Skoči na glavno vsebino

URKOITIK

Galerija

Strnjeno skladišče in maksimiranje skladiščne kapacitete

Španska tovarna URKOITIK S.L. z obrati v Pamplona in Tudela je certificirano podjetje v gradbeni panogi. V njihov porfelj izdelkov spadajo skoraj vsi izdelki iz področja kanalizacije, preskrbe in sanacije. To so predvsem npr. PVC cevi, ventili, gibljive cevi in ves pripadajočo material.

Zaradi naraščajočih potreb in naraščajočega trga v Španiji, obstoječe skladiščne kapacitete ne zadoščajo več. Zaradi kaotičnega skladiščenja predvsem PVC in kovinskih cevi, je bila osnovna zunanja površina hitro zasedena. Svežnji cevi so bili razpršeni po prostoru in je bilo potrebno večkrat preurejati, da se je omogočil dostop do željenega materiala. Ta izguba časa pri manevriranju je bila očitna in opazna in je v času enega leta povzročila izgubo več tisoč ur. Zaradi tega je prišlo celo do odpovedi naročil, ker se stranka ni mogla več spopadati z logističnimi težavami.

Dodatni problem je bil zaradi utovarjanja in raztovarjanja kamionov s klasičnim viličarjem, ker je bil potreben večji prostor. Na splošno je bila stranka s skladiščenjem in rokovanjem zelo nezadovoljen. Na tleh skladiščene cevi so se hitro poškodovale in tudi nesreče pri manevriranju niso izostale.

Prvi kontakt z OHRA firmo je stranka vzpostavila na sejmu gradbenega materiala v Španiji. Razstavljeni regalni sistemi so na kupca naredili močan vtis, vsled tega je bil takoj dogovorjen obisk našega strokovnjaka na licu mesta. Zastopnik firme OHRA si je na licu mesta ogledal problem skladiščenja.

Na podlagi pridobljenih podatkov, je strokovnjak izdelal osnutek skladiščenja različni izdelkov. Predlog je bil, da se volmenske PVC in kovinske cevi skladiščijo v uvoznih regalih. Ta sistem omogoča skladiščenje bundov enakih, ko tudi različnih sort in dimenzij. Po potrebi se ti artikli skladiščijo kompaktno v različnih nivojih. S tem se veliko prihrani na prostoru.

Princip delovanja tega sistema je podoben „Drive-In“-sistemu. Voznik viličarja zapelje s tovorom v regalni jašek in bunde drugega za drugem ali enega nad drugega postavlja v konzolni regal - pregledno sortirano in brez izgube prostora. Zaradi skladiščenja v različnih višinskih nivojih je kupec pomnožil kapaciteto skladiščnega prostora. Za rokovanj prihaja sedaj namesto čelnega viličarja nov, štiripotni viličar. Ta viličar potrebuje za svoje obratovanje veliko manj prostora.

S tem se je pokazala občutna prednost pri komisisoniranju različnih bundov. S preglednim skladiščenjem različnih vrst materiala, raznih dimenzij in z direktnim pristopom, se lahko kamioni v nekaj minutah natovorijo ali iztovorijo. To pomeni enormen prihranek na času v primerjavi s prejšnjim kaotičnem skladiščenjem in počasnim logističnim manevrom.

Kot dopolnitev k drive-in regalu je OHRA dobavila in montirala dodatne robustne konzolne regale. Tu se skladiščijo artikli, ki niso tako pogosto v uporabi. Cevni bundi se skladičijo v večih nivojih. Zaradi dolžine konzol do 2.500 mm lahko stranka vstavi tudi 2 paketa eden za drugim.

Novo zgrajeno skladišče pri firmi URKOITIK S.L. je sedaj izvrstno organizirano in sicer od vhoda blaga do izhoda. Kombinacija uvoznih in konzolnih regalov so se izkazali kot optimalna rešitev za mešano skladiščenje. Krajše poti, direkten dostop, povečana skladiščna kapaciteta, nikakršne poškodbe materiala, zmanjšano tveganje nesreč - v celoti boljši servis za odjemalce in znatna dodana vrednost z manjšimi stroški za URKOITIK S.L.

Kompletna investicija se lahko pri povečani potrebi zaradi sestavljenega OHRA sistema kadarkoli razširi. Zaradi našega načina izdelave je možna celo predelava konzolnih regalov v drive-in regale.