Skoči na glavno vsebino

Acerinox Deutschland GmbH

Galerija

Optimalno skladiščenje legiranega jekla servisni center

Hitrejši dostop in povečana zmogljivost komisioniranja

ACERINOX Deutschland GmbH v Langenfeldu je sestrska firma ACERINOX S.A. v Španiji. V juniju leta 2003 je v industrijski coni „Berner Feld“ v Rottweilu povečala servisni center legiranega jekla s skladiščno površino cca. 5.500 m2 in se je povečala na končno pvršino 8.500 m2.

Vzrok za novo gradnjo je bila uporaba direktne bližine mnogim potrošnikom v južni Nemčiji in ugoden položaj drugih dežel, oskrbovanih od ACERINOX Deutschland.

V prodajni program firme Acerinox spada: nerjavni in kislinsko odporni trakovi, standardne in fiksne širine, hladno in toplo valjana pločevina, ravna jekla, nerjaveče jeklo, polirani izdelki, žica in kotno železo.

V prvi fazi se je material na novi lokaciji skladiščil na tleh, z viličarjem so se pa pripravljali posamezni komisioni. Glede na hitro rastoče povpraševanje in s tem povezanimi količinami, je bilo treba poiskati drugo rešitev za skladiščenje..

Najvažnejš kriteriji za preureditev skladišča za profile so bili direkten dostop do vsakega posameznega profila, prihranek pri prostoru in hitra priprava komisionov. Za načrtovanje in kasnejšo dobavo novega skladiščnega sistema smo pridobili specialista in na trgu vodilno firmo za leksibilne konzolne regale OHRA Regalanlagen GmbH iz Kerpna. V začetku leta 2006 je bilo prvo srečanje odgovornih iz firme Acerinox in strokovnjaki iz OHRA-e za skladišče v Rottweilu.

Naloga je bila , več kot 3.500 t profilov, okroglo 1.500 dimenzij in različnih dolžin iz legiranega jekla namestiti v konzolne regale, da bi bil mogoč vsak moment direkten dostop do vsakega željenega profila. Poleg tega so bile te količine nameščena na površino samo 1.500 m2.

Rešitev je bila sistem konzolnih regalov z višino 7,5 m in 14 skladiščnimi nivoji pri nosilnosti 1.200 kg na nosilno konzolo z dolžino 1.250 mm.

Zaradi v tla vgrajenega transponderja na koncu regalnega hodnika, se viličar tam avtomatsko ustavi. Ko voznik viličarja enkrat zapelje v hodnik, se lahko v celoti osredotoči na svojo nalogo vstavljanja in odvzemanja robe iz regalov. Zaradi ozkega hodnika in vodil odpade sicer nujno usmerjanje viličarja v hodniku. .

Da se je zagotovilo hitro poiskanje željenega artikla, se je vsako skladiščno mesto opremilo s številko, kot je na artiklu. S pomočjo vgrajene kamere na viličarju se pri vstavljanju in odvzemanju robe iz regala odčita številka in primerja s številko artikla. Tako se izognejo napakam pri vskladiščenju blaga.

Že v poletju 2006 je OHRA dobavila in postavila konzolne regale. Zaradi pozitivnih izkušenj s skladiščenjem profilov, so se medtem pri firmi Acerinox odločili z nami načrtovati in realizirati tudi skladiščenje žičnih kolutov s pomočjo posebnega paletnega sistema.