Skoči na glavno vsebino

Konzolni regali OHRA Robustni in prostorsko varčni skladiščni sistemi

Zahteva za ponudbo  Posvetovanje

Odlična regalna rešitev za nerodne dolge materiale

Konzolni regali so skladiščni sistemi z izjemno nosilnostjo; služijo skladiščenju dolgih in nerodnih materialov. Sem na primer spadajo lesene in pločevinaste plošče, profili, tramovi ali jekleni elementi, gradbeni materiali ali odslužena vozila ter vse vrste težkih bremen.

Konzolni regali OHRA se od standardnih regalov razlikujejo po polnih jeklenih profilih za vse nosilne elemente. Z vitko konstrukcijo z našimi regali dosegamo kompaktno skladiščenje na majhni površini.

Konzolni regali OHRA – fleksibilnost in individualnost

Za vsak izdelek in vsako panogo so na voljo posebni konzolni regali. Razlikujejo se glede na potrebe, višino, uporabno globino, nosilnost in debelino profilov. Vsi konzolni regali so izdelani individualno po željah kupca, kakovostno prašnato barvani ali vroče cinkani za uporabo v zunanjih skladiščih. Konzolni regali OHRA so na voljo v različnih različicah – od čisto majhnih regalnih celic za lahka bremena do kompletnih regalnih hal, pri čemer regalna stojala služijo hkrati kot nosilna konstrukcija za streho in stene. Vsestranski pribor, kot so na primer konzolni mostovi za neovirano skladiščenje brez motečih vmesnih opornikov ali poševnih konzol za skladiščenje in izdajo blaga z žerjavom, spada med standardne storitve certificiranega podjetja. Ponudbo dopolnjujejo druge storitve, kot so: montaža regalov, statični izračuni ali priprava risb.

Konzolni regali OHRA – vaše prednosti

 • Regalna stojala in konzole iz polnih, toplo valjanih IPE-jeklenih profilov
 • Vpete, po višini nastavljive konzole
 • Kakovostno prašnato barvanje
 • Na prostem tudi s streho, hrbtno steno in z žlebom za dež
 • Vroče cinkana izvedba za zunanja skladišča

Zahteva za ponudbo

Premična konzola OHRA


Konzolni regali za težka bremena

OHRA se ne upogiba. Težka bremena so izziv za vsak regal, za konzolne regale OHRA pa ne. Prednosti naših regalnih sistemov so z naraščajočimi obremenitvami celo še veliko izrazitejše. S standardnimi konzolnimi bremeni do 2.500 kg in s podporno obremenitvijo do 10.000 kg konzolni regali OHRA brez težav izpolnijo tudi najzahtevnejše naloge. Ne glede na to, ali gre za kamenje, jeklene cevi, pločevino, lesene elemente, navitja ali težke palete dolgih materialov, ali skladiščenje v notranjih prostorih, ali na prostem, vam naši strokovni svetovalci pripravijo optimalno rešitev. Regali OHRA izpolnjujejo vse tehnične zahteve in upoštevajo veljavne normative.

Regali OHRA – več kot 40 let izkušenj

Naj vam naše dolgoletne izkušnje na področju načrtovanja in proizvodnje prinesejo koristi. Smo podjetje t več kot 40-letnimi izkušnjami na področju proizvodnje regalne opreme po vsej Evropi. Kompleksne skladiščne situacije rešimo z obsežnim izborom pribora ali rešitvami po meri, kot na primer z vodilnimi tirnicami v povezavi z dvižnimi viličarji.

Konzolni regali OHRA omogočajo neposreden dostop do vseh vaših izdelkov ter skladiščenje in izdajo z žerjavom, viličarjem, dvižnimi viličarji ali z regalnimi napravami. Pri polni obremenitvi ostanejo regali OHRA trajno stabilni in poskrbijo za veliko mero varnosti vaših zaposlenih in vaših kupcev.

Regali OHRA za težka bremena – vaše prednosti

 • Regalna stojala in konzole iz polnih, toplo valjanih IPE-jeklenih profilov
 • Vpete, po višini nastavljive konzole
 • Rešitve po meri
 • Trajno stabilno in varno

Zahteva za ponudbo


Konzolni regali za lahka bremena

Pri konzolnih regalih za lahka bremena je treba razlikovati med regali z ročnim upravljanjem in regalih, ki jih upravljamo z viličarjem. V trgovini z aluminijem in umetno maso premikamo in skladiščimo zelo lahka bremena. Tako kot pri regalih za zelo težka bremena pa so kljub temu pogosto v ospredje potisnjene zahteve po optimalnem izkoristku prostora in tehnične rešitve. Lahko gre za konvencionalen konzolni regal ali ozko prehodno skladišče, avtomatsko skladišče ali pomično opremo. Odločilni so cilji, ki jih želite s svojim projektom doseči.

