Skoči na glavno vsebino

Forever

Galerija

pallet racking system
pallet racking system
pallet racking
cantilever racking

Več kot 30 odstotkov večja skladiščna zmogljivost

Podjetje Forever GmbH, proizvajalec transfernih medijev za barvne fotokopirne stroje, laserske tiskalnike in druge tiskalne sisteme, je svoja skladišča opremilo s konzolnimi in paletnimi regali podjetja OHRA. Njihova konstrukcija iz toplo valjanih jeklenih profilov zagotavlja potrebno nosilnost za varno skladiščenje tonskih zvitkov papirja in zabojnikov. Ker je mogoče vse mere regalov prilagoditi individualnim zahtevam, je mogoče obstoječi prostor v skladiščnih prostorih zelo dobro izkoristiti – tako je lahko podjetje v obstoječem skladišču izkoristilo za več kot 30 odstotkov večjo skladiščno zmogljivost. 

Podjetje Forever je s svojimi izdelki za digitalni transferni tisk uspešno na mednarodni ravni in oskrbuje kupce v več kot 100 državah. Posledično je bilo treba izrazito povečati skladiščne zmogljivosti za papir in potrebne kemikalije. Podjetje pri tem ni zgradilo le nove skladiščne hale, temveč je tudi v starem skladiščnem prostoru zamenjalo regale. Pri tem se je podjetje Forever odločilo za regalne sisteme podjetja OHRA: z uporabo polnostenskih jeklenih profilov za vse nosilne elemente so dosegli visoko nosilnost, potrebno za varno skladiščenje do 1,5 tone težkih zabojnikov in do 1,3 tone težkih zvitkov papirja v paletne regale. Poleg tega omogoča konzolni regal pazljivo skladiščenje dodatnih zvitkov papirja, ki so široki do 160 centimetrov in težki do 800 kilogramov: zato so regalne konzole izvedene v obliki okroglih cevi. Bukov del v obliki prisekanega stožca na konici konzol skrbi za to, da je mogoče zvitke papirja z njihovimi tulci preprosto potisniti na konzolo. Na konzolnem regalu dolžine 26,4 metra in višine 5 metrov je mogoče skupno skladiščiti 92 takšnih zvitkov papirja. Podjetje OHRA je konzolne in paletne regale natančno prilagodilo prostorskim zahtevam podjetja Forever; slednje je lahko samo določilo vse mere. Na tak način je mogoče kar najbolje izkoristiti obstoječi prostor ter povečati skladiščne zmogljivosti v primerjavi s starim regalnim sistemom v obstoječem skladiščnem prostoru za več kot 30 odstotkov.

Podjetju Forever je bila poleg tega pomemben kriterij tudi varnost regalov OHRA: pri rokovanju s težkimi zabojniki in zvitki papirja z viličarjem in električnim viličarjem lahko namreč pride do udarcev v nosilce regalov. Vendar pa toplo valjano jeklo regalov OHRA v takšnem primeru elastično popusti in tudi v primeru udarcev ohrani visoko nosilnost v vertikalni smeri. Ker se posledično na regalih podjetja Forever pojavlja manj poškodb, ima podjetje koristi tudi zaradi večje varnosti zaloge.

O podjetju Forever:

Podjetje Forever GmbH že od leta 1989 razvija in proizvaja transferne medije za barvne fotokopirne stroje, laserske tiskalnike in druge tiskalne sisteme. Podjetje s sedežem v Heddesheimu (pri Mannheimu) je eden od prvih proizvajalcev, ki so ponudili ustrezen transferni papir za barvne kopirne stroje in laserske tiskalnike nove generacije. Podjetje Forever je eden redkih proizvajalcev v tej panogi in nudi celovite rešitve za tiskanje različnih vrst materialov.