Skoči na glavno vsebino

RBB Aluminium

Galerija

[Translate "Slovenia"] Es ist immer nur der Gang geöffnet, aus dem ein- oder ausgelagert werden soll.
[Translate "Slovenia"] Kompakte Regalanlage mit elektronischer Steuerung zum Bewegen der Verfahrwagen.
[Translate "Slovenia"] Die doppelseitigen Kragarmregale sind auf robusten Verfahrwagen montiert. Diese werden elektronisch angetrieben.
[Translate "Slovenia"] Offener Gang einer Verfahranlage. Die restlichen Kragarmregale werden zusammengeschoben.
[Translate "Slovenia"] Sobald der Gang komplett geöffnet ist, kann man die Kragarmregale bedienen.
[Translate "Slovenia"] Bedienungs-Display einer Kragarmregal-Verfahranlage.
[Translate "Slovenia"] Fernbedienung zur Steuerung der Kragarmregal-Verfahranlage.

Kar največji izkoristek površin z učinkovitim skladiščnim sistemom

Da bi izpolnili vedno večje zahteve trgov, je podjetje RBB Aluminium AG na svojem sedežu v kraju Wallscheid v gorovju Eifel postavilo še eno skladiščno halo. Jedro novega logističnega območja je sistem pomičnih konzolnih regalov podjetja OHRA. Devet pomičnih regalnih vrst z dolžino 18,4 metra in višino 6,36 metra omogoča hitro in varno skladiščenje 6 metrov dolgih aluminijastih profilov na najmanjši razpoložljivi površini. 

Skupno je vložek podjetja za predelavo aluminija iz kraja Wallscheid znašal 3 milijone evrov, ki je bil med drugim namenjen tudi za izgradnjo nove, sodobne proizvodne hale. Nova logistična hala služi proizvodnji aluminijastih profilov in se uporablja tudi kot skladišče za komisioniranje in distribucijo. Podjetje RBB Aluminium je že v letih 1996 in 2003 opremilo svoja skladišča z regali podjetja OHRA, zaradi česar se je odločila, da tudi novo skladišče opremi s skladiščnim sistemom vodilnega evropskega podjetja za konzolne regale, ki ima svoj sedež v kraju Kerpen. 

Konzolni pomični regali omogočajo kar največji izkoristek skladiščnega prostora, saj se vedno odpre le tisti prehod, v katerem se bo blago uskladiščilo ali izskladiščilo. Glede na izvedbo je lahko skladiščna zmogljivost tudi do 100 odstotkov višja kot pri tradicionalnih statičnih regalnih sistemih. Podjetje OHRA je za podjetje RBB Aluminium pripravilo po meri prilagojeno rešitev: Vsako od 6.360 milimetrov visokih stojal ima na vsaki strani nosilnost 4.500 kilogramov, pri čemer vsako vrsto regalov sestavlja dvanajst stojal. Vpete regalne konzole v vsaki vrsti regalov sestavljajo šest skladiščnih ravni, pri čemer znaša nosilnost vsake od 800 milimetrov dolgih konzol do 750 kilogramov. Na vsakem od prednjih delov pomičnega skladiščnega sistema so trdno pritrjeni tudi enostranski konzolni regali. Premični vozički za pomične regale se premikajo po tirnicah, ki so bile vgrajene v talno ploščo na tleh skladišča.

Vrste regalov se lahko pomaknejo narazen ročno ali z daljinskim upravljalnikom – na primer kar iz viličarja – tako da se odpre želen prehod. Za podjetje RBB Aluminium je bila enostavna uporaba sistema še dodaten razlog za izbiro rešitve podjetja OHRA. 

Tako je lahko podjetje RBB Aluminium s konzolni pomični regali v novem skladišču doseglo kar največji izkoristek površin. Hkrati pa je mogoče aluminijaste profile tudi varno in hitro uskladiščiti in izskladiščiti. Podjetje OHRA pa ni dostavilo samo skladiščne tehnologije, ampak je nudilo podjetju RBB Aluminium podporo tudi pri načrtovanju nove logistične hale.  

O podjetju RBB Aluminium-Profiltechnik:

Podjetje RBB Aluminium-Profiltechnik AG sta leta 1986 kot podjetje oblike GmbH (družba z omejeno odgovornostjo) ustanovila Reiner in Doris Beu. Od leta 1999 pa operativno poslovanje vodi družinska AG (delniška družba), ki je bila ustanovljena iz predhodne družbe z omejeno odgovornostjo. V zadnjih 30 letih se je srednje veliko podjetje razvilo v mednarodno uspešnega proizvajalca ekstrudiranih aluminijastih profilov, sklopov in aluminijastih komponent, kot tudi sistemov aluminijastih zunanjih okenskih polic.V podjetju je zaposlenih skupno 195 ljudi, na sedežu v kraju Wallscheid pa 150 zaposlenih dnevno proizvaja individualne aluminijaste izdelke. 

 

Konzolni pomični regal