Skoči na glavno vsebino

Seuner Fabricados

Galerija

cantilever racking double-sided
cantilever racking double-sided, guiding rails
cantilever racking double-sided, small aisle racking
cantilever racking double-sided, guiding rails
cantilever racking double-sided

vsestranske skladiščne zmogljivosti za sestavne dele stružnic

Špansko podjetje Seuner Fabricados je za skladiščenje sestavnih delov stružnic namestilo nove regalne sisteme podjetja OHRA. Ključni namen je bil zagotoviti visoke skladiščne zmogljivosti za sestavne dele različnih velikosti, ki jih skladiščijo na nakladalnih ploščah, specifičnih za to podjetje. Rešitev so našli v 8,58 metra visokih konzolnih regalih, ki zagotavljajo neprekinjene skladiščne ravni in prostor za dolgi tovor. 

Podjetje Seuner je del skupine CMZ Machinery Group, ki je vodilni evropski proizvajalec stružnic CNC. Podjetje v bližini Bilbaa razpolaga s skladiščem za stružnice skupine CMZ. Sestavni deli teh stružnic so različnih velikosti in tež. V podjetju se prenašajo in skladiščijo na standardnih nakladalnih ploščah. Standardna regalna rešitev pri namestitvi novega skladišča ni bila predvidena. Podjetje je skupaj s strokovnjaki podjetja OHRA razvilo regalni sistem, ki je združeval potrebno prilagodljivost in kar največji izkoristek površine ter s tem tudi visoke skladiščne zmogljivosti. 

Skupno so namestili sedem konzolnih regalov dolžine med 15,1 in 22,5 metra. V nasprotju s paletnimi regali omogočajo konzolni regali skladiščenje izdelkov različnih širin, saj ni motečih vmesnih nosilcev. Hkrati pa lahko podjetje Seuner v skladiščnem sistemu skladišči tudi paličast material ali podoben dolg tovor. Vsi nosilni elementi regalnih sistemov podjetja OHRA so iz masivnih jeklenih profilov, kar omogoča ozek skladiščni sistem z visoko nosilnostjo. Regali, nameščeni v podjetju Seuner, prenesejo obremenitev 3.280 kilogramov na vsaki strani, regalne konzole v dolžini 1,15 metra pa imajo nosilnost 820 kilogramov. Vodila, ki so nameščena na dnu regalov, v ozkih prehodih omogočajo uporabo viličarja. Podjetje Seuner je poleg tega namestilo še vrsto paletnih regalov podjetja OHRA s petimi skladiščnimi ravnmi in skladiščnim predalom globine med 3 in 4 metri. Nosilnost vsakega skladiščnega predala znaša med 3.000 in 4.000 kilogramov.

Podjetje Seuner se je prepričalo o kakovosti regalov in strokovnosti oddelka za svetovanje podjetja OHRA. Zahvaljujoč temu novemu regalnemu sistemu so lahko zagotovili skladišče z večjo nosilnostjo, ki zagotavlja kar največji izkoristek skladiščne površine ter združuje robustnost in prilagodljivost. 

O podjetju Seuner Fabricados:
Podjetje Seuner Fabricados S.L. iz Mallabije pri Bilbau je del skupine CMZ Machinery Group. Skupina CMZ že od leta 1948 proizvaja obdelovalne stroje in je danes na področju stružnic CNC vodilni proizvajalec v Španiji in eden vodilnih ponudnikov v Evropi. V štirih obratih v skupini v bližini Bilbaa razvijajo, proizvajajo in nameščajo stroje CNC. Visoka raven vertikalne proizvodnje pri tem zagotavlja visoko kakovost in natančnost vseh sestavnih delov.