Skoči na glavno vsebino

Panožne rešitve OHRA Opera, teater, galerija

Posvetovanje

Za panogo specifični skladiščni sistemi za vaše izdelke

Kulise niso zanimive samo na velikih svetovnih odrih. Za izdelavo so drage in jih je treba shraniti za nadaljno uporabo. Ker so kulise večinoma velike in nerodne, predstavlja skladiščenje eno posebno zahtevno nalogo.

V bližnji preteklosti se je izdelala rešitev skladiščenja v obliki prevoznih konzolnih regalov. V konzolnih regalih so se ustvarile neskončne police s pomočjo mostičev med konzolami, globine do 2,5 m in poljubne dolžine. Glede na višino hale, se je tako ustvarilo 5 do 6 nivojev.

PosvetovanjePrevzemi katalog


Tekalni voziček

Regali so pritrjeni na robustne, proti zvijanju odporne vozičke. Po potrebi se odpre le želeni prehod. V nasprotju s stacionarnimi regali lahko s to metodo skladiščenja dosežemo do 85-odstotno povečanje skladiščnih zmogljivosti. Na to metodo skladiščenja stavi tudi Operna hiša v Zürichu in Državno gledališče v Stuttgartu. Regali so pritrjeni na vozičke s kolesi, ki jih lahko medsebojno približamo na nekaj centimetrov. Tako lahko na omejenem prostoru skladiščimo velike količine tovora, do katerega imamo lahko vseeno vedno omogočen neposreden dostop.
S pritiskom na gumb regalni sistem odpre pot, kamor lahko shranite oz. od koder lahko odstranite kulise. Poseben izziv pa predstavlja na primer polaganje voznih tirnic ali požarnih škropilnikov (na premičnih regalih) kot tudi celotna zasnova upravljanja s 4-smernim električnim nakladalcem in delno nepogrešljivim nosilcem posebnega blaga.


Skladiščni odri

Z vgradnjo robustnih skladiščnih odrov je možno skladiščenje v več nadstropjih. Tako lahko rekvizite, kot so pohištvo, svetilke, dekoracija ali kostumi, pregledno uskladiščite in pri tem privarčujete s prostorom.

Zahteva za ponudbo


Paletni regali

Poleg skladiščnih odrov so se robustni široki in paletni regali izkazali kot optimalna skladiščna rešitev za shranjevanje različnih rekvizitov in velikega števila elementov za opremljanje. Široki regali so primerni za skladiščenje masivnih in velikih predmetov z relativno nizko maso, paletni regali s širino predelkov večjo od 4000 mm pa so primernejši za skladiščenje težjih umetnin ali pakirnih zabojev. Zahvaljujoč lahko dostopnemu in priročnemu načinu skladiščenja je zagotovljena hitra in individualna sestava za uporabo pri različnih predstavah.

Zahteva za ponudbo


Navpično skladiščenje

Za izdelavo in popravilo kulis je potrebno veliko število materialov različnih mer in mas. Robustni navpični regali zagotavljajo visoko nosilnost – še posebej težkih, okornih in masivnih predmetov – in hitro upravljanje z regali v delavnici.

Zahteva za ponudbo

Reference za opere in gledališča

Staatstheater Karlsruhe
Staatstheater Stuttgart
Staatstheater Karlsruhe

Staatstheater Karlsruhe

60 m dolgi premični vozički za dvostranske konzolne regale - optimalno izkoriščen prostor

K zgodbi o uspehu

Staatstheater Stuttgart

Staatstheater Stuttgart

Velike kulise, ki se ne morejo namestiti v vozeže regale, se stoječe skladiščijo v paletnih boksih

K zgodbi o uspehu