Skoči na glavno vsebino

Paletni regali OHRA Fleksibilni in variabilni regali

Zahteva za ponudbo  Posvetovanje

Paletni regali za individualne rešitve

Paletni regali so daleč najbolj uporabljani skladiščni sistem, ki je primeren za številne zahteve. Poleg klasičnega skladiščenja blaga na najrazličnejših paletah (npr. evropalete ali industrijske palete) so ti regali primerni tudi za skladiščenje nakladalnih pripomočkov, kot so mrežasti zaboji ali težko orodje. Paletne regale najdemo v številnih panogah, na primer v prodajalnah gradbenega materiala, špedicijah, industriji, odpremnem skladišču ali kot sistem za shranjevanje težkega blaga.

Paletni regali OHRA – številne možnosti uporabe

Robustni paletni regali OHRA so sestavljeni iz toplo valjanih kakovostnih jeklenih profilov za visoke obremenitve in varno delo. Višino posameznih polic je mogoče nastaviti v rastru po 100 mm. Za lahka in srednje težka bremena lahko uporabimo tudi ekonomično atraktivnejše paletne regale iz optimiziranih jeklenih profilov z IPG-nosilci. Posebnost podjetja OHRA so vroče cinkani paletni regali za zunanjo rabo. Dobavljivi so s streho ali brez nje. Montaža paletnih regalov poteka hitro, v vsakem trenutku pa jih lahko tudi razširimo.

Paletni regali OHRA – vaše prednosti

 • Individualna prilagoditev konfiguraciji vašega skladišča
 • Hitra in preprosta montaža
 • Velike varnostne rezerve v vseh sistemih
 • Sistemski pribor za individualne konfiguracije regalov
 • Mogoča je postavitev na prostem s streho in steno v vroče cinkani izvedbi
 • Primeren za vse panoge – proizvedeno v Nemčiji

Paletni regali za težka bremena

Robustni paletni regali P 3 podjetja OHRA so idealen skladiščni sistem za težka in nerodna bremena. Svoje mesto v njih najde številno blago, kot so: surovine, polizdelki in drugi izdelki, skladiščeni na paletah. Kombinacija iz polnih toplo valjanih jeklenih profilov za okvire in opornike omogoča regalne obremenitve več kot 32.500 kg in obremenitve polic več kot 6.000 kg. Višine regalov so prilagojene razpoložljivemu prostoru. Vse regalne police so po višini nastavljive v rastru po 100 mm. Za nastavitev ne potrebujete orodja. Pri postavitvah na prostem uporabimo vroče cinkano izvedbo, po želji s streho in stenami.

Regali OHRA – največja nosilnost

Toplo valjano jeklo daje našim regalom elastičnost in ohranja prednosti visoke pokončne obremenljivosti. Vsi drugi paletni regali so sestavljeni iz hladno valjanega jekla debeline 2 mm, ki je pri sorazmerno rahlih udarcih neelastičen, hitro poči in izgubi svojo nosilno vrednost. Da bi lahko ponudili optimalno nosilnost regalov pri obremenitvi drugih palet s težkimi bremeni, pri podpornikih vstavimo okvir za toplo valjano jeklo.

Paletni regali OHRA za težka bremena – vaše prednosti

