Skoči na glavno vsebino

Drevo Trust

Galerija

automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane

Povečana učinkovitost s povsem samodejnim komisioniranjem v skladišču za plošče

Drevo Trust, eden od največjih dobaviteljev izdelkov za proizvodnjo pohištva in notranje opreme v Češki republiki, je začel uporabljati novo skladišče za skladiščenje materialov za lesene plošče. Gre za prvo avtomatizirano skladišče za plošče v Češki republiki: Vnos in iznos iz skladišča, komisioniranje in priprava paketov potekajo povsem samodejno. To ne povečuje samo učinkovitosti celotnega procesa skladiščenja in komisioniranja, ampak omogoča tudi visoko izkoriščenost površin in zmanjšuje poškodbe blaga. Novost pri tem je koncept izkoriščanja prednosti dvostopenjskega komisioniranja: Vnos in iznos paketov v skladišče oz. iz skladišča izvaja avtomatska nakladalna naprava (RBG). Če nalog za odpremo zahteva komisioniranje različnih posameznih plošč, bo vakuumski manipulator pripravil ustrezne izdelke za odpremo, pri čemer je mogoče obdelati več naročil vzporedno. S tem dva ločena prostorsko zelo varčna sistema učinkovito realizirata naročila. Skladišče je izdelalo podjetje OHRA, vodilno podjetje za konzolne regale na trgu, v tesnem sodelovanju s partnerskim podjetjem Köttgen, ki je dobavilo avtomatsko nakladalno napravo (RBG).

V novem centralnem skladišču poteka predvsem skladiščenje oplemenitenih ivernih plošč in delovnih plošč z različnimi merami in v različnih izvedbah. V celoti lahko skladišče sprejme več kot 3400 teh paketov, ki tehtajo do 2 toni in so navadno dimenzij 2800 krat 2070 milimetrov. Za odpremo končnim kupcem in podružnicam Drevo Trust se iz tega komisionirajo paketi za stranke na podlagi naročil.

Skladišče je izdelalo podjetje OHRA. Vodilno podjetje za konzolne regale na trgu vse podporne elemente svojih regalov izdeluje iz jeklenih polnostenskih profilov. Zato zagotavljajo visoko nosilnost in še posebej vitko konstrukcijo, torej najboljše pogoje za visoko izkoriščenost prostora v novem 11 metrov visokem skladišču podjetja Drevo Trust. Podjetje OHRA pa je prispevalo tudi svoje dolgoletne izkušnje pri realizaciji povsem samodejnih skladišč za les. Ta specialist za regale je sodeloval že pri načrtovanju skladišča in tesno sodeloval s podjetjem Köttgen, ki je dobavilo avtomatsko nakladalno napravo RGB. Tako so bili vmesniki med regalnim sistemom in RGB natančno usklajeni ter so bili zagotovljeni nemoteni samodejni procesi. 

Skupno je podjetje OHRA dobavilo sedem dvostranskih in dva enostranska 57 metrov dolga konzolna regala. Osem prehodov upravljata dve avomatsko nakladalni napravi RGB. Iz prehodov je upravljanje mogoče z dvema RGB. Pakete naključno skladiščijo in jih nato transportirajo do prečnega regala, ki je nameščen na čelni strani prehodov. Neposredno je s tem regalom povezan jeklen oder, ki ga je prav tako dobavilo podjetje OHRA. Na njem je nameščen samodejni vakuumski sistem, ki pripravlja zahtevane posamezne plošče za največ pet naročil strank hkrati. Pripravljena naročila strank nato avtomatska nakladalna naprava prenese do točke za predajo, kjer jih viličar prevzame za natovarjanje.

Celoten sistem samodejno krmilita sistem za opravljanje skladišč in sistem za avtomatizacijo podjetja Drevo Trust. Na ta način samodejno poteka komisioniranje naročil strank v dveh delovnih izmenah. V primerjavi s sistemi za skladiščenje, ki jih je pred tem uporabljalo podjetje Drevo Trust, ponuja novo skladišče bistveno boljšo izkoriščenost površin, poškodbe blaga so občutno zmanjšane in čas, potreben za komisioniranje, je močno skrajšan. Poleg tega se je kakovost komisioniranja izboljšala, napake pri sestavljanju paketov za stranke pa so skorajda odpravljene. Novo skladišče je začelo obratovati sredi leta 2019, medtem pa je Drevo Trust pri podjetju OHRA že naročilo gradnjo še več skladišč. 

O podjetju Drevo Trust:

Glavni sedež leta 2003 ustanovljenega podjetja Drevo Trust A.S. je v Češki republiki, v mestu Frýdek-Místek. Podjetje za trgovino z lesom ponuja tesarjem, mizarjem in domačim obrtnikom več kot 20.000 izdelkov za izdelavo pohištva in notranje opreme. Izdelke najdete v več kot 25 podružničnih trgovinah ali v spletni trgovini podjetja. 

Povsem samodejno komisijsko skladišče