Skoči na glavno vsebino

Izjava o varstvu podatkov

1. Na kratko o varstvu podatkov

Splošne informacije

V nadaljevanju boste dobili preprost pregled nad tem, kaj se zgodi z vašimi osebnimi podatki, ko obiščete našo spletno stran. Osebni podatki so vsi podatki, s katerimi vas je mogoče osebno identificirati. Podrobnejše informacije o varstvu podatkov najdete v naši izjavi o varstvu podatkov v tem besedilu.

Zbiranje podatkov na naši spletni strani

Kdo je odgovoren za zbiranje podatkov na tej spletni strani?

Obdelavo podatkov na tej spletni strani izvaja upravljavec spletne strani. Njegove podatke za stik najdete v kolofonu spletne strani.

Kako zbiramo vaše podatke?

Nekatere vaše podatke zbiramo tako, da nam jih sami posredujete. Pri tem gre lahko npr. za podatke, ki jih vnesete v obrazec za stik.

Druge podatke avtomatsko beležijo naši informacijski sistemi med obiskom spletnega mesta. Gre predvsem za tehnične podatke (npr. o internetnem brskalniku, operacijskem sistemu ali času ogleda strani). Ti podatki se beležijo avtomatsko, takoj ko obiščete našo spletno stran.

Za kaj uporabljamo vaše podatke?

Del podatkov zbiramo z namenom, da zagotovimo brezhibno delovanje spletne strani. Druge podatke pa uporabljamo za analizo vedenja uporabnikov.

Kakšne pravice imate glede svojih podatkov?

Pravico imate, da kadar koli in brezplačno pridobite informacije o izvoru, prejemniku in namenu svojih shranjenih osebnih podatkov. Prav tako imate pravico, da zahtevate popravek, blokiranje ali brisanje teh podatkov. Za vsa nadaljnja vprašanja o varstvu podatkov smo vam na voljo na naslovu, ki je naveden v kolofonu spletne strani. Poleg tega imate pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

Orodja za analizo in orodja drugih ponudnikov

Med obiskom spletne strani se lahko opravi statistična analiza vašega brskanja po spletu. To se izvaja predvsem s pomočjo piškotkov in tako imenovanih analitičnih programov. Analiza vašega brskanja po spletu je praviloma anonimna; na podlagi brskanja po spletu vas ni mogoče izslediti. Tej analizi lahko nasprotujete ali pa jo preprečite z neuporabo določenih orodij. Podrobnejše informacije o tem lahko najdete v naslednji izjavi o varstvu podatkov.

Analizi lahko nasprotujete. O možnostih nasprotovanja vas bomo obvestili v tej izjavi o varstvu podatkov.

2. Splošne in obvezne informacije

Varstvo podatkov

Upravljavci spletnih strani zelo skrbno varujejo vaše osebne podatke. Vaše osebne podatke obravnavamo zaupno in skladno z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov ter to izjavo o varstvu podatkov.

Ob uporabi tega spletnega mesta bodo zbrani različni osebni podatki. Osebni podatki so vsi podatki, na podlagi katerih vas je mogoče osebno identificirati. V tej izjavi o varstvu podatkov je pojasnjeno, katere podatke zbiramo in za kaj jih uporabljamo. Pojasnjeno je tudi, kako in za katere namene jih zbiramo.

Opozarjamo, da se lahko pri prenosu podatkov prek interneta (na primer pri komunikaciji po elektronski pošti) pojavijo varnostne vrzeli. Popolna zaščita podatkov brez varnostnih vrzeli pred dostopom nepooblaščenih tretjih oseb ni mogoča.

Informacije o odgovorni osebi

Odgovorna oseba za obdelavo osebnih podatkov na tej spletni strani je:

OHRA Regalanlagengesellschaft mbH
Alfred-Nobel-Straße 24-44
50169 Kerpen

Telefon: 02237/64-0
E-pošta: info@ohra.de

Odgovorna oseba je fizična ali pravna oseba, ki sama ali skupaj z drugimi odloča o namenih in sredstvih obdelave osebnih podatkov (na primer o imenih, elektronskih naslovih itd.).

