Skoči na glavno vsebino

Panožne rešitve OHRA Trgovina z lesom

Posvetovanje

Za panogo specifični skladiščni sistemi za vaše izdelke

Skladiščenja lesa je posebno raznovrstna in zahtevna naloga. OHRA že preko 40 let ustvarja tehnično prednost za gospodarne in varne regale in rešitve skladiščenja. Tako je izdelala izvrstno, prosto gibljivo nosilno konzolo, danes standard v lesnih trgovinah. Nosilna konzola se pri udarcu umakne in s tem varuje dragoceno blago in regal.

Konzolni regali so popoln skladiščni sistem predvsem za skladiščenje dolgih, težkih ali masivnih lesenih kosov na področju trgovine z lesom. Zahvaljujoč robustni, a kljub temu ozki konstrukciji iz toplo valjanih jeklenih profilov, imajo regali OHRA visoko skladiščno zmogljivost na majhni površini. Ostali izdelki, kot so paletni regali, navpični regali in regali za iverne plošče zaokrožajo našo ponudbo za to področje.  

PosvetovanjePrevzemi katalog


Konzolni regali

Popoln skladišcni sistem za dolge, težke ali masivne lesene kose, kot so iverne plošce, paketi rezanega lesa ali masivni les. Prilagodljive, po višini nastavljive konzole se ob udarcu umaknejo navzgor in vstran. Ta sistem vaše blago šciti pred poškodbami. Vse konzolne regale izdelujemo po narocilu glede na skladišceno blago, jih dostavimo in po želji tudi namestimo. Robustni toplo valjani jekleni profili za nosilne elemente konzolnih regalov OHRA omogocajo varno skladišcenje vaših izdelkov. Visoka kakovost stojal in konzol zagotavlja dolgorocno in s tem gospodarno rešitev za vaše skladišce lesenih materialov. Postavitev konzolnih regalov OHRA je mogoca v zaprtih prostorih in na prostem. Konzolni regali OHRA so namenjeni dolgotrajni uporabi. Uporaba toplo valjanih jeklenih profilov namesto tanke plocevine zagotavlja visoko nosilnost ob hkrati vitki gradnji. S tem omogocajo skladišcenje velikih kolicin blaga na majhni površini

Prednosti za vas:

 • Stojala regalov in konzole iz toplo valjanih jeklenih profilov IPE s
 • polnimi stenami
 • Stojala regalov obojestransko luknjana v rastru 100:100 mm
 • Brez sticnih robov na skladišcni površini
 • Brez nastajanja prikrite rje zaradi polne izdelave
 • Za postavitev na prostem tudi z nadstreškom, hrbtno stenoin žlebom
 • Visokokakovostno prašno lakiranje
 • Vroce pocinkana izvedba za skladišcenje na prostem

Zahteva za ponudbo


Paletni regali

Paletni regali OHRA so zaradi robustne izdelave v primerjavi s konvencionalnimi plocevinastimi paletnimi regali edinstveni in imajo prednosti pri staticni obremenitvi. Uporaba toplo valjanih kovinskih profilov za nosilne elemente, je pomemben dejavnik za varnost v vašem skladišcu, zlasti v obmocjih kjer je prisotno osebje ali stranke. Hkrati so regali gospodarni, saj omogocajo široke predelne širine in tako potrebujejo manj sestavnih delov od obicajnih regalnih sistemov z majhno nosilnostjo.

 • Standardne širine predelkov do 4.500_mm
 • Visoka možnost obremenitve: Standardno omogoceni skupna obremenitev do 32.700 kg in obremenitev polic do 5.100 kg
 • Vroce pocinkana izvedba za skladišcenje na prostem
 • Možnost izvedbe s streho, stenami ali celotne regalne hale

Zahteva za ponudbo


Pokončni regali

Za veliko vrst blaga, kot so letve, profili, palice ali cevi, navpicni regali predstavljajo popoln in strankam prijazen nacin skladišcenja. Razlicne vrste in mere je mogoce sortirati in jih v skladišcu ali prodajalni prirocno razstaviti. Za pokoncno skladišcenje ivernih plošc neposredno v rezalnem obmocju ni boljše rešitve od robustnega plošcnega regala OHRA. Dodelan sklopni sistem iz kvadratnih cevi ima dolgo življenjsko dobo. Za preprosto polaganje v skladišce in jemanje iz skladišca pred vsakim regalnim jaškom vgradimo kakovostne kotalne proge.

Zahteva za ponudbo


Sistemi samodejnega skladišcenja

Optimizacija skladišca z delno in popolno avtomatizacijo postopkov skladišcenja. Z upoštevanjem nacela »blago do cloveka« se poviša storilnost pri visokih komisijskih storitvah. Na zahtevo je mogoce cele pakete ali posamezne plošce odstraniti in premakniti do predajnega mesta.

 • Najvišja mogoca zmogljivost prenašanja tovora za komisioniranje
 • Rocno krmiljenje lahko kadar koli nadgradite v popolnoma avtomatizirano.
 • Modulski priklop na strankino programsko opremo ERP
 • Upravljanje z vec prehodi in krivinskimi dvigali prek upravljalnega sistema
 • S tem se znižajo stroški vlaganja in doseže se optimalno razmerje med ceno in zmogljivostmi

Reference za trgovino z lesom

DFH Haus
Karl Pichler
Drevo Trust
Brentjens
Holz Possling
DFH Haus

DFH Haus

Podjetje DFH Haus CZ je za svojo izdelavo nizkoenergijskih lesenih hiš v kraju Žákavá svoje skladišče razširilo in moderniziralo z regalnimi sistemi podjetja OHRA.

K zgodbi o uspehu

Karl Pichler

Karl Pichler

Da bi izboljšali razpoložljivost blaga in pridobili več prostora za širši nabor izdelkov, je južnotirolsko podjetje za veleprodajo lesa Karl Pichler svoje skladišče za les posodobilo s pomičnim regalnim sistemom podjetja OHRA.

K zgodbi o uspehu

Drevo Trust

Drevo Trust

Podjetje Drevo Trust je začelo uporabljati enega od prvih povsem samodejnih skladišč za materiale za lesene plošče v Češki republiki. 

K zgodbi o uspehu

Brentjens

Brentjens

Nizozemska trgovina z lesom in gradbenimi izdelki Brentjens je bistveno razširila skladiščne zmogljivosti svojega zbirnega centra na lokaciji Haelen s konzolnimi regali OHRA v skupni dolžini 186 metrov. Podjetje OHRA je kot posebno konstrukcijo dobavilo tudi 3 metre globok »priključni regal«: Gre za dva skoraj 2,6 metra visoka, med seboj povezana paletna regala, postavljena en za drugim. Za dno in kot navpični pregradni deli se uporabljajo iverne plošče. Tako dobimo 3 metre globoke predelke, v katere je mogoče vzdolžno vstaviti letve, deske ali gradbeni les. V vsakem predelku je samo ena vrsta izdelka – tako lahko stranka zelo hitro najde želene prereze.

 

K zgodbi o uspehu

Holz Possling

Holz Possling

Individualne skladiščne rešitve iz ene roke za celotno ponudbo

K zgodbi o uspehu