Skoči na glavno vsebino

Staatstheater Karlsruhe

Galerija

Mestno gledališče Karlsruhe, kjer je skladišče kulis in kostumov je z združitvijo manjših skladišč, razpršenih po celem mestu, doseglo velike prihranke.

V industrijskem območju Killisfeld je bilo zgrajeno pod vodstvom gradbenega koncerna Züblin novo skladišče mestnega gledališča po najnovejših zahtevah in tehnologiji za skladiščenje tako zahtevnega blaga kot so kostumi in elementi za odrske scene

Rešitev za skladišče kostumov je bila v dvonadstropnem podestu s skupno površino 3.200 m2. V polični regali in premično ogrodje lahko sedaj skladiščijo kostume. Konstrukcija skladiščnega podesta potroji površino in je po potrebi tudi razstavljiva; 9 m visok skladiščni prostor ostaja zadaj. Zares fleksibilna in v prihodnost usmerjena zasnova za skladišče.

Zaradi velikega volumna kulis, jih je posebno težko skladiščiti, po možnosti zlasti za hitro in poceni menjavo naj bi oder ostal v direktnem dostopu. Končna rešitev je bila v premičnih konzolnih regalih. Velike palete (2,2 x 6 m) v treh etažah se skladiščijo na 2,5 m dolgih nosilnih konzolah. V mestnem gledališču Karlsruhe se je postavilo 6 premičnih vozov s dvostranskimi konzolnimi regali v skupni dolžini 60 m. Visoke protipožarne zahteve je OHRA že pridobila na podlagi izkušenj v kulisnem skladišču opere v Zürichu. Izdelala je gibljiv cevni sistem od bazne postaje na premične regale.