Preklic vašega soglasja k obdelavi podatkov

Določeni postopki obdelave podatkov se lahko vršijo samo z vašim izrecnim soglasjem. Soglasje lahko kadar koli prekličete. Zadostuje že neformalno sporočilo po elektronski pošti. Preklic ne vpliva na veljavnost obdelave podatkov, ki je bila opravljena pred preklicem.

Pravica do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu

V primeru kršitev zakona o varstvu podatkov ima prizadeta oseba pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu. Pristojni nadzorni organ za vprašanja varstva podatkov je deželni pooblaščenec za varstvo podatkov v zvezni deželi, v kateri je sedež našega podjetja. Seznam pooblaščencev za varstvo podatkov in njihove kontaktne podatke lahko najdete na naslednji povezavi: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

Pravica do prenosa podatkov

Pravico imate, da podatke, ki jih avtomatsko obdelujemo na podlagi vašega soglasja ali pogodbe, prejmete ali pa izročite tretji osebi v strojno berljivem formatu. Če zahtevate neposreden prenos podatkov drugi odgovorni osebi, bomo prenos izvedli samo, če bo tehnično izvedljiv.

Šifriranje SSL ali TLS

Spletna stran zaradi varnosti in zaščite prenosa zaupnih vsebin, kot so naročila ali povpraševanja, ki nam jih pošljete kot upravljavcu spletnega mesta, uporablja šifriranje SSL ali TLS. Šifrirano povezavo lahko prepoznate tako, da se naslovna vrstica brskalnika spremeni iz »http: //« v »https: //« in po simbolu za zaklepanje v vrstici brskalnika.

Če je šifriranje SSL ali TLS omogočeno, podatkov, ki nam jih posredujete, ne morejo brati tretje osebe.

Informacije, blokiranje, brisanje

V skladu z zakonskimi določili imate pravico, da lahko kadar koli zahtevate brezplačne informacije o shranjenih osebnih podatkih, njihovem izvoru in prejemniku ter o namenu obdelave podatkov in po potrebi pravico do popravka, blokiranja ali brisanja teh podatkov. Za vsa nadaljnja vprašanja o varstvu podatkov smo vam na voljo na naslovu, ki je naveden v kolofonu spletne strani.

Nestrinjanje z oglasnimi sporočili

Podatkov za stik v kolofonu ni dovoljeno uporabiti za pošiljanje neželenih oglasnih sporočil in informacijskega gradiva. Upravljavci spletnih strani si v primeru prejema nezaželenih oglaševalskih sporočil, na primer vsiljene pošte, pridržujejo izrecno pravico do pravnih sredstev.

3. Pooblaščenec za varstvo podatkov

Zakonsko predpisani pooblaščenec za varstvo podatkov

V našem podjetju smo imenovali pooblaščenca za varstvo podatkov.

sicdata Unternehmensberatung
Tobias Erdmann
Heiligenstock 34c
42697 Solingen

 

Telefon: +49 2127387240
E-Mail: erdmann@sicdata.de

4. Zbiranje podatkov na naši spletni strani

Piškotki

Internetne strani deloma uporabljajo t. i. piškotke. Piškotki ne škodujejo vašemu računalniku in ne vsebujejo virusov. Piškotke uporabljamo, da bi bila naša ponudba prijaznejša, učinkovitejša in varnejša. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v vašem računalniku in brskalniku.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so t. i. sejni piškotki. Ob koncu vašega obiska bodo samodejno izbrisani. Drugi piškotki ostanejo shranjeni v vaši napravi, dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki nam omogočajo, da ob naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik.

Brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o nastavitvi piškotkov in piškotke dovolite le v posameznih primerih, sprejemanje piškotkov v določenih primerih ali pa na splošno pa zavrnete in omogočite samodejno brisanje piškotkov ob zapiranju brskalnika. Če piškotke onemogočite, lahko to omeji funkcionalnost spletne strani.

Piškotki, ki so potrebni za izvajanje postopka elektronske komunikacije ali zagotavljanje določenih funkcij, ki jih želite uporabiti (npr. funkcija nakupovalnega vozička), se shranijo skladno s točko f prvega odstavka šestega člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Upravitelj spletnega mesta ima upravičen interes za shranjevanje piškotkov, da omogoči tehnično brezhibno in optimizirano zagotavljanje svojih storitev. Če se shranjujejo drugi piškotki (na primer piškotki za analizo vašega brskanja po spletu), bodo v tej izjavi o varstvu podatkov obravnavani ločeno.

