Skoči na glavno vsebino

Walker Timber Ltd., Schottland

Galerija

Walker Timber Ltd, specializiran izdelovalec strešnih nosilcev in lesenih konstrukcij, s sedežem v Bo’ness, v bližini Edinburga (Škotska), je potreboval skladiščni sistem za nove strešne grede. Te naj bi varno skladiščil na zunanjem prostoru, do odvoza s kamioni.

Do sedaj je stranka za ta namen uporabljala leseno konstrukcijo, lastne izdelave. Z vilicami od viličarja je vedno prihajalo do poškodb, ker lesena konstrukcija ni bila zgrajena za tako velika bremena. Posledica tega je bila, da so bili novi strešni nosilci poškodovani že pred utovarjanjem.

Zato je stranka poskušala urediti skladiščni prostor s kovinsko konstrukcijo, ki pa tudi ni bila primerna glede na velike obremenitve. Poleg tega ni bilo mogoče nivojev skladiščenja prilagajati različnim dimenzijam strešnih nosilcev. V končni fazi je bila ta kovinska konstrukcija predraga.

Walker Timber je stopila v kontakt z nami, da smo našli smiselno in gospodarno rešitev za skladiščenje težkih in nerodnih strešnih nosilcev. V posvetovalnem pogovoru je stranka predstavila problematiko. Glede na to je naš strokovnjak izdelal predlog regalne konstrukcije, ki je izpolnjevala vse strankine zahteve.

Strešni nosilci se sedaj skladiščijo v vroče cinkani kovinski konstrukciji naših robustnih konzolnih regalov. Glavno breme se porazdeli preko treh prestavljivih nosilnih konzol. Z uporabo takoimenovanih nastavljivih vijakov, lahko konzole nagnemo proti stebru in je lesena konstrukcija nagnjena navznoter. Med stebri so montirani robustni distančni elementi, ki lahko prenesejo bremena nosilcev. Vroče cinkana regalna konstrukcija je prav na zunanjem prostoru upravičena investicija, predvsem pa to velja za to stranko, ker je sedež v bližini morja in je zaradi vsebnosti soli v zraku toliko večja možnost korozije.

Sedaj uporabljeni konzolni regali so uporabljeni tako enostransko kot dvostransko in glede na modulni sistem gradnje vedno razširljivi. Walker Timber je s to rešitvijo zelo zadovoljen in je izvrstno ocenil velike nosilnost naših robustnih konzolnih regalov.