Skoči na glavno vsebino

Tekla

Galerija

Eden od vodilnih proizvajalcev vratnih sistemov, firma TEKLA v Verl-Sürenheide - dolgoletna stranka firme OHRA, je izvedel zanimivo razširitev skladišča končnih izdelkov.

Firma TEKLA na različnih lokacijah v Nemčiji proizvaja vrata večinoma individualno ali v manjših serijah.. V Verlu opuščajo moderno proizvodnjo sekcijskih in rolo vrat. V OHRA regalih je predvideno skladiščenje blaga in priprava za razvoz.

Zaradi velikega prodajnega uspeha je razširitev skladišča gotovih izdelkov nujno potrebna, kjer je potrebno računati na posebne zahteve skladiščenja majhnih serij. Ena od načrtovanih rešitev so bili uvozni regali (drive-in) na osnovi konzolnih regalov. Ti omogočajo sprejetje vrat z širino od 4,2 do 6,5 m.

Nivoji nosilnih konzol v globino služijo kot skladiščna površina. Posamezne vrste vrat se lahko vstavljajo v svoje jaške, s tem je zagotovljeno optimalno skladiščenje in izraba prostora. Z malo dvigovanja se lahko hitro izprazni jašek in naloži na kamion.

Regal so dodatno obložili s stenskimi in strešnimi elementi ter pritrdili na obstoječo halo. Pred jaški je TEKLA montirala izolirana rolo vrata, ki so krmiljena na mestu vrat ali pa na skupnem krmilnem pultu. Izvrstno gradnjo hale dopolnjuje odlična osvetljenost.

Opisana rešitev je dober primer sodelovanja s stranko, kjer se je z zgodnjo vključitvijo OHRA-e v proces načrtovanja poiskala profesionalna rešitev.