Skoči na glavno vsebino

ITS Rotterdam

Galerija

Kombinirano skladišče s konzolnimi in paletnimi regali

Visoki regali za gradbene materiale in les

Novozgrajeno skladišče nizozemskega trgovskega podjetja z gradbenim materialom in lesom ITS Rotterdam omogoča združitev komisijskega in skladiščnega blaga v enem skladišču. Skladišče je opremljeno z 9 metrov visokimi regalnimi sistemi podjetja OHRA, s katerimi je bilo ustvarjenih preko 460 paletnih mest in 396 metrov konzolnih regalov.

ITS Rotterdam je tako veletrgovec z gradbenim materialom in lesom, kot tudi gradbena trgovina za domače mojstre in obrtnike. Zraven je priključeno lastno mizarstvo, ki dobavlja po meri narejena okna, vrata in okvirje. S to nenavadno kombinacijo podjetje ITS uspešno zavzema posebno vlogo na trgu. Z novim skladiščem na sedežu podjetja v Rotterdamu naj bi se združili doslej ločeno skladiščeni komisijski izdelki in razsuti tovor za veleodjemalce.

Za to potrebne regale je dobavilo podjetje OHRA, specialist za konzolne in paletne regale iz Kerpna, Nemčija. Podjetje ITS ni bilo prepričano le o kakovosti regalnih sistemov izdelanih iz toplo valjanega normiranega gradbenega železa s polnim profilom, ampak je OHRA z njihovim modularnim konceptov ponudila tudi rešitev po meri za skladiščne naloge v logističnem centru podjetja ITS.

Za optimalno skladiščenje lesa, plošč in gradbenega materiala je podjetje OHRA v le dveh mesecih postavilo enajst 36 metrov dolgih vrst s konzolnimi regali in dve vrsti s paletnimi regali. Z 9 metrov dolgimi regali je razpoložljiv prostor najboljše možno izkoriščen in poti za štiripotne viličarje so se skrajšale. Paletni regali nudijo s širinami predalov 2.700 milimetrov na šestih nivojih skupaj 462 odlagališč. Konzolni regali omogočajo na devetih nivojih skladiščenje dolgega lesa; dolžina konzol variira med 1.100 in 1.550 milimetri. Ker podjetje ITS prodaja tudi trdi les, so nekatere regalne cone izvedene tudi kot regali za težka bremena.

V nožnem delu nameščena vodila omogočajo varno uporabo 2.530 milimetrov širokih prehodov med regali z viličarji za ozke prehode, ki so bili pripravljeni posebej s strani podjetja Hubtex. Prve tri ravni regalov služijo skladiščenju izdelkov za komisioniranje, zgornji predel pa nudi prostor za razsuti tovor.

Za optimiran gradbeni proces je OHRA najprej naredila načrt za regale, nato pa je bilo telo objekta prilagojeno regalni napravi. Po eni strani je to zahtevalo ustrezno visoko natančnost pri montaži regalov, po drugi strani pa je stranki že v začetku zagotovilo optimizacijo stroškov investicije v poslopje.