Skoči na glavno vsebino

Panožne rešitve OHRA Trgovina z lesom

Posvetovanje

Za panogo specifični skladiščni sistemi za vaše izdelke

Skladiščenja lesa je posebno raznovrstna in zahtevna naloga. OHRA že preko 40 let ustvarja tehnično prednost za gospodarne in varne regale in rešitve skladiščenja. Tako je izdelala izvrstno, prosto gibljivo nosilno konzolo, danes standard v lesnih trgovinah. Nosilna konzola se pri udarcu umakne in s tem varuje dragoceno blago in regal.

Konzolni regali so popoln skladiščni sistem predvsem za skladiščenje dolgih, težkih ali masivnih lesenih kosov na področju trgovine z lesom. Zahvaljujoč robustni, a kljub temu ozki konstrukciji iz toplo valjanih jeklenih profilov, imajo regali OHRA visoko skladiščno zmogljivost na majhni površini. Ostali izdelki, kot so paletni regali, navpični regali in regali za iverne plošče zaokrožajo našo ponudbo za to področje.  

PosvetovanjePrevzemi katalog


Konzolni regali

Popoln skladišcni sistem za dolge, težke ali masivne lesene kose, kot so iverne plošce, paketi rezanega lesa ali masivni les. Prilagodljive, po višini nastavljive konzole se ob udarcu umaknejo navzgor in vstran. Ta sistem vaše blago šciti pred poškodbami. Vse konzolne regale izdelujemo po narocilu glede na skladišceno blago, jih dostavimo in po želji tudi namestimo. Robustni toplo valjani jekleni profili za nosilne elemente konzolnih regalov OHRA omogocajo varno skladišcenje vaših izdelkov. Visoka kakovost stojal in konzol zagotavlja dolgorocno in s tem gospodarno rešitev za vaše skladišce lesenih materialov. Postavitev konzolnih regalov OHRA je mogoca v zaprtih prostorih in na prostem. Konzolni regali OHRA so namenjeni dolgotrajni uporabi. Uporaba toplo valjanih jeklenih profilov namesto tanke plocevine zagotavlja visoko nosilnost ob hkrati vitki gradnji. S tem omogocajo skladišcenje velikih kolicin blaga na majhni površini

Prednosti za vas:

 • Stojala regalov in konzole iz toplo valjanih jeklenih profilov IPE s
 • polnimi stenami
 • Stojala regalov obojestransko luknjana v rastru 100:100 mm
 • Brez sticnih robov na skladišcni površini
 • Brez nastajanja prikrite rje zaradi polne izdelave
 • Za postavitev na prostem tudi z nadstreškom, hrbtno stenoin žlebom
 • Visokokakovostno prašno lakiranje
 • Vroce pocinkana izvedba za skladišcenje na prostem

Zahteva za ponudbo


Paletni regali

Paletni regali OHRA so zaradi robustne izdelave v primerjavi s konvencionalnimi plocevinastimi paletnimi regali edinstveni in imajo prednosti pri staticni obremenitvi. Uporaba toplo valjanih kovinskih profilov za nosilne elemente, je pomemben dejavnik za varnost v vašem skladišcu, zlasti v obmocjih kjer je prisotno osebje ali stranke. Hkrati so regali gospodarni, saj omogocajo široke predelne širine in tako potrebujejo manj sestavnih delov od obicajnih regalnih sistemov z majhno nosilnostjo.

 • Standardne širine predelkov do 4.500_mm
 • Visoka možnost obremenitve: Standardno omogoceni skupna obremenitev do 32.700 kg in obremenitev polic do 5.100 kg
 • Vroce pocinkana izvedba za skladišcenje na prostem
 • Možnost izvedbe s streho, stenami ali celotne regalne hale

Zahteva za ponudbo


Pokončni regali

Za veliko vrst blaga, kot so letve, profili, palice ali cevi, navpicni regali predstavljajo popoln in strankam prijazen nacin skladišcenja. Razlicne vrste in mere je mogoce sortirati in jih v skladišcu ali prodajalni prirocno razstaviti. Za pokoncno skladišcenje ivernih plošc neposredno v rezalnem obmocju ni boljše rešitve od robustnega plošcnega regala OHRA. Dodelan sklopni sistem iz kvadratnih cevi ima dolgo življenjsko dobo. Za preprosto polaganje v skladišce in jemanje iz skladišca pred vsakim regalnim jaškom vgradimo kakovostne kotalne proge.

Zahteva za ponudbo


Sistemi samodejnega skladišcenja

Optimizacija skladišca z delno in popolno avtomatizacijo postopkov skladišcenja. Z upoštevanjem nacela »blago do cloveka« se poviša storilnost pri visokih komisijskih storitvah. Na zahtevo je mogoce cele pakete ali posamezne plošce odstraniti in premakniti do predajnega mesta.

 • Najvišja mogoca zmogljivost prenašanja tovora za komisioniranje
 • Rocno krmiljenje lahko kadar koli nadgradite v popolnoma avtomatizirano.
 • Modulski priklop na strankino programsko opremo ERP
 • Upravljanje z vec prehodi in krivinskimi dvigali prek upravljalnega sistema
 • S tem se znižajo stroški vlaganja in doseže se optimalno razmerje med ceno in zmogljivostmi

Reference za trgovino z lesom

Van Dorp Hout
Nyfeler
Hechenblaickner
Karl Pichler
Maderas Fanega
Van Dorp Hout

Van Dorp Hout

Podjetje Van Dorp Hout, eden vodilnih strokovnjakov za vrtni les v regiji Randstad na Nizozemskem, je v letih 2019 in 2020 namestilo več kot 240 metrov konzolnih regalov podjetja OHRA. Podjetje za trgovanje z lesom je lahko z izvedbami regalov različnih višin, od katerih so bili nekateri s streho, svoje skladiščne zmogljivosti povečalo za 40 odstotkov glede na predhodno talno skladiščenje in tako precej izboljšalo skupno učinkovitost skladiščnih procesov. Tako lahko zdaj kupce oskrbijo hitreje in z večjim naborom izdelkov.

K zgodbi o uspehu

Nyfeler

Nyfeler

Mizarstvo Nyfeler Holzwaren AG, ki med drugim izdeluje sisteme za vodenje kroglic CUBORO, zdaj bukove deske in druge izdelke namesto na tleh skladišči v sistemu konzolnih regalov podjetja OHRA.

K zgodbi o uspehu

Hechenblaickner

Hechenblaickner

Podvojena kapaciteta skladišča s premičnim regalom

K zgodbi o uspehu

Karl Pichler

Karl Pichler

Da bi izboljšali razpoložljivost blaga in pridobili več prostora za širši nabor izdelkov, je južnotirolsko podjetje za veleprodajo lesa Karl Pichler svoje skladišče za les posodobilo s pomičnim regalnim sistemom podjetja OHRA.

K zgodbi o uspehu

Maderas Fanega

Maderas Fanega

S konzolnimi regali OHRA, ki so individualno prilagojeni prostorskim razmeram, lahko španski trgovec z lesom in železnino Maderas Fanega bolje izkoristi svoj obstoječi skladiščni prostor.

K zgodbi o uspehu