Dnevniške datoteke strežnika

Ponudnik strani samodejno zbira in hrani podatke v tako imenovanih dnevniških datotekah strežnika, ki nam jih vaš spletni brskalnik samodejno posreduje. To so:

  • tip brskalnika in različica brskalnika
  • uporabljen operacijski sistem
  • napotitveni URL
  • ime gostitelja dostopajočega računalnika
  • čas zahteve strežnika
  • IP-naslov

Teh podatkov ne združujemo z drugimi viri podatkov.

Obdelava podatkov poteka skladno s točko b prvega odstavka šestega člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, ki omogoča obdelavo podatkov za izpolnitev pogodbe ali predpogodbenih ukrepov.

Obrazec za stik

Če nam pošljete povpraševanje prek obrazca za stik, bodo vaši podatki iz obrazca za povpraševanje, vključno s podatki za stik, ki ste jih navedli, shranjeni z namenom obdelave povpraševanj in za primer nadaljnjih vprašanj. Teh podatkov ne posredujemo naprej brez vašega soglasja.

Obdelava podatkov, vnesenih v obrazec za stik, temelji izključno na vašem soglasju (točka a, 1. odstavek, 6. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov). Soglasje lahko kadar koli prekličete. Zadostuje že neformalno sporočilo po elektronski pošti. Preklic ne vpliva na postopke obdelave podatkov, ki so bili opravljeni pred preklicem.

Podatki, ki jih navedete v obrazcu za stik, ostanejo pri nas, dokler nas ne pozovete, da jih izbrišemo, ne prekličete svojega soglasja za shranjevanje ali pa namen shranjevanja podatkov ni več dan (na primer po zaključeni obdelavi vašega povpraševanja). Obvezne zakonske določbe – zlasti obdobja hrambe – ostanejo nespremenjene.

Obdelava podatkov (o strankah in pogodbah)

Osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo le, če so potrebni za vzpostavitev, vsebinsko oblikovanje ali spremembo pravnega razmerja (podatki o stanju). Obdelava podatkov poteka skladno s točko b prvega odstavka šestega člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, ki omogoča obdelavo podatkov za izpolnitev pogodbe ali predpogodbenih ukrepov. Z uporabo našega spletnega mesta (podatki o uporabi) zbiramo, obdelujemo in uporabljamo osebne podatke le, če je to potrebno, da uporabniku omogočimo ali zaračunamo uporabo storitve.

Zbrani podatki bodo izbrisani po zaključku naročila ali prenehanju poslovnega razmerja. Zakonski roki hrambe ostanejo nespremenjeni.

5. Analitična orodja in oglaševanje

Google Analytics

Spletna stran uporablja funkcije storitve za analizo spletnih strani Google Analytics. To storitev ponuja podjetje Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Google Analytics uporablja t. i. piškotke. To so besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vašem obisku spletne strani, se običajno prenesejo na strežnik podjetja Google v ZDA in tam shranijo.

Piškotki storitve Google Analytics se shranijo skladno s točko f prvega odstavka šestega člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Upravljavec spletnega mesta ima upravičen interes za analizo vedenja uporabnikov, da lahko izboljša svojo spletno ponudbo in svoje oglaševanje.

Anonimizacija IP-naslova

Na tej spletni strani smo aktivirali anonimizacijo IP-naslovov. Posledično bo vaš IP-naslov v državah članicah Evropske unije ali drugih državah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru pred prenosom v Združene države skrajšan. Celoten IP-naslov bo na Googlov strežnik v ZDA poslan in tam skrajšan samo v izjemnih primerih. Google bo v imenu upravljavca spletne strani te podatke uporabil za oceno vašega obiska spletnega mesta, za zbiranje poročil o dejavnostih spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dejavnostmi spletnega mesta in uporabo interneta, upravljavcu spletne strani. IP-naslov, ki se v okviru Google Analytics posreduje z vašega strežnika, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki.

Vtičnik brskalnika

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo svojega brskalnika, vendar upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij spletne strani. Poleg tega lahko podjetju Google preprečite zbiranje in obdelavo podatkov, ki jih ustvari piškotek, in so povezani z vašim obiskom spletnega mesta (vključno z vašim IP-naslovom), tako da namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Nestrinjanje z zbiranjem podatkov

Zbiranje podatkov s strani Google Analytics lahko preprečite s klikom naslednje povezave. Nameščen bo piškotek za onemogočanje, ki bo preprečil zbiranje vaših podatkov med prihodnjimi obiski spletnega mesta: Onemogoči Google Analytics.