Ročni konzolni regali OHRA

Regale, ki jih upravljamo in premikamo ročno, najpogosteje najdemo zlasti v mizarskih in tesarskih obratih pa tudi v panogah, ki se ukvarjajo z notranjo ureditvijo in obdelavo kovin. Tu so za komisioniranje posameznih palet ali profilov, ohranjanje reda in podporo proizvodnji potrebni lahki konzolni regali. Višina in globina regala ter obremenitev konzol so na voljo po želji, so pa ročni konzolni regali pogosto visoki od 2.000 do 2.500 mm, uporabna globina pa je konfigurirana med 600 in 800 mm.

Po želji lahko regale opremimo z vozičkom, valji in/ali s policami, kar predstavlja mobilno rešitev za interni transport. Celotna ponudba standardnega pribora je na voljo tudi v tem primeru. Vse regale dobavimo vključno s pritrdilnimi elementi in talnimi sidri.

Regali OHRA za lahka bremena – vaše prednosti

 • Individualna prilagoditev vsem zahtevam
 • Vpete, po višini nastavljive konzole
 • Preprosta uporaba
 • Velik izbor standardnega pribora

Zahteva za ponudbo


Konzolni regali s streho

Pravi izbor za skladiščenje dolgega blaga, ki ga ni treba nujno skladiščiti v zaprtih prostorih, so konzolni regali s streho za skladiščenje blaga na prostem. Pri statičnih izračunih skladiščnih sistemov poleg obremenitev bremen upoštevamo tudi obremenitve snega in vetra v regiji ter ustrezno dimenzioniramo regalne profile in streho. Svetujemo vam od začetka do konca – od načrtovanja do prekritja strehe. Poleg tega vam nudimo pomoč tudi pri pridobivanju gradbenega dovoljenja – po želji z risbami in s statiko.

Regali OHRA s streho – funkcionalno skladiščenje na prostem

Za skladiščenje na prostem dobavimo konzolne regale s streho skladno z vašimi zahtevami po izbiri v kakovostni, vroče cinkani ali prašnato barvani izvedbi. Za dodatno vremensko zaščito so v ponudbi različne izvedbe s hrbtišči ali stranskimi stenami iz pločevine ali lesa, mreže ali različni sistemi rolet. Tudi strešna kritina in odvodnjavanje spadata v naš prodajni program, lahko pa ju izvede investitor sam. Odvisno od sistema odvodnjavanja in lastnosti nakladanja individualno prilagodimo naklon strehe. S kombinacijo robustnih konzolnih regalov in obsežnega znanja za regal s streho in steno najdemo primerno rešitev za vaše novo skladišče. Izkoristite zunanje dvorišče za skladiščenje dolgega ali težkega blaga.

Konzolni regali OHRA s streho – vaše prednosti

 • Regalna stojala in konzole iz polnih, toplo valjanih IPE-jeklenih profilov
 • Vpete, po višini nastavljive konzole
 • Na prostem tudi s streho, steno in s sistemom za odvodnjavanje
 • Vroče cinkana standardna izvedba za zunanja skladišča
 • Statični izračuni za pridobitev gradbenega dovoljenja

Zahteva za ponudbo


Konzolni regali na premičnih vozičkih

Konzolni regali na premičnih vozičkih omogočajo najučinkovitejši izkoristek prostora v vašem skladišču. Odvisno od izbrane izvedbe lahko kapaciteto skladišča povečate za do 100 %. Premični vozički so idealni za nerodno dolgo blago, po katerem posegate manj pogosto. Regale namestimo na premične vozičke, izvedene v dolžini do 70 metrov. Te lahko premikate ročno ali z daljinskim upravljalnikom, tako da se odpre želeni prehod.

Premični regali OHRA – na premičnih vozičkih

Premični vozički za premične regale, nameščeni na tirnice, vgrajene v tla skladiščne hale. Mogoča je tudi naknadna vgradnja tirnic in premičnih vozičkov za obstoječe konzolne regale OHRA v obstoječih skladiščnih prostorih. Zvečer se regali na premičnih vozičkih pomaknejo v nočni položaj, ki ne omogoča neželenega dostopa z viličarjem. Zanesljiva varnost in preverjeni standardi so pri regalih s premičnimi vozički prav tako pomembni. Konzolni regali OHRA na premičnih vozičkih ustrezajo predpisom direktive BGR 23 strokovnega poklicnega združenja in CE-normativov.

