Skoči na glavno vsebino

Panožne rešitve OHRA Trgovina z lesom

Posvetovanje

Za panogo specifični skladiščni sistemi za vaše izdelke

Skladiščenja lesa je posebno raznovrstna in zahtevna naloga. OHRA že preko 40 let ustvarja tehnično prednost za gospodarne in varne regale in rešitve skladiščenja. Tako je izdelala izvrstno, prosto gibljivo nosilno konzolo, danes standard v lesnih trgovinah. Nosilna konzola se pri udarcu umakne in s tem varuje dragoceno blago in regal.

Konzolni regali so popoln skladiščni sistem predvsem za skladiščenje dolgih, težkih ali masivnih lesenih kosov na področju trgovine z lesom. Zahvaljujoč robustni, a kljub temu ozki konstrukciji iz toplo valjanih jeklenih profilov, imajo regali OHRA visoko skladiščno zmogljivost na majhni površini. Ostali izdelki, kot so paletni regali, navpični regali in regali za iverne plošče zaokrožajo našo ponudbo za to področje.  

PosvetovanjePrevzemi katalog


Konzolni regali

Popoln skladišcni sistem za dolge, težke ali masivne lesene kose, kot so iverne plošce, paketi rezanega lesa ali masivni les. Prilagodljive, po višini nastavljive konzole se ob udarcu umaknejo navzgor in vstran. Ta sistem vaše blago šciti pred poškodbami. Vse konzolne regale izdelujemo po narocilu glede na skladišceno blago, jih dostavimo in po želji tudi namestimo. Robustni toplo valjani jekleni profili za nosilne elemente konzolnih regalov OHRA omogocajo varno skladišcenje vaših izdelkov. Visoka kakovost stojal in konzol zagotavlja dolgorocno in s tem gospodarno rešitev za vaše skladišce lesenih materialov. Postavitev konzolnih regalov OHRA je mogoca v zaprtih prostorih in na prostem. Konzolni regali OHRA so namenjeni dolgotrajni uporabi. Uporaba toplo valjanih jeklenih profilov namesto tanke plocevine zagotavlja visoko nosilnost ob hkrati vitki gradnji. S tem omogocajo skladišcenje velikih kolicin blaga na majhni površini

Prednosti za vas:

 • Stojala regalov in konzole iz toplo valjanih jeklenih profilov IPE s
 • polnimi stenami
 • Stojala regalov obojestransko luknjana v rastru 100:100 mm
 • Brez sticnih robov na skladišcni površini
 • Brez nastajanja prikrite rje zaradi polne izdelave
 • Za postavitev na prostem tudi z nadstreškom, hrbtno stenoin žlebom
 • Visokokakovostno prašno lakiranje
 • Vroce pocinkana izvedba za skladišcenje na prostem

Zahteva za ponudbo


Paletni regali

Paletni regali OHRA so zaradi robustne izdelave v primerjavi s konvencionalnimi plocevinastimi paletnimi regali edinstveni in imajo prednosti pri staticni obremenitvi. Uporaba toplo valjanih kovinskih profilov za nosilne elemente, je pomemben dejavnik za varnost v vašem skladišcu, zlasti v obmocjih kjer je prisotno osebje ali stranke. Hkrati so regali gospodarni, saj omogocajo široke predelne širine in tako potrebujejo manj sestavnih delov od obicajnih regalnih sistemov z majhno nosilnostjo.

 • Standardne širine predelkov do 4.500_mm
 • Visoka možnost obremenitve: Standardno omogoceni skupna obremenitev do 32.700 kg in obremenitev polic do 5.100 kg
 • Vroce pocinkana izvedba za skladišcenje na prostem
 • Možnost izvedbe s streho, stenami ali celotne regalne hale

Zahteva za ponudbo


Pokončni regali

Za veliko vrst blaga, kot so letve, profili, palice ali cevi, navpicni regali predstavljajo popoln in strankam prijazen nacin skladišcenja. Razlicne vrste in mere je mogoce sortirati in jih v skladišcu ali prodajalni prirocno razstaviti. Za pokoncno skladišcenje ivernih plošc neposredno v rezalnem obmocju ni boljše rešitve od robustnega plošcnega regala OHRA. Dodelan sklopni sistem iz kvadratnih cevi ima dolgo življenjsko dobo. Za preprosto polaganje v skladišce in jemanje iz skladišca pred vsakim regalnim jaškom vgradimo kakovostne kotalne proge.

Zahteva za ponudbo


Sistemi samodejnega skladišcenja

Optimizacija skladišca z delno in popolno avtomatizacijo postopkov skladišcenja. Z upoštevanjem nacela »blago do cloveka« se poviša storilnost pri visokih komisijskih storitvah. Na zahtevo je mogoce cele pakete ali posamezne plošce odstraniti in premakniti do predajnega mesta.

