Skoči na glavno vsebino

Investzal

Galerija

Večja učinkovitost pri shranjevanju kolutov

Koluti najrazličnejših (neželeznih) kovinskih pločevin so izhodiščni material, iz katerega podjetje Invesztál izdeluje najrazličnejše oblike in tipe strešnih kritin in žlebnih sistemov. Prej jih je podjetje shranjevalo na tleh ali paletnem regalu, ki ni bil primeren za skladiščenje v kolutih. Z novimi, po meri izdelanimi težkimi paletnimi regali podjetja OHRA je podjetju Invesztál uspelo zmanjšati poškodbe kolutov in učinkovito izkoristiti prostor v novem skladišču.

Koluti iz občutljivega materiala
Podjetje Invesztál v obratu Szigetszentmiklós na Madžarskem med drugim proizvaja strešnike in trapezne plošče, ograjne letve in celotne žlebne sisteme. Izhodiščni material so najrazličnejši koluti in pločevine: pocinkane, barvno pocinkane in aluminijaste. Toda kapacitete prejšnjega skladišča so bile izčrpane, zato je podjetje zgradilo novo skladišče.

Regal, narejen po meri
Stari koncept skladiščenja s talnim skladiščenjem in le delno izdelkom primernim regalnim sistemom je večkrat povzročil poškodbe kolutov, težkih do 1500 kilogramov, povzročal pa je tudi visoke stroške skladiščenja. Zato se je podjetje Invesztál odločilo novo skladišče opremiti s posebno prilagojenimi regali za težke obremenitve podjetja OHRA. Strokovnjaki za skladiščno tehnologijo iz Kerpna so dobavili 19,9 metra dolgo vrsto regalov, ki so jo namestili strokovnjaki podjetja Invesztál in ki na višini 6 metrov ponuja pet skladiščnih ravni, vsaka z obremenitvijo police 5000 kilogramov. Robustni paletni regali so izdelani iz toplo valjanih kakovostnih jeklenih profilov za velike obremenitve in varno ravnanje. Višino posameznih predelkov je mogoče nastaviti v korakih po 100 milimetrov. Regal za podjetje Invesztál je bil dimenzioniran tako, da je kolute mogoče varno shraniti na lesenih paletah.

Z novim sistemom je Invesztál uspel uresničiti veliko skladiščno zmogljivost na razpoložljivem prostoru. Poleg tega je dostop do kolutov lažji, zanesljivejši in hitrejši v primerjavi s prejšnjim skladiščenjem.