Regali OHRA na premičnih vozičkih – vaše prednosti

 • Do 100-odstotna razširitev skladiščnih kapacitet
 • Upravljanje z daljinskim upravljalnikom
 • Mogoča je naknadna vgradnja tirnic v obstoječe objekte
 • Varnost po BGR 234 in CE

Zahteva za ponudbo

Effective warehouse systems by RBB Aluminium


Odri konzolnih regalov

Rezultat kombinacije robustnih konzolnih regalov OHRA po eni strani in skladiščni odri v več nadstropjih, ki poskrbijo za prihranek prostora, na drugi strani je odličen skladiščni sistem komisijskih površin, prodajnih površin ali delovnih mest. Zahvaljujoč fleksibilnim regalnim rešitvam OHRA, je skladiščeni material neposredno dostopen in ga lahko učinkovito obdelujete brez dolgih transportnih poti.

Konzolni regali OHRA kot regalni odri

Ali kot poveznjen oder ali kot vmesni regalni oder – konzolni regal uporabimo kot opornik in nosilec za oder. Izkoristite to fleksibilnost konzolnih regalov OHRA in prostor vse do podstrešja ter ustvarite idealne skladiščne pogoje. Od statike do montaže na lokaciji – ponujamo vam popoln servis za vaše regale OHRA na enem mestu.

Regali OHRA na premičnih vozičkih – vaše prednosti

 • Regalna stojala in konzole iz polnih, toplo valjanih IPE-jeklenih profilov
 • Odlična rešitev za komisijsko skladiščenje dolgega blaga
 • Izkoristek celotnega prostora
 • Vpete, po višini nastavljive konzole

Zahteva za ponudbo


Konzolni regal s poševnimi konzolami

Dodatno možnost skladiščenja dolgih elementov z žerjavom ponuja vsestranski konzolni regal s poševnimi konzolami. Pri tem tipu regalov OHRA so konzole izdelane z naklonom 20° in ponujajo obremenljivost posamezne konzole do 800 kg. Blago zdrsne na predvideno polico. S pomočjo tako imenovanih zatičnih trnov lahko skladiščite posamezne velikosti serij in jih nato transportirate z viličarjem ali žerjavom.

Konzolni regali OHRA s poševnimi konzolami – vaše prednosti

 • Regalna stojala in konzole iz polnih, toplo valjanih IPE-jeklenih profilov
 • Robustne, vpete konzole
 • Komisijski vtični trni in odlagalne površine kot standardni pribor

Zahteva za ponudbo


Regali za predstavitev keramičnih ploščic

Panoge »Naredi sam« ali trgovine z gradbenim materialom za razstavitev in skladiščenje ploščic, laminatov in parketa uporabljajo konzolne regale OHRA v obliki regalov za ploščice. Robustna konstrukcija in zaslonska površina pod kotom 20°, ki omogoča preprsoto namestitev, skrbita za trajno odlično predstavitev izdelkov. Standardna skupna višina znaša 2.650 mm. Regalna dolžina znaša 2.800 mm, tako da lahko v regal shranite 3 evropalete zaporedoma.

Smrekasti regali OHRA – vaše prednosti

 • Regalna stojala in konzole iz polnih, toplo valjanih IPE-jeklenih profilov
 • Zaslonska površina, vpeta pod kotom 20°
 • Kakovostno prašnato barvanje

Zahteva za ponudbo


Tehnične značilnosti

Konstrukcija konzolnih regalov se sestoji iz polnih, toplo valjanih železnih profilov. Visoka nosilnost, varnost in obstojnost so znaèilne lastnosti  naših regalov. Glavni sestavni deli (stebri, nosilne konzole, pete) so prašno lakirani. Vsi ostali sestavni deli so cinkani. Regali za zunanjo uporabo se vroèe cinkajo.


Znaèilnosti proizvoda - Vpete konzole:

 • Raster za prilagajanje 100 mm : 100 mm
 • Prilagodljivo vpete v nosilni steber in prosto gibljive ( npr. Tip K60-K+H ), zaradi tega je zašèitena konzola in skladišèeno blago
 • Hitro vpetje in izpetje v skoraj vodoravnem položaju ( npr. Tip K60-K+H )
 • Kakovostni, kovani in posebno kaljeni vpenjalni kremplji
 • Dodatno pripravljeno mesto za justirni vijak, v namen izravnavanja konzole
 • Nobenih udarnih robov na skladišèni površini
 • Predpisani zašèitni trn na konzolah v skladu s predpisom BGR 234 (do sedaj ZH 1/428)
 • Pripravljene za vstavitev varovalk proti kotaljenju

Nosilni stebri / pete z zašèito za pnevmatike

 • Standardna dvostranska perforacija 100 : 100 mm
 • Vijaèeno moèno povezan s peto nosilca, oporišèe je po celi površini pete.
 • Enostavna menjava stebra pri rekunstrukciji skladišèa ali popravilu regala.
 • Zaobljena konènica pete šèiti pnevmatike proti poškodbi (sistem K60)

Naši regalni sistemi so v skladu s standardom DIN EN 1090 in splošno veljavnimi smernicami strokovnega združenja za skladišène objekte in opremo (BGR 234), preizkušeni so po varnostnih kriterijih in imajo odgovarjajoèo oznako kvalitete GS.

Zaradi visokega varnostnega kriterija pri regalni opremi, OHRA že od 1994 leta razpolaga z "velikim dokazom o kakovosti varjenja" in zaposluje inženirja za varjenje po odgovarjajoèem standardu DIN 18800.

Pribor konzolnih regalov OHRA

Za razširjeno konfiguracijo regala OHRA so na voljo različni dodatki. Lahko jih priložimo že ob naročilu ali dobavimo naknadno. Sem spadajo: mrežaste rešetke, zaščita pred kotaljenjem v težki in lahki izvedbi, konzolni mostovi, sedlaste cevi in še veliko več. V nadaljevanju je naveden izbor realiziranih rešitev.

Reference za konzolne regale

Rubio Careco
Arabesque
Ulma
FX Ruch
Adamet
Rubio Careco

Rubio Careco

Francosko podjetje za razgradnjo avtomobilov Rubio Caréco je z novim regalnim sistemom podjetja OHRA svoje skladiščne zmogljivosti za izrabljene avtomobile povečalo za petkrat. 108 na novo nameščenih dvostranskih konzolnih regalov na vsaki skladiščni ravni in strani ponuja nosilnost do 2200 kilogramov. Z višino regala 7600 milimetrov je bilo izvedenih pet skladiščnih ravni. To pomeni, da je zdaj na isti površini namesto 216 mogoče skladiščiti kar 1080 avtomobilov – in to veliko varneje in učinkoviteje kot pri starem talnem skladiščenju.

K zgodbi o uspehu

Arabesque

Arabesque

Podjetje Arabesque, največji distributer gradbenih materialov in zaključnih izdelkov v Romuniji, je močno povečalo svoje skladiščne zmogljivosti: V novem skladišču v Bukarešti so postavljeni konzolni regali OHRA s skupno dolžino več kot 250 metrov z višino do 5280 milimetrov. Novi regalni sistem zahteva veliko manj prostora kot prejšnje skladiščenje na tleh, zato ima podjetje Arabesque zdaj spet dovolj prostora za širjenje in povečevanje ponudbe izdelkov. To pomeni, da je mogoče zahteve strank zanesljivo izpolnjevati tudi v prihodnosti.

K zgodbi o uspehu

Ulma

Ulma

Podjetje ULMA Construction je z namestitvijo konzolnega regala podjetja OHRA v samo šestih mesecih ustvarilo nove skladiščne zmogljivosti za opažne plošče. 58 metrov dolg zunanji regal s streho in obloženo zadnjo steno je bil posebej prilagojen različnim velikostim vezanih plošč, saj se medosne razdalje med stebri znotraj regala razlikujejo. Tako je mogoče skladiščiti plošče vseh velikosti, ne da bi se te med skladiščenjem upognile.

K zgodbi o uspehu

FX Ruch

FX Ruch

Trgovec z gradbenim materialom FX Ruch je z 22 konzolnimi in paletnimi regali podjetja OHRA popolnoma preuredil svojo prodajalno v Radolfzellu. S skladiščno halo, velikim skladiščem na prostem in prostorom za dostop z vozili imajo zdaj stranke na voljo več izdelkov in hitrejši dostop do njih. Z regali, prilagojenimi za najrazličnejše blago, je podjetje lahko združilo visoko skladiščno zmogljivost z bistveno učinkovitejšimi logističnimi procesi.

 

K zgodbi o uspehu

Adamet

Adamet

Trgovec na debelo s kovinami Adamet-Niemet je prejšnji koncept talnega skladiščenja in skladiščenja v prenizkih regalih nadomestil s skladiščenjem v konzolnih regalih podjetja OHRA, visokih do 8570 milimetrov. Nosilnost regalnih konzol je 500 ali 600 kilogramov, pri regalih z višino 8570 milimetrov pa je mogoče namestiti do 16 skladiščnih ravni. Tako niso samo povečali skladiščne zmogljivosti, ampak tudi pospešili postopek skladiščenja in pridobivanja iz skladišča ter povečali učinkovitost proizvodnje. Prilagodljive, po višini nastavljive regalne konzole regalov OHRA se poleg tega ob udarcu umaknejo navzgor in vstran, tako je blago zaščiteno pred poškodbami.

K zgodbi o uspehu