Skoči na glavno vsebino

Corswarem NV, Belgien

Galerija

Samostojno družinsko podjetje Corswarem NV proizvaja in montira z cca. 40 sodelavci okna iz aluminijskih profilov za velike projekte. 

Za proizvodnjo različnih izdelkov, uporablja stranka alminijske profile, dolžine 6 m ali več. Ti profili se skladiščijo v tako imenovanih SHUCO-Alu-kasetah. Vsaka kaseta tehta cca. 1.600 kg. Transport poteka s štiripotnim viličarjem. 

Že razpoložljivi konzolni regali, postavljeni ob stenah, so bili kmalu polni. Postala je potreba, da se kapaciteta skladišča poveča. Skladiščna hala ima površino veliko samo 9 x 23 m. Ker se posamezni profili lahko pripravljajo samo ročno, je bila zahteva, da se kljub majhni površini ustvari velika skladiščna kapaciteta. Druga zahteva je bila, da se obstoječi stenski regali tudi uporabijo. 

Podjetje Corswarem je stopilo v kontakt z belgijskim OHRA zastopnikom in so skupaj našli praktično rešitev za skladiščni problem. 

V pogovoru s stranko je prišlo do mnogih rešitev za učinkovito skladiščenje. Optimalna rešitev so bili konzolni regali na prevoznih vozičkih. S tem skladiščnim sistemom je mogoče na zelo majhnem prostoru ustvariti zelo veliko skladiščno kapaciteto. Posamezne regalne vrste so bile tako načrtovane, da so se stranske regalne vrste lahko posluževale spredaj. S statično nameščenimi regali, to nebi bilo mogoče. 

Glede na stroške so se tirnice za voziček vgradile v obstoječo betonsko ploščo in dodatno zalile z betonom. Taka rešitev je cenejša, kot da se obstoječ beton odstrani. 

Odločilno za prejem naročila je bilo poleg strokovnega in profesionalnega svetovanja, poznavanje OHRA skladiščnih sistemov v panogi skladiščenja AL profilov, ko tudi rešitev za tirnice. Dodatno ponuja OHRA v nasprotju z drugimi ponudniki en motor na voziček. S tem je omogočena večja obremenitev regalov, ko tudi enakomeren potek transportnega vozička.