Skoči na glavno vsebino

Panožne rešitve OHRA Pohištveno-lesna industrija

Posvetovanje

Za panogo specifični skladiščni sistemi za vaše izdelke

Način skladiščenja v pohištveno-lesni panogi je značilno po posebej pazljivem in gospodarnem skladiščenju: palete in transportni vozički v silo-paletnem regalu in polizdelki, les in plošče v silo-konzolnem regalu. Zradi proizvodnje blaga in uporabljenih materialov je treba volumensko blago skladiščiti tako, da se varčuje pri prostoru in da je priprava blaga pri vskladiščenju in odvzemu prijetna in enostavna.

OHRA se je za takšno skladiščenje specializirala in izdeluje individualne regalne sisteme za pohištveno-lesno panogo.

 • Optimalen izkoristek razpoložljivih površin
 • Optimizacija infrastrukture podjetja
 • Visoka kakovost zagotavlja obstojnost
 • Vključitev v tok proizvodnje
 • Po meri prilagojena sistemska tehnika

PosvetovanjePrevzemi katalog


Konzolni regali

V pohištveno-lesni industriji igra pravilno skladiščenje zelo težkega in nerodnega ploščatega materiala veliko vlogo. Pri vhodu materiala se kot npr. iverice ali MDF plošče skladiščijo po različnih merah za nadaljno obdelavo.Visoke nosilnosti in nastavljivi sistem za menjajoče se zahteve, izpolnjujejo princip gospodarnega skladiščenja z direktnim dostopom in majhno potrebo po prostoru.

OHRA načrtuje, izdeluje in montira robustne, vzdržljive regale in skladišča - specialno za pohištveno in lesno industrijo.

OHRA dobavi vse sestavne dele, od konzolnih regalov z ročnim posluževanjem, do celotne regalne hale za skladiščenje npr. kuhinjskih plošč, vključno s statiko in avtomatskimi regalnimi dvigali.

Zahteva za ponudbo


Sistemi samodejnega skladišcenja

Optimizacija skladišca z delno in popolno avtomatizacijo postopkov skladišcenja. Z upoštevanjem nacela »blago do cloveka« se poviša storilnost pri visokih komisijskih storitvah. Na zahtevo je mogoce cele pakete ali posamezne plošce odstraniti in premakniti do predajnega mesta

 • Najvišja mogoca zmogljivost prenašanja tovora za komisioniranje
 • Rocno krmiljenje lahko kadar koli nadgradite v popolnoma avtomatizirano.
 • Modulski priklop na strankino programsko opremo ERP
 • Upravljanje z vec prehodi in krivinskimi dvigali prek upravljalnega sistema
 • S tem se znižajo stroški vlaganja in doseže se optimalno razmerje med ceno in zmogljivostmi

Paletni regali

Paletni regali so univerzalni skladišcni sistem za številne izdelke. Paletni regali OHRA so zaradi robustne izdelave v primerjavi s konvencionalnimi plocevinastimi paletnimi regali edinstveni in imajo prednosti pri staticni obremenitvi. Uporaba toplo valjanih kovinskih profilov za nosilne elemente, je pomemben dejavnik za varnost v vašem skladišcu, zlasti v obmocjih kjer je prisotno osebje ali stranke. Hkrati so regali gospodarni, saj omogocajo široke predelne širine in tako potrebujejo manj sestavnih delov od obicajnih regalnih sistemov z majhno nosilnostjo.   

Zahteva za ponudbo


Skladišcni odri

Skladišcni odri proizvajalca OHRA omogocajo vsestransko uporabo. Ne glede na to, ali gre za dodatno skladišcno površino, obmocje za komisioniranje ali prodajno površino – možnosti zasnove po meri so zelo obširne. Samonosilna konstrukcija je primerna za vsako obstojeco halo in jo je mogoce prilagoditi prostorskim razmeram.

 • Robustna kombinacija regalnih sistemov in vmesnih etaž
 • Možnost dodatne druge ali tretje etaže
 • Standardna nosilnost 350kg/m² na prehodu med regali
 • Razlicne obloge odrov glede na zahteve
 • Široka ponudba dodatne opreme, npr. razsvetljave, lestev in stopnic  

Zahteva za ponudbo

Reference za lesno in pohištveno industrijo

Gerbrich
van Deuveren
Trend Hout
Bati Nature
erform
Gerbrich

Gerbrich

Češki proizvajalec vrat Gerbrich je z uporabo konzolnih regalov podjetja OHRA na majhni površini za svojo proizvodnjo ustvaril velike skladiščne zmogljivosti. Regalni sistem omogoča tudi učinkovito skladiščenje zaradi hitrega rokovanja z blagom in dobrega pregleda nad zalogami ter s tem zanesljivo oskrbo proizvodnje s potrebnimi materiali, kot so iverne plošče ali obloge.

K zgodbi o uspehu

van Deuveren

van Deuveren

Podjetja za svoje regale vse pogosteje uporabijo možnost individualne barvne sheme. Na ta način je mogoče grafično podobo podjetja prenesti tudi v skladišče ali pa vizualno ločiti različne skladiščne prostore. Podjetje OHRA, vodilni evropski proizvajalec konzolnih regalov, je za novi sedež podjetja »Houthandel van Deuveren« v Dedemsvaartu na Nizozemskem regale prašno prelakiralo v različnih odtenkih RAL. Barve so usklajene s fasado, tako da regali in zgradba tvorijo harmonično enoto, ki odraža modernost in kakovost storitev podjetja. 

K zgodbi o uspehu

Trend Hout

Trend Hout

Trendhout, nizozemski specialist za ekskluzivne vrtne lope, je svoj novi logistični center v Hattemerbroeku opremil z regalnimi sistemi podjetja OHRA. Zasnova sistema je bila osredotočena na ustvarjanje čim večje skladiščne zmogljivosti na razpoložljivem prostoru. Podjetje OHRA je v samo dveh tednih vgradilo količino jekla, ki ustreza šestim polno naloženim tovornjakom – tako je nastal regalni sistem s 390 metri konzolnih regalov in prostorom za shranjevanje 1422 palet. Trendhout je tako lahko bistveno izboljšal učinkovitost in vloženi čas, potreben za komisioniranje, zaloge so zdaj urejene ter pregledne, povečala pa se je tudi zanesljivost dobav.

K zgodbi o uspehu

Bati Nature

Bati Nature

Francosko podjetje za tesarstvo oz. izdelavo lesenih konstrukcij Bati-Nature, specializirano za gradnjo hiš, izoliranih s slamo, je s posebnim regalnim sistemom podjetja OHRA pridobilo nove zmogljivosti za skladiščenje lesnih materialov in montažnih stenskih elementov. Dve 24 metrov dolgi vrsti enostranskih konzolnih regalov tvorita stene hali podobne strukture. Med njima pa ostaja približno 6 metrov široko prevozno območje za skladiščenje sten z lesenim ogrodjem v pokončnem položaju. Na stojala regalov je nameščena streha, ki pred vremenskimi vplivi ščiti tako navzven obrnjene skladiščne ravni, ustvarjene s pomočjo konzolnih regalov, kot tudi prostor za talno skladiščenje med regali. Podjetje OHRA je za montažo posebej prilagojenih skladiščnih stavb potrebovalo samo približno teden in pol.

 

K zgodbi o uspehu

erform

erform

Učinkovitejše skladiščenje plošč z visokim leskom

K zgodbi o uspehu