 • Najvišja mogoca zmogljivost prenašanja tovora za komisioniranje
 • Rocno krmiljenje lahko kadar koli nadgradite v popolnoma avtomatizirano.
 • Modulski priklop na strankino programsko opremo ERP
 • Upravljanje z vec prehodi in krivinskimi dvigali prek upravljalnega sistema
 • S tem se znižajo stroški vlaganja in doseže se optimalno razmerje med ceno in zmogljivostmi

Reference za trgovino z lesom

Gerbrich
van Deuveren
Trend Hout
Bati Nature
Bauking
Gerbrich

Gerbrich

Češki proizvajalec vrat Gerbrich je z uporabo konzolnih regalov podjetja OHRA na majhni površini za svojo proizvodnjo ustvaril velike skladiščne zmogljivosti. Regalni sistem omogoča tudi učinkovito skladiščenje zaradi hitrega rokovanja z blagom in dobrega pregleda nad zalogami ter s tem zanesljivo oskrbo proizvodnje s potrebnimi materiali, kot so iverne plošče ali obloge.

K zgodbi o uspehu

van Deuveren

van Deuveren

Podjetja za svoje regale vse pogosteje uporabijo možnost individualne barvne sheme. Na ta način je mogoče grafično podobo podjetja prenesti tudi v skladišče ali pa vizualno ločiti različne skladiščne prostore. Podjetje OHRA, vodilni evropski proizvajalec konzolnih regalov, je za novi sedež podjetja »Houthandel van Deuveren« v Dedemsvaartu na Nizozemskem regale prašno prelakiralo v različnih odtenkih RAL. Barve so usklajene s fasado, tako da regali in zgradba tvorijo harmonično enoto, ki odraža modernost in kakovost storitev podjetja. 

K zgodbi o uspehu

Trend Hout

Trend Hout

Trendhout, nizozemski specialist za ekskluzivne vrtne lope, je svoj novi logistični center v Hattemerbroeku opremil z regalnimi sistemi podjetja OHRA. Zasnova sistema je bila osredotočena na ustvarjanje čim večje skladiščne zmogljivosti na razpoložljivem prostoru. Podjetje OHRA je v samo dveh tednih vgradilo količino jekla, ki ustreza šestim polno naloženim tovornjakom – tako je nastal regalni sistem s 390 metri konzolnih regalov in prostorom za shranjevanje 1422 palet. Trendhout je tako lahko bistveno izboljšal učinkovitost in vloženi čas, potreben za komisioniranje, zaloge so zdaj urejene ter pregledne, povečala pa se je tudi zanesljivost dobav.

K zgodbi o uspehu

Bati Nature

Bati Nature

Francosko podjetje za tesarstvo oz. izdelavo lesenih konstrukcij Bati-Nature, specializirano za gradnjo hiš, izoliranih s slamo, je s posebnim regalnim sistemom podjetja OHRA pridobilo nove zmogljivosti za skladiščenje lesnih materialov in montažnih stenskih elementov. Dve 24 metrov dolgi vrsti enostranskih konzolnih regalov tvorita stene hali podobne strukture. Med njima pa ostaja približno 6 metrov široko prevozno območje za skladiščenje sten z lesenim ogrodjem v pokončnem položaju. Na stojala regalov je nameščena streha, ki pred vremenskimi vplivi ščiti tako navzven obrnjene skladiščne ravni, ustvarjene s pomočjo konzolnih regalov, kot tudi prostor za talno skladiščenje med regali. Podjetje OHRA je za montažo posebej prilagojenih skladiščnih stavb potrebovalo samo približno teden in pol.

 

K zgodbi o uspehu

Bauking

Bauking

V novi regalni hali OHRA, ki jo sestavljajo konzolni regali, lahko stranke trgovca z gradbenim materialom BAUKING v Lorupu zdaj najdejo ves les na enem mestu. Regalni sistem v primerjavi s prejšnjo rešitvijo skladiščenja ponuja tudi bistveno večjo kapaciteto, tako da lahko BAUKING skladišči več različnih artiklov. Izziv pri načrtovanju projekta je bil naklon 0,7 % v dve smeri za odvodnjavanje zunanje skladiščne površine. Za kompenzacijo naklona je OHRA izvedla posebno strešno konstrukcijo: strešni kraki vrst polic med seboj niso povezani, ampak je med njimi 10-centimetrska špranja, ki jo pokriva gibljivo pritrjena slemenska kapa. Ne samo, da notranjost ostane suha, tudi napetost in tresljaji se ne prenašajo med vrstami polic.

K zgodbi o uspehu