Skoči na glavno vsebino

Bauking

Galerija

Kljub naklonu vse na svojem mestu

Glede na združitve dveh lokacij je BAUKING reorganiziral tudi skladiščenje lesnih izdelkov v Lorupu. V novi regalni hali OHRA, ki jo sestavljajo konzolni regali, lahko stranke trgovca z gradbenim materialom zdaj najdejo vse izdelke iz lesa na enem mestu. Regalni sistem ponuja tudi bistveno večjo skladiščno kapaciteto, tako da lahko BAUKING skladišči tudi več različnih artiklov. Za varno odvodnjavanje zunanje skladiščne površine je talna plošča, na kateri stoji hala, dvosmerno naklonjena za 0,7 %. Pri podjetju OHRA se je naklon kompenziral z obešanjem regalnih konzol v ozek raster lukenj in z uporabo posebne, fleksibilne strešne konstrukcije.

Razdeljeno skladiščenje, omejene zmogljivosti
Pred preureditvijo skladišča so bili lesni izdelki v Lorupu nameščeni v različnih delih obrata, nekateri v glavni hali, nekateri zunaj, nezaščiteni pred vremenskimi vplivi. Dolžina skladiščenih tramov in letvic je bila zaradi skladiščne situacije omejena, skladiščne kapacitete so bile skoraj izčrpane.

Več artiklov, zaščitenih pred vremenskimi vplivi, na enem mestu
Da bi strankam omogočili boljši pregled in hitrejši dostop do lesene robe, se je BAUKING odločil, da vse leseno blago skladišči centralno v novi regalni hali. Takšna regalna hala, v kateri so police namenjene nosilni konstrukciji strehe in sten, je bistveno bolj prilagodljiva in cenejša od klasičnega skladišča. BAUKING je načrtoval halo, sestavljeno iz treh vrst konzolnih regalov, dolgih okoli 20 metrov. Več kot 7,8 metra visoki konzolni regali so opremljeni z do sedmimi skladiščnimi ravnmi.

Fleksibilna strešna konstrukcija
Vrste polic so poravnane vzdolž smeri naklona. Ker so regalne konzole OHRA fleksibilno obešene v ozek raster lukenj, so regali brez težav premostili višinsko razliko okoli 14 centimetrov po dolžini regala. Za kompenzacijo drugega naklona v prečni smeri na vrste polic se je v strešni konstrukciji OHRA izvedlo variabilno sleme. Strešni kraki regalov med seboj niso povezani, pač pa je med njimi približno 10 centimetrov široka špranja, ki jo pokriva fleksibilna slemenska kapa, tako da notranjost hale ostane suha. Ta slemenska rešitev ne le kompenzira višinsko razliko med vrstami regalov, ampak tudi zagotavlja, da se vibracije in napetosti, ki nastanejo na primer med skladiščenjem, ne prenašajo iz ene vrste regalov v drugo. S tem zaščitimo strešno konstrukcijo pred poškodbami kritine.

Velika ponudba izdelkov za stranke
Nova regalna hala za leseno blago družbi BAUKING omogoča bistveno učinkovitejše logistične procese v Lorupu. Stranke lahko dostopajo do večjega nabora izdelkov; tako je zdaj na primer brez težav mogoče skladiščiti artikle, dolge do 13 metrov. Zaradi centralnega skladiščenja vsega lesenega blaga v sistemu konzolnih regalov stranke hitreje dobijo želeno blago.


O družbi BAUKING:
BAUKING GmbH je zastopan z več kot 70 specializiranimi maloprodajnimi lokacijami in okoli 50 trgovinami Hagebau v severni, vzhodni in zahodni Nemčiji. Ponudba gradbenih materialov je namenjena gradbenim podjetjem in obrtnim podjetjem ter domačim mojstrom. S skoraj 4000 zaposlenimi družba ustvari 1,45 milijarde evrov skupnega prometa (leta 2021).