Skoči na glavno vsebino

Investa

Galerija

Fleksibilnost v skladišču pločevine

Konzolni regali se prilagajajo spreminjajočim se potrebam

Poljsko podjetja Investa Sp. z.o.o., specialist za izdelke iz jekla, legiranega jekla in aluminija, je svojo centralno skladišče in svoje različne podružnice opremilo s konzolnimi regali OHRA. Predvsem po zaslugi obesnih konzol nudi regalni sistem veliko fleksibilnost in se lahko zato vedno znova enostavno prilagodi spreminjajočim se potrebam hitro rastočega podjetja.

Leta 1987 ustanovljeno podjetje Investa se je razvilo v vodilnega dobavitelja pločevine in kovinskih izdelkov na Poljskem. Okrog 300 zaposlenih v podjetju, ki je del evropske skupine Amari Metall, je v letu 2011 ustvarilo promet v višini okrog 100 milijonov evrov. Zraven tega portfelj izdelkov dopolnjujejo obširne storitve na področju obdelave pločevine: Investa ima za to moderene stroje za upogibanje, lasersko in vodno rezanje ter za brušenje in poliranje. Povrh vsega paleto izdelkov zaokrožujejo drogovi, profili, cevi in armature.

Da bi bili vedno blizu strankam, Investa stalno širi svojo mrežo podružnic na Poljskem. Za skladiščenje okrog 3.000 mm dolge in 1.500 mm široke pločevine ter profilov in cevi z dolžinami vse do 6.000 mm uporablja Investa konzolne in paletne regale OHRA. Za konzolne regale OHRA so značilne konzole, ki so obešene v navpične stebre: Tudi pri visokih obremenitvah ostanejo te konzole fleksibilne in premične in se pri udarcih na primer z viličarjem umaknejo. Tako ostaneta tako konzola kot tudi blago nepoškodovana. Za regalne sisteme uporablja OHRA izključno kakovostno toplo valjano jeklo, ki je ob udarcih elastično prožno, hkrati pa kljub temu ohranja svojo vertikalno obremenljivost. Stebri regalov so standardno naluknjani v razmaku 100 mm in se lahko tako prilagajajo lastnostim skladišča – za prestavitev konzol ni potrebno nobeno orodje.

»To nam daje možnost, da skladiščne ravni kadarkoli spremenimo in povečujemo fleksibilnost v skladišču«, pravi Dariusz Czapiewski, glavni izvršni direktor podjetja Investa. »Obstoječe regale lahko dopolnimo z dodatnimi konzolami ali enostransko uporabljene regale predelamo v dvostranske.« Poleg fleksibilnosti pa sta tudi kakovost in ekonomičnost pomemben razlog za podjetje Investa, da opremi skladišče s konzolnimi in paletnimi regali OHRA: »Po zaslugi toplo valjanega jekla so regalni sistemi OHRA ekstremno odporni na deformacije, zraven tega pa so regali po zaslugi premičnih konzol praktično neuničljivi. Glede stroškov vzdrževanja samega skladišča in za viličarje nudijo regalni sistemi podjetja OHRA najvišjo možno stroškovno učinkovitost.«

O podjetju Investa:

Podjetje Investa Sp. Z.o.o., ki ima sedež v mestu Pruszcz Gdanski, je bilo ustanovljeno leta 1989 in je izdelke iz jekla, legiranega jekla in aluminija stalno dopolnjevalo s storitvami na področju obdelave pločevine. S priključitvijo skupini Amari je lahko Investa svoj položaj na poljskem trgu dodatno razširila in spada danes med vodilna podjetja svoje panoge. Investa dobavlja tako industrijske obrate, srednje velike dobavitelje in obrate za montažo kot tudi obrtnike z izdelki iz jekla, legiranega jekla in aluminija.