Skoči na glavno vsebino

Projektbericht Gitsche Holzhandel GmbH

Galerija

Konzolni regali za trgovino z lesom

800 skladiščnih mest v novem distribucijskem centru

Od začetka leta 2012 podjetje Gitsche Holzhandel GmbH v avstrijskem Beljaku izvaja kompletno odpremo in dobavo trgovine na debelo preko novega distribucijskega centra. Skladišče je v celoti opremljeno s konzolnimi regali OHRA. Za skladiščenje žaganega lesa in različnih plošč je na voljo okrog 800 regalnih mest. Regalni sistem ne omogoča le dobre izrabe razpoložljive površine, temveč tudi nujno potrebno ravno skladiščenje različnih plošč.

V novem distribucijskem centru podjetja Gitsche so skladiščeni furnirji, lesovina in lesni materiali ter plošče v merah od 250 x 125 centimetrov do 560 x 210 centimetrov. Podjetje je že pred tem obstoječe regale na sedežu podjetja zamenjalo s konzolnimi regali podjetja OHRA. Prepričani o visoki kakovosti regalov izdelanih iz normiranega toplo valjanega jekla je trgovsko podjetje z regali OHRA opremilo tudi nov distribucijski center.

Pri tem je bilo treba upoštevati tudi eno posebnost: Novo skladišče je bilo integrirano v obstoječo, nekdanjo halo z gradbenim materialom, katere dvokapna streha je bila spuščena relativno zelo nizko. Po zaslugi modularne zasnove konzolnega regala OHRA je bila lahko razpoložljiva površina kljub temu optimalno izkoriščena: Višina regalov na zunanji steni hale se začne z višino 3 metrov in se postopoma dviga do višine 6 metrov v sredini hale. Pri najvišji višini je urejenih sedem regalnih nivojev. Okrog 800 skladiščnih mest se upravlja preko električnega viličarja.

OHRA ni dobavila in montirala le regalov, ampak je za podjetje Gitsche izvedla tudi vsa potrebna načrtovalna dela. Tako je nastalo skladišče, ki je narejeno natančno v skladu s potrebami veletrgovca z lesom. Rezultat je skladišče, ki s svojimi konzolnimi regali nudi dobre skladiščne možnosti za različne gradbene materiale in visoko stopnjo transparentnosti po zaslugi dobrih možnostih sortiranja.

O podjetju Gitsche:

Leta 2003 ustanovljeno podjetje GITSCHE Holzhandel Ges.mbH se predstavlja kot partner za les na Koroškem in Vzhodnem Tirolskem ter kot tako kot močan in zanesljiv partner obrti. Kot član kooperacije HOLZPARTNER Holz- und Holzwerkstoffkooperation ter mednarodne skupine Holzland nudi podjetje svojim strankam široko strokovno znanje, najbolj izobražene zaposlene in združeno moč v nabavi, prodaji in marketingu. Ponudba zajema vse materiale za plošče in plošče iz umetnih mas, vrata, parkete in laminate, komponente za konstruktivno gradnjo z lesom ter žagan les in furnirje. V z modernimi stroji opremljenem obdelovalnem centru poteka prirezovanje in obrobljanje materialov plošč po željah strank. V priključeni specializirani trgovini z lesom je na površini 500 m2 predstavljena obilica notranjih vrat – in več kot 120 parketov in laminatov.