Skoči na glavno vsebino

Legalny Autozlom

Galerija

Trije izrabljeni avtomobili, naloženi eden nad drugega – vendar varno!

Podjetje za razgradnjo izrabljenih vozil Legalny Autozłom zdaj izrabljenih vozil ne skladišči več tako, da jih preprosto nalaga na tla, temveč za skladiščenje uporablja robustne konzolne regale podjetja OHRA. To pomeni, da lahko zdaj na enakem prostoru skladišči dvakrat več vozil. Zaradi visoke nosilnosti regalov iz toplo valjanih jeklenih profilov podjetje danes vozila, katerih teža lahko presega 2 toni, skladišči na treh ravneh. Poleg tega ta skladiščni sistem omogoča neposreden dostop do določenih vozil in zagotavlja večjo urejenost na skladiščnem prostoru.


Potrebna je bila večja skladiščna zmogljivost
Podjetje Legalny Autozłom je izrabljena vozila do zdaj skladiščilo na tleh v zunanjem prostoru s površino 3000 kvadratnih metrov, pri čemer sta bili po dve vozili naloženi eno na drugo. Vendar pa so bile skladiščne zmogljivosti pri takem načinu skladiščenja skoraj izčrpane. Poleg tega je bilo treba do zdaj za dostop do želenega avtomobila premeščati karoserije. Za to je bilo potrebnega veliko časa, pogosto pa je povzročilo tudi škodo na avtomobilih za razgradnjo.


Več avtomobilov na kvadratni meter
Podjetje Legalny Autozłom se je zato odločilo za uporabo konzolnih regalov podjetja OHRA. Podjetje OHRA, ki je vodilno na evropskem trgu za konzolne regale, je posebej za reciklažne obrate in vlečne službe razvilo in optimiziralo robusten konzolni regal za skladiščenje vozil in delov vozil. Robustni toplo valjani jekleni profili nosilnih elementov konzolnih regalov pri tem omogočajo varno skladiščenje večjega števila avtomobilov enega nad drugim. Visoka kakovost stojal in regalnih konzol poleg tega zagotavlja dolgoročno in s tem gospodarno rešitev.


Trinajst regalov namesto talnega skladiščenja
Podjetje OHRA je na zunanji površini podjetja za razgradnjo avtomobilov namestilo skupaj trinajst skoraj štiri metre visokih regalov, vsak od njih pa ima tri skladiščne ravni. Regalne konzole so obešene, zato je mogoče njihovo višino preprosto prilagajati različnim vozilom. Vsaka od 1800 milimetrov dolgih regalnih konzol ima nosilnost do 1233 kilogramov. Regali izpolnjujejo zahteve evropskih direktiv o recikliranju in predelavi izrabljenih vozil, zato omogočajo varno in okolju prijazno skladiščenje. Za regalni sistem OHRA je bilo tako mogoče brez težav pridobiti gradbeno dovoljenje, ki je na Poljskem obvezno.

Kar 50 odstotkov več avtomobilov na enaki površini
Novi regalni sistem podjetju Legalny Autozłom omogoča skladiščenje dvakrat več vozil na enaki površini, hkrati pa je zaradi lažjega ravnanja z izrabljenimi vozili tudi postopek dovajanja vozil v reciklažo veliko bolj ekonomičen. Poleg tega pa novo skladišče zagotavlja tudi večjo varnost pri delu.