Če želite več informacij o ravnanju z uporabniškimi podatki v storitvi Google Analytics, si oglejte izjavo o varstvu podatkov podjetja Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Pogodbena obdelava podatkov

S podjetjem Google smo sklenili sporazum o pogodbeni obdelavi podatkov, pri čemer v celoti izvajamo stroge zahteve nemških organov za varstvo podatkov pri uporabi storitve Google Analytics.

Demografske značilnosti v storitvi Google Analytics

Ta spletna stran uporablja funkcijo »demografske značilnosti« storitve Google Analytics. S pomočjo te funkcije je mogoče izdelati poročila, ki vsebujejo informacije o starosti, spolu in interesih obiskovalcev spletnega mesta. Ti podatki se pridobijo prek Googlovega oglaševanja na podlagi zanimanj ter podatkov o obiskovalcih drugih ponudnikov. Teh podatkov ni mogoče dodeliti določeni osebi. To funkcijo lahko kadar koli deaktivirate z nastavitvijo oglasov v svojem računu Google ali pa povsem preprečite zbiranje podatkov s strani storitve Google Analytics, kot je opisano v poglavju »Nestrinjanje z zbiranjem podatkov«.

Ponovno trženje s storitvijo Google Analytics

Naša spletna mesta uporabljajo funkcije ponovnega trženja storitve Google Analytics v povezavi s funkcijama Google AdWords in DoubleClick. To storitev ponuja podjetje Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Ta funkcija omogoča povezavo ciljnih skupin za oglaševanje, ki se ustvarijo s storitvijo ponovnega trženja Google Analytics, s funkcijama Google AdWords in Google DoubleClick na več napravah. Tako se lahko personalizirana oglaševalska sporočila, ki so bila na vaši napravi (npr. mobilnem telefonu) prilagojena glede na vašo prejšnjo uporabo in brskanje, prikažejo tudi na vaši drugi napravi (npr. tabličnem računalniku ali osebnem računalniku).

Če ste podali svoje soglasje, Google v ta namen poveže zgodovino brskanja po spletu in aplikacijah z vašim računom Google. Tako se lahko na vseh napravah, s katerimi se prijavljate v svoj račun Google, prikazujejo ista personalizirana oglasna sporočila.

Google Analytics v podporo tej funkciji zbira preverjene ID-je uporabnikov, ki jih začasno poveže z našimi podatki storitve Google Analytics, da določi in ustvari ciljne skupine za prikaz oglasnih sporočil na več napravah.

Ponovno trženje/ciljanje med napravami lahko trajno onemogočite tako, da izklopite personalizirano oglaševanje v svojem računu Google; to lahko storite s klikom povezave: https://www.google.com/settings/ads/onweb/.

Združitev zbranih podatkov v vašem računu Google se izvede izključno v skladu z vašim soglasjem, ki ga lahko posredujete podjetju Google ali pa prekličete (točka a, 1. odstavek, 6. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov). Pri postopkih zbiranja podatkov, ki se ne združijo v vašem računu Google (ker npr. nimate računa Google ali se z združitvijo niste strinjali), poteka zbiranje podatkov skladno s točko f prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Upravljavec spletnega mesta ima upravičen interes, saj ima interes za anonimno analizo obiskovalcev spletnega mesta v oglaševalske namene.

Več informacij in določila o varstvu podatkov najdete v izjavi o varstvu podatkov podjetja Google na naslovu: https://www.google.com/policies/technologies/ads/.

Google AdWords in Google Conversion-Tracking

Ta spletna stran uporablja Google AdWords. AdWords je spletni oglaševalski program, katerega ponudnik je podjetje Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«).

Kot del programa Google AdWords uporabljamo t. i. sledenje konverzijam. Ko kliknete na oglas, posredovan s strani Googla, se namesti piškotek za sledenje konverzijam. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletni brskalnik shrani na uporabnikovem računalniku. Ti piškotki izgubijo veljavnost po 30 dneh in se ne uporabljajo za osebno identifikacijo uporabnikov. Če uporabnik obišče določene strani tega spletnega mesta in piškotek še ni potekel, lahko Google in mi prepoznamo, da je uporabnik kliknil oglas in bil preusmerjen na to stran.

