Skoči na glavno vsebino

Superwood, Dänemark

Galerija

Podjetje Superwood ima v kraju Hampen (Danska) inpregnirnico in sušilnico plemenitega lesa. Kot končni produkt ponujajo lesene profile za zunanjo uporabo, kot so talne obloge, lesene obloge za fasade in vrtne hiše.

Neobdelani leseni paketi so se v preteklosti skladiščili na prostem. Zato je bil potreben velik zunanji prostor in rokovanje je bilo dolgotrajno. Stranka je zato hotela ustvariti možnost skladiščenja v neposredni bližini proizvodne hale. Istočasno naj bi novo skladišče postavili na ozkem prostoru, da bi se stroški glede betonske plošče in strešne površine maksimalno zmanjšali. Poleg tega naj ne bi bila v primeru razširitve v prihodnosti potrebna adaptacija.

Zahteva pri tem projektu je bila upoštevanje močnega vetra (120 km/m2) in velika snežna obremenitev (160kg/m2) na tem področju. Za skladiščenje plemenitega lesa je bila nujno potrebna prosta cirkulacija zraka in zaščita pred dežjem z vseh strani.

Od vseh predlogov se je Superwood odločil za OHRA vroče cinkane konzolne regale. Prekrivajoči strešni elementi v kombinaciji z ozkimi regalnimi hodniki za uporabo bočnega viličarja, so bili prepričljivi argumenti za stranko. Načrtovanje je potekalo v sodelovanju s strankinim danskim partnerjem na licu mesta. Razpravljalo se je tudi o pomembnih mejnikih kakovosti kot so kvaliteta betona, debelina temeljev in oblika strehe. Vključen je bil tudi lokalni trgovec z viličarji.

Regalni hodniki so se opremili z vodili, ustreznimi uporabljenemu viličarju. Vhodna območja na obeh straneg hodnikov, so se zaščitila z oblečenimi okvirji, zaščitenimi proti vetru in dežju. Prekrivajoči strešni elementi ščitijo pred direktnimi vremenskimi vplivi in istočasno skrbijo za zadovoljivo prezračevanje. Zunanji regali so se opremili z zagatno steno, prav tako kot vremensko zaščito.

Regale so OHRA monterji v kratkem času strokovno zmontirali, oblečene zaščitne okvirje na začetku in koncu regalov, kot tudi strešno oblogo z odvodnjavanjem pa je izdelal kupec sam.

Že 10 tednov po naročilu, je lahko kupec regalno opremo v celoti uporabljal. Razširitev je vsakokrat takoj mogoča.