani iz celostenskega toplo valjanega jekla. To predstavlja osnovo za visoko nosilnost regalov, ki poleg tega omogoča tudi večjo varnost v robustnem delovnem dnevu – kajti za razliko od delov, izdelanih iz pločevine, celostenski jekleni deli nudijo zaščito pred tem, da bi se karoserije posedle.

Veliko prednost regalnega sistema za podjetje Desguace Alarcón predstavlja tudi, da so konzole v stojalo obešene in ne privite, in sicer v razmiku 100 mm. To po eni strani poenostavlja montažo, po drugi strani pa je mogoče regalne konzole tudi naknadno hitro in povsem brez uporabe orodja prilagoditi glede na višino nivojev.

 

O podjetju Desguace Alarcón:

Družinsko podjetje Desguace Alarcón je bilo ustanovljeno leta 1992 in ima sedež v Zarandoni v regiji Murcia. Z razgradnjo odsluženih vozil ne prispevajo zgolj k varovanju okolja, temveč strankam omogočajo tudi nakup preverjenih in predelanih nadomestnih delov po do 80 % nižji ceni. Rabljene nadomestne dele je mogoče poleg tega naročiti tudi prek spleta in podjetje Desguace Alarcón jih v roku 24–48 ur (na polotoku) dostavi do hišnih vrat. Območje obrata obsega pribl. 25.000 m², od katerih približno 4.000 m² zavzemajo skladiščne hale. V njih je stalno shranjenih več kot 100.000 izdelkov.


Galerija projektov