Vsak uporabnik storitve Google AdWords prejme drugačen piškotek. Piškotkom ni mogoče slediti prek spletnih strani uporabnikov storitve AdWords. Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov za sledenje konverzijam, se uporabljajo za ustvarjanje statistike konverzij za uporabnike storitve AdWords, ki so se odločili za sledenje konverzijam. Uporabniki izvedo skupno število uporabnikov, ki so kliknili njihov oglas in bili preusmerjeni na stran z oznako za sledenje konverzijam. Vendar pa ne prejmejo informacij, na podlagi katerih je mogoče uporabnike osebno identificirati. Če ne želite sodelovati pri sledenju, ga lahko onemogočite tako, da deaktivirate Googlov piškotek za sledenje konverzijam v uporabniških nastavitvah svojega brskalnika. Tako ne boste vključeni v statistiko sledenja konverzijam.

Piškotki za slednje konverzijam se shranjujejo skladno s točko f prvega odstavka šestega člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Upravljavec spletnega mesta ima upravičen interes za analizo vedenja uporabnikov, da lahko izboljša svojo spletno ponudbo in svoje oglaševanje.

Več informacij o programu Google AdWords in Googlovem sledenju konverzijam najdete v izjavi o varstvu podatkov podjetja Google: https://www.google.de/policies/privacy/.

Brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o nastavitvi piškotkov in piškotke dovolite le v posameznih primerih, sprejemanje piškotkov v določenih primerih ali pa na splošno pa zavrnete in omogočite samodejno brisanje piškotkov ob zapiranju brskalnika. Če piškotke onemogočite, lahko to omeji funkcionalnost spletne strani.

6. Novice

Podatki, povezani s prejemanjem novic

Če želite prejemati novice, potrebujemo vaš elektronski naslov ter podatke, na podlagi katerih lahko preverimo, da posredovani elektronski naslov dejansko pripada vam in da se strinjate s prejemanjem novic. Drugi podatki se ne zbirajo oz. se zbirajo samo prostovoljno. Te podatke uporabljamo izključno za pošiljanje zahtevanih novic in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Obdelava podatkov, vnesenih v obrazec za prijavo na prejemanje novic, temelji izključno na vašem soglasju (točka a, 1. odstavek, 6. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov). Dovoljenje za shranjevanje podatkov, elektronskega naslova in njihovo uporabo za pošiljanje novic lahko kadar koli prekličete, na primer prek povezave »Odjava« v novicah. Preklic ne vpliva na že izvedene postopke obdelave podatkov.

Podatke, ki so shranjeni pri nas z namenom pošiljanja novic, shranimo do vašega preklica in jih po prenehanju pošiljanja novic izbrišemo. Podatki, ki so bili pri nas shranjeni za druge namene (npr. elektronski naslovi članov), ostanejo nespremenjeni.

MailChimp

Ta spletna stran uporablja storitve MailChimp za pošiljanje novic. Ponudnik teh storitev je podjetje Rocket Science Group LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, ZDA.

MailChimp je storitev, ki omogoča organizacijo in analizo pošiljanja novic. Če vnesete podatke z namenom naročanja na novice (npr. elektronski naslov), bodo ti shranjeni na strežnikih MailChimp v ZDA.

MailChimp ima certifikat v skladu z »zasebnostnim ščitom EU-ZDA«. »Zasebnostni ščit« je sporazum med Evropsko unijo (EU) in ZDA, da se zagotovi skladnost z evropskimi standardi za varstvo podatkov v ZDA.

S pomočjo programa MailChimp lahko analiziramo naše pošiljanje novic. Ko odprete elektronsko pošto, ki jo pošlje MailChimp, se datoteka, ki jo vsebuje elektronska pošta (t. i. spletni svetilnik), poveže s strežniki MailChimp v ZDA. Na ta način je mogoče ugotoviti, ali je bilo sporočilo z novicami odprto in katere povezave so bile kliknjene. Poleg tega se zbirajo tehnični podatki (npr. čas nalaganja, IP-naslov, vrsta brskalnika in operacijski sistem). Teh podatkov ni mogoče dodeliti posameznemu prejemniku glasila. Uporabljajo se izključno za statistično analizo pošiljanja novic. Rezultati teh analiz se lahko uporabljajo za boljšo prilagoditev prihodnjih novic interesom prejemnikov.

Če ne želite biti vključeni v analizo storitve MailChimp, se odjavite od prejemanja novic. V ta namen vsebuje vsako sporočilo z novicami posebno povezavo za odjavo novic. Poleg tega se lahko od prejemanja novic odjavite tudi neposredno na spletni strani.

Obdelava podatkov temelji na vašem soglasju (točka a, 1. odstavek, 6. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov). Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da se odjavite od prejemanja novic. Preklic ne vpliva na že izvedene postopke obdelave podatkov.

Podatke, ki so shranjeni pri nas z namenom pošiljanja novic, shranimo do vašega preklica in jih po prenehanju pošiljanja novic izbrišemo tako z naših strežnikov kot tudi s strežnikov storitve MailChimp. Podatki, ki so bili pri nas shranjeni za druge namene (npr. elektronski naslovi članov), ostanejo nespremenjeni.

Podrobnosti si oglejte v izjavi o varstvu podatkov storitve MailChimp na povezavi: https://mailchimp.com/legal/terms/.

Sklenitev pogodbe o obdelavi podatkov

Z MailChimp smo sklenili t. i. pogodbo o obdelavi podatkov, s katero se MailChimp obvezuje, da bo varoval podatke naših strank in jih ne bo posredoval tretjim osebam. Pogodba je dostopna na naslednji povezavi: https://mailchimp.com/legal/forms/data-processing-agreement/sample-agreement/.

7. Vtičniki in orodja

YouTube

Naša spletna stran uporablja vtičnike Googlove strani YouTube. Upravljavec strani je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA.

Ko obiščete eno izmed naših spletnih strani z vtičnikom YouTube, se vzpostavi povezava s strežniki YouTube. Strežnik YouTube je seznanjen s tem, katero od naših spletnih strani ste obiskali.

Če ste prijavljeni v svoj račun YouTube, omogočate YouTubu, da vaše navade brskanja poveže neposredno z vašim osebnim profilom. To lahko preprečite tako, da se odjavite iz svojega računa YouTube.

YouTube uporabljamo z namenom privlačne predstavitve naše spletne ponudbe. To je upravičen interes skladno s točko f prvega odstavka šestega člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Več informacij o ravnanju z uporabniškimi podatki je na voljo v izjavi o varstvu podatkov storitve YouTube na povezavi: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Google Web Fonts

Ta stran za zagotavljanje enotnega videza pisav uporablja t. i. »Web Fonts« (spletne pisave), ki jih zagotavlja Google. Ko obiščete spletno stran, vaš brskalnik naloži potrebne spletne pisave v svoj predpomnilnik, da pravilno prikaže besedila in pisave.

Pri tem se mora brskalnik, ki ga uporabljate, povezati s strežniki podjetja Google. Na ta način Google izve, da ste s svojim IP-naslovom dostopali do našega spletnega mesta. Google Web Fonts uporabljamo, da bi enotno in ustrezno predstavili naše spletne storitve. To je upravičen interes skladno s točko f prvega odstavka šestega člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Če vaš brskalnik ne podpira storitve Web Fonts, bo uporabljal privzeto standardno pisavo.

Več informacij o Google Web Fonts najdete na povezavi https://developers.google.com/fonts/faq in v izjavi o varstvu podatkov podjetja Google: https://www.google.com/policies/privacy/.

Google Maps

Ta stran prek vmesnika za namensko programiranje uporablja storitev Google Maps. To storitev ponuja podjetje Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Če želite uporabljati funkcije storitve Google Maps, morate shraniti svoj IP-naslov. Podatki se običajno prenesejo na strežnik podjetja Google v ZDA in tam shranijo. Ponudnik te strani nima vpliva na prenos podatkov.

Storitev Google Maps uporabljamo z namenom privlačne predstavitve naše spletne ponudbe ter da bi bilo lokacije, navedene na spletni strani, lažje najti. To je upravičen interes skladno s točko f prvega odstavka šestega člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Za več informacij o ravnanju z uporabniškimi podatki si oglejte izjavo o varstvu podatkov podjetja Google: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.