Skoči na glavno vsebino

Hechenblaickner

Galerija

Centralno skladišče za trgovino z lesom

Podvojena kapaciteta skladišča s premičnim regalom

Podjetje M. Hechenblaickner Holzhandelsgesellschaft, ki je vodilno na trgu na jugu Avstrije, je s konzolnimi regali podjetja OHRA podvojilo kapacitete v centralnem skladišču v Gradcu. Regali so za to nameščeni na premične vozičke – za viličarja se odpre le tisti hodnik, iz katerega se bo vzelo blago.

Podjetje Hechenblaickner nudi v centralnem skladišču – v mega trgovini z lesom – v Gradcu na površini 20.000 kvadratnih metrov rezan les, furnirje, masivne lesene plošče in polizdelke za okna in vrata. Doslej je bilo blago skladiščeno kot skladovnica v blokih na tleh. To je zahtevalo zaradi naraščajočega števila skladiščenih izdelkov vedno pogostejše manipulacije. Pri do 6 metrov dolgih, več kot 1 meter širokih in do 3.000 kilogramov težkih paketih je terjalo to veliko časa, zraven tega pa je zaradi pogostega pretovarjanje prišlo velikokrat do poškodb na uskladiščenih izdelkih iz lesa.

Za izboljšanje dostopnih časov do izdelka in za boljšo izrabo skladiščne površine se je podjetje Hechenblaickner odločilo centralno skladišče opremiti s premičnimi regali. Za dobavitelja regalne konstrukcije je podjetje za trgovino z lesom iz Gradca izbralo specialista za konzolne regale, in sicer podjetje OHRA s sedežem v Kerpnu, Nemčija: Podjetje ni imelo le izkušenj z izdelavo premičnih regalov, ampak je lahko ponudilo tudi potreben servis za bodoče obratovanje. Dodatna prednost je bila zelo majhna širina stebrov regalov iz toplo valjanega železa s polnim profilom. Rezultat teh so širši hodniki med regali, ki s tem omogočajo uporabo tako čelnih kot tudi bočnih viličarjev.

Podjetje OHRA je prevzelo izdelavo celotnega regalnega skladišča. K temu je spadala tudi montaža tirnic, ki so potrebne za premične vozičke. Montaža tirnic je bila opravljena na prostem že pred postavitvijo dejanske hale. Od skupaj desetih 60 metrov dolgih in s štirimi ali petimi nivoji do 9,2 metra visokimi konzolnimi regali sta bila dva privita fiksno v tla. Ostalih osem je bilo montiranih na 58 metrov dolge premične vozičke. Premični vozički imajo električni pogon in se premikajo narazen preko daljinskega krmiljenja na viličarju. Odpre se le želeni hodnik – s tem se skladiščna kapaciteta na obstoječi površini skoraj podvoji.

Tudi podjetje Hechenblaickner lahko s tem površino kar najbolje izkorišča, zraven tega pa skladiščni sistem nudi bistveno boljši pregled nad razpoložljivim blagom. Hkrati so bili občutno zmanjšani dostopni časi do izdelkov občutno – naročila, ki prispejo zvečer, so lahko zdaj odpremijo neposredno naslednji dan. Ker paketov blaga zdaj ni več treba pogosto prestavljati, se s tem preprečijo tudi poškodbe izdelkov.

O podjetju Hechenblaickner

Podjetje Hechenblaickner Holzhandelsgesellschaft m.b.H. je bilo ustanovljeno leta 1953. Podjetje iz Gradca je specialist za rezan lest, furnirje in lesene materiale. S stalnim razvojem palete izdelkov ima podjetje danes eno največjih skladišč rezanega lesa, furnirjev, okenskih lepljencev in masivnih lesenih plošč v Avstriji. V Gradcu se nahaja prodajno in odpremno skladišče za tesarje, proizvajalce oken in notranje opreme. Najmodernejše avstrijsko skladišče rezanega lesa s klimatizirano halo in avtomatizirano napravo za upravljanje visokih regalov, moderne hale z visokimi regali za rezan les ter masivne lesene plošče in največje avstrijsko skladišče na drobno za furnir, zagotavljajo hitro oskrbo in dostavo.