Skoči na glavno vsebino

Hagebau Schneider

Galerija

cantilever racking warehouse, rack-clad building
rack-clad warehouse
pallet racking warehouse, rack-clad building
cantilever racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking, vertical racking
pallet racking with roof
pallet racking, cantilever racking

Regalni sistemi in konstrukcija hale združena v eno za večjo ekonomičnost

Podjetje Jos. Schneider GmbH je s pomočjo paletnih in konzolnih regalov podjetja OHRA v svoji novi trgovini z gradbenim materialom v bavarskem mestu Dorfen vzpostavilo skladišče tipa drive-in, kamor lahko stranke po vrtne in lesene izdelke pridejo kar s svojim avtomobilom. Podjetje OHRA je skladišče tipa drive-in izvedlo v obliki regalne hale: pri tem služijo podporniki regalov hkrati tudi kot nosilna konstrukcija za gradnjo hale. Čas projekta je zato krajši in zagotavlja občutne prihranke stroškov. 

Na velikem prodajnem prostoru na novi lokaciji, ki je bila odprta konec leta 2018, je na voljo celotna ponudba gradbenega materiala z vrtnim centrom. Samo površina hale tipa drive-in obsega 2.000 m2

Za skladiščenje vrtnih in lesenih izdelkov se je podjetje Jos. Schneider odločilo za kombinacijo konzolnih in paletnih regalov dolžine do 48 metrov. Da bi lahko zagotovili trajno skladiščenje najrazličnejših izdelkov na konzolnih regalih, so vse ravni skladišča opremili z mrežastimi rešetkami. Uporaba jeklenih profilov s polnimi stenami na vseh nosilnih elementih omogoča regalom podjetja OHRA visoko nosilnost, profili pa se lahko ob udarcih elastično upognejo in trajno obdržijo statične lastnosti. Tako ponujajo tudi dolgotrajno osnovo za strehe in zidove.

Strešna kritina regalne hale je izdelana iz jeklene trapezne pločevine, ki jo je podjetje OHRA namestilo skupaj z vso opremo, kot so svetlobne plošče, žlebovi ali padne cevi. Konstrukcija vsebuje tudi fotonapetostni sistem s 750 kV, ki ne proizvaja elektrike samo za lastno uporabo, temveč odvečno energijo dovaja tudi v javno omrežje. Jeklena trapezna pločevina je bila uporabljena tudi za stenske opaže. Krožne prezračevalne rešetke na zgornjem delu stene kot tudi prezračevalne lamele na spodnjem delu skrbijo za trajno dobro prezračevanje hale. Dovozna pot poteka skozi tri sekcijska vrata z merami 6.000 × 4.000 mm oz. 3.000 × 3.000 mm. 

Podjetje OHRA je skupaj dostavilo in namestilo 185 ton jekla za regalne sisteme kot tudi za strešne kritine in stenske opaže. K celotni konstrukciji je podjetje OHRA predložilo tudi potrebne statične izračune, ki jih je mogoče revidirati.

O podjetju Jos Schneider:

Podjetje Jos. Schneider GmbH je srednje veliko družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1896 v mestu Traunstein v regiji Chiemgau. Danes podjetje, ki ga vodi že četrta generacija, v 13 trgovinah z gradbenim materialom in dveh specializiranih trgovinah »werkers welt« zaposluje okrog 400 delavcev. Od leta 1976 je podjetje družbenik v podjetju Hagebaumarkt GmbH und Co. KG v mestu Soltau, največjem franšizodajalcu v tej panogi.