Skoči na glavno vsebino

Schönereiter

Galerija

pallet racking, double sided, galvanized
pallet racking, galvanized
pallet racking, galvanized
cantilever racking, galvanized
cantilever racking, galvanized
cantilever racking, galvanized

Schönreiter: Veliko prostora za razširjeno ponudbo

Specializirani trgovec za gradbeni material Schönreiter s sedežem v Essenbachu pri Landshutu je svojo ponudbo blaga razširil s surovinami in gradbenim materialom za visoko gradnjo ter lesom. Za to so potrebne določene skladiščne zmogljivosti pod streho in na prostem, ki jih je podjetju uspelo zagotoviti s pomočjo konzolnih in paletnih regalov proizvajalca OHRA. Kombinacija vrst regalov omogoča izjemno prilagodljivo skladiščenje različnih gradbenih materialov. Višina regala več kot 7500 milimetrov omogoča varčno skladiščenje novega blaga.

Podjetje Schönreiter je v zadnjih letih nenehno širilo svojo ponudbo in leta 2017 povečalo površino svojih prostorov, da bi zagotovilo skladiščne zmogljivosti za nov portfelj izdelkov z gradbenimi materiali za gradbena podjetja, npr. les in lesni gradbeni material za tesarje. Specializirani trgovec je že uporabljal regalne sisteme proizvajalca OHRA in se je že prepričal o kakovosti ne le izdelka, temveč tudi svetovanja, montaže in pravočasne dostave, zato je podjetje Schönreiter tudi nove skladiščne površine opremilo z regali proizvajalca OHRA.

Podjetje se je pri tem odločilo za kombinacijo konzolnih in paletnih regalov: tako je mogoče prilagodljivo skladiščiti najrazličnejše izdelke. Pri tem so regale prilagodili zahtevam glede na točno določeno ponudbo. Tako je na 7510 milimetrov visoke konzolne regale na petih skladiščnih ravneh mogoče naložiti na primer tri palete izolacijskega materiala drugo nad drugo. Težak tovor na evropaletah je zahvaljujoč nosilnosti do 4500 kilogramov mogoče brez težav skladiščiti v paletnih regalih.

V prejšnjem skladišču so veliko izdelkov skladiščili tako, da so jih skladali. Ker jih delno ni bilo mogoče skladati, je bilo potrebno veliko prostora. Poleg tega je sistem skladiščenja FIFO (prvi noter, prvi ven) s sabo prinesel dodatne visoke stroške. Z regalnimi sistemi proizvajalca OHRA je blago zdaj mogoče varčno shraniti, obenem pa je preprosto dostopno.

Pri postavitvi regalov je podjetje OHRA prepričalo tudi z zanesljivo in pravočasno dostavo in montažo. Ekipa za montažo se je izkazala kot prilagodljiva, saj zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer ni bilo mogoče natančno določiti, kdaj bodo lahko nove betonske površine vzdržale montažo regalov.

O podjetju Schönreiter Baustoffe:

Skupina Schönreiter je družinsko podjetje z več kot 65 leti izkušenj, ki zagotavlja distribucijo in storitve na področju gradnje in posodobitve. Podjetje Schönreiter na svojih lokacijah Essenbach pri Landshutu, Grafing pri Münchnu in Tacherting zaposluje več kot 250 ljudi. Podjetje ne trguje z izdelki vseh vrst, temveč je specializirano na več področjih, predvsem pa se osredotoča na specializirane obrtnike, družinska gradbena podjetja, podjetja, ki delujejo v smeri posodobitve, in investitorje ter je eden vodilnih specializiranih trgovcev z gradbenimi materiali na Bavarskem. Podjetje Schönreiter je pomemben družbenik pri podjetju Eurobaustoff, ki je največji specializirani trgovec in nabavno podjetje v Evropi ter član družbe BMV GmbH & Co. KG.