Skoči na glavno vsebino

Abies

Galerija

Logistika ni več upočasnjena

S prehodom s talnega skladišča na skladiščenje v konzolnih regalih OHRA je poljsko lesno trgovsko podjetje Abies Polska uspelo povečati učinkovitost svojih logističnih procesov na prostem za 30 odstotkov. Poleg tega je leseno blago v osmih 26 metrov dolgih vrstah polic zdaj zaščiteno pred vremenskimi vplivi zahvaljujoč integrirani strehi in obloženim stenam.

Zadušena učinkovitost
Podjetje Abies Polska je specializirano za trgovanje z lesom KVH in BSH. Doslej so bili leseni paketi in posamezne letve do 13,5 metra dolžine shranjene na tleh zunaj na sedežu podjetja v Pszówu. Toda vlaga in umazanija sta večkrat povzročili poškodbe lesa. Predvsem pa so premajhne zmogljivosti in dolg čas za dostop do artiklov upočasnili učinkovitost logističnih procesov in otežili komisioniranje posameznih naročil.

Regali tvorijo samostojno zgradbo
Podjetje Abies Polska se je zato odločilo, da talno skladišče zamenja s konzolnimi regali. OHRA je dobavila skupno osem regalov, od katerih je vsak opremljen s šestimi nivoji za shranjevanje. Najvišji nivo je na višini 5 metrov – to pomeni, da se obstoječa površina zunanjega skladiščnega prostora lahko veliko bolje izkoristi. Vsak regal ima streho, ki na obeh straneh štrli 2,7 metra. Strehe so postavljene tako, da se prekrivajo. Dodatno zaščito daje obloga zunanjih sten, ki je izdelana iz kakovostne pločevine po specifikacijah gradbene uprave. Regalni sistem tako tvori samostojno, visokokakovostno zgradbo.

Prilagodljiva konstrukcija regala
S pomočjo bočnega viličarja je zdaj mogoče hitro in neposredno dostopati do posameznih predmetov. Zaščitni okvir proti udarcem na nogah regala olajša manevriranje med policami. Zahvaljujoč prosto obešenim regalnim konzolam je mogoče zelo hitro in brez orodja prilagoditi višino posameznih nivojev za shranjevanje različnih velikosti paketov.

Za 30 odstotkov učinkovitejši procesi
Z novim regalnim sistemom je podjetju Abies Polska uspelo povečati skladiščne zmogljivosti za 20 odstotkov na isti površini. Zamudno prelaganje pri dostopu do posameznih artiklov ni več potrebno. Procesi shranjevanja in pridobivanja iz skladišča so v povprečju za 30 odstotkov hitrejši. Poleg tega se je škoda na skladiščenem blagu – tudi zaradi vremenske zaščite – zmanjšala za 70 odstotkov.


O podjetju Abies Polska:
Podjetje Abies Polska Sp. z.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2015 kot prodajna podružnica avstrijskega podjetja Abies Austria za oskrbo poljskega in vzhodnoevropskega trga s masivnim KVH in lepljenim lesom BSH. Podjetje oskrbuje tako veletrgovce kot zasebne stranke.
Podjetje Abies Austria, ustanovljeno leta 2005, je eno od vodilnih evropskih proizvajalcev KVH lesa.