Skoči na glavno vsebino

erform

Galerija

Konzolni drsni regal za pohištveno industrijo

Učinkovitejše skladiščenje plošč z visokim leskom

Podjetje erform, eden izmed vodilnih proizvajalcev naknadno oblikovanih delov za pohištveno industrijo, je moderniziralo svoje skladišče za prevlečene plošče v visokem lesku. Za bolj učinkovito skladiščenje občutljivega skladiščnega blaga se je dosedanje skladiščenje v blokih zamenjalo s konzolnim regalnim sistemom podjetja OHRA. Regali so pri tem nameščeni na premičnih vozičkih – to omogoča najboljši možen izkoristek prostora v skladišču. Zraven tega je zdaj možen neposreden dostop do vsakega posameznega izdelka, kar bistveno zmanjša čas komisioniranja.

Podjetje erform je razvilo proizvodni postopek, ki omogoča, da se površina različnih nosilnih plošč prevleče z najvišjo stopnjo leska. Pri tem je možna proizvodnja formatov velikosti do 5.300 krat 1.300 milimetrov. Doslej je podjetje plošče do komisioniranja skladiščilo v blokih. Toda dolgi časi dostopa in pri komisioniranju pogosto prelaganje plošč je vodilo do tega, da je podjetje erform začelo iskati bolj učinkovito rešitev za skladiščenje plošč z visokim leskom.

Rešitev so našli v podjetju OHRA: Specialist za konzolne regale s sedežem v Kerpnu pri Kölnu ponuja sistem, pri katerem se regali namestijo na premične vozičke. Ti premični regali omogočajo skoraj 100 odstotkov več skladiščnih kapacitet kot običajni fiksno nameščeni regali. Strokovnjaki podjetja OHRA so v podjetju erform sestavili konstrukcijo s petimi 9 metrov dolgimi dvostranskimi konzolnimi regali. Pri višini 4.080 milimetrov je bilo narejenih sedem regalnih nivojev. Zraven teh na premične vozičke nameščenih regalov nudi fiksno stoječ, enostranski regal dodatno skladiščno površino.

OHRA je zraven regalov in premičnih vozičkov dobavilo tudi potrebno krmilno tehniko. Z avtomatizacijo se lahko zdaj izdelki upravljajo preko programske opreme, ki jo je podjetje erform razvilo samo. OHRA je zraven tega opravila montažo vodil za premične vozičke v obstoječa tla hale.

Z novim skladiščnim sistemom se je bistveno povečala kapaciteta skladišča in s tem tudi varnost zalog. Do vsakega izdelka je zdaj možen neposreden dostop, tako da prejšnje zamudno prekladanje ni več potrebno. To ne zmanjšuje le časa komisoniranja, ampak zmanjšuje tudi škodo na uskladiščenem blagu. Novo skladišče je dodaten gradnik v logističnem konceptu podjetja erform in omogoča najkrajše in zanesljive dobavne roke.

O podjetju erform

Podjetje erform Möbelsysteme + Postformingteile GmbH s sedežem v mestu Simbach am Inn proizvaja od leta 1984 izključno naknadno oblikovane (postforming) dele in dele pohištva iz povezovalnih elementov iz laminata. Glavni izdelki podjetja erform so naknadno oblikovane pohištvene fronte z najmanjšimi radiji, s prevlečeno površino s super sijajem ali temnim matom, obrobljene s trakom iz PU ali lasersko tehnologijo z garancijo za nične fuge, na željo navrtane, rezkane in komisijsko zapakirane. Učinkovit, popolnoma avtomatiziran strojni park z najmodernejšo napravo za naknadno oblikovanje v Nemčiji predstavlja osnovo za high-tec polizdelke. erform ima okrog 80 zaposlenih in ima promet v višini 18 milijonov evrov.