Skoči na glavno vsebino

Albixon

Galerija

Storage of palletised aluminium profiles 
Roofed cantilever racking system OHRA
Outdoor storage
Cantilever racking system Albixon

Dobro premišljena rešitev

Podjetje ALBIXON, eden vodilnih evropskih proizvajalcev bazenov in bazenskih streh, je svoje skladiščne zmogljivosti razširilo s sistemom pokritih konzolnih regalov podjetja OHRA. Podjetje tukaj skladišči aluminijaste profile na paletah, dolgih od 5 do 12 metrov in težkih od 500 do 1200 kilogramov. Z novim regalnim sistemom ni mogoče samo skladiščiti zadostnih količin materiala, ki so potrebne za razširjeno proizvodnjo, temveč je mogoče tudi povečati splošno učinkovitost skladiščenja.

Zaščita pred vremenskimi vplivi in večje skladiščne zmogljivosti
V Evropi je vsako leto večje povpraševanje po bazenskih strehah podjetja ALBIXON. Zato je podjetje s sedežem v Pragi in veliko proizvodno parcelo v bližnjih Hořovicah razširilo svoje proizvodne zmogljivosti. To vključuje tudi nove skladiščne zmogljivosti na prostem za skladiščenje aluminijastih profilov, potrebnih za proizvodnjo bazenskih streh. Talno skladiščenje je bilo zaradi omejenega razpoložljivega prostora na območju obrata izključeno. Da bi lahko zagotovili visoko kakovost aluminijastih profilov, pa morajo biti tudi zaščiteni pred vremenskimi vplivi.

Konzolni regali s streho
Podjetje ALBIXON je pri proizvajalcu OHRA končno našlo rešitev za regale, prilagojeno njihovim potrebam: 7300 milimetrov visoki konzolni regali, razporejeni v tri vrste, optimalno izkoriščajo razpoložljivi prostor. Nosilnost vsakega konzolnega regala je 500 kilogramov. Na stojala regalov so poleg tega nameščene tudi med seboj prekrivajoče se strehe, ki so deloma prekrite s prozornim PVC-materialom, ki zagotavlja dobro osvetljenost tudi pri tleh.

Znižani stroški
Nov regalni sistem ne zagotavlja samo večjih skladiščnih zmogljivosti, ampak skladiščenje na konzolnih regalih pomaga tudi zmanjšati stroške: ni nepotrebnih premikov materiala, učinkovitost transporta po skladišču je boljša, tveganje poškodb skladiščenega blaga pa je manjše. Zaradi zaščite pred vremenskimi vplivi so nižji tudi stroški nadzora kakovosti. Zaradi dobrega pregleda nad skladiščenim blagom pa je tudi izvedba inventure precej lažja. Kot poudarja Jan Miřejovský iz podjetja ALBIXON, pa v prid regalom podjetja OHRA govori tudi dodatni argument: »Pri podjetju ALBIXON je služba za pomoč strankam na prvem mestu, in zelo cenimo, da tudi podjetje OHRA sledi enaki filozofiji.«