Skoči na glavno vsebino

AK 1324

Galerija

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

AK 1324: Edles Metall im schnellen Zugriff

Z novimi konzolnimi regali lahko češko podjetje AK 1324, trgovec z materiali iz nerjavnega jekla na debelo in drobno, bistveno hitreje dostopa do skladiščenih pločevin iz nerjavnega jekla. V preteklosti so se paketi pločevine skladiščili drug čez drugega na tleh skladišča, kar je oteževalo rokovanje in zahtevalo veliko časa. Danes konzolni regali OHRA omogočajo neposreden dostop do posamičnih palet, kar poleg bistveno učinkovitejše logistike znatno zmanjšuje tudi poškodbe na skladiščenih pločevinah. Poleg tega skladiščenje v konzolnih regalih v vsakem trenutku omogoča hiter pregled trenutnih zalog.

Kot trgovec s polizdelki iz nerjavnega jekla na debelo in drobno ima podjetje AK 1324 na zalogi veliko število različnih pločevin, cevi in profilov. Konzolni regali OHRA omogočajo skladiščenje več vrst različnih pločevin, tako da so med seboj jasno ločene. Pločevine, dolžine do 3 metrov, se skladiščijo na paletah, paketi pa lahko tehtajo do 2,5 tone. Konzolni regali danes omogočajo uskladiščenje in izskladiščenje posamičnih paketov, ne da bi bilo treba premikati druge pakete pločevine. Dostop se je znatno pospešil. Hkrati se zmanjšuje število poškodb, ki so se prej vedno znova pojavljale zaradi okornega ravnanja s paketi pločevine pri skladiščenju s skladanjem.

Podjetje OHRA je za skladišče pločevine podjetja AK 1324 namestilo dve enostranski vrsti regalov dolžine 36 in 50 metrov. Konzolni regali z višino stojala 4310 milimetrov omogočajo osem skladiščnih ravni. Vsi nosilni elementi regalov OHRA so izdelani iz polnostenskih jeklenih profilov in omogočajo veliko nosilnost: vsaka regalna konzola v skladišču podjetja AK 1324 nosi 800 kilogramov; vsako stojalo je mogoče obremeniti do 5,6 tone. AK 1324 vidi posebno prednost regalov OHRA tudi v vpetih regalnih konzolah: prilagoditi jih je mogoče kadar koli brez orodja, tako da lahko podjetje AK 1324 višino skladiščnih ravni prilagodi debelini paketov pločevine in novim zahtevam.

Podjetje OHRA ni samo dobavilo in namestilo regalov, ampak je podjetju AK 1324 tudi svetovalo od samega začetka načrtovanja. Tako je bilo mogoče zagotoviti nemoteno izvajanje projekta in z novimi regali doseči največjo možno skladiščno zmogljivost.

 

O podjetju AK 1324:

AK 1324 sro. je trgovec s polizdelki iz nerjavnega jekla na debelo in drobno. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1997 in ima sedež v kraju Studénka na Češkem. Podjetje poleg pločevine, cevi, palic in profilov iz nerjavnega jekla nudi tudi obdelavo kovin majhnih in srednje velikih sklopov, zlasti rezanje pločevine debeline do 120 milimetrov na visokotehnološkem plazemskem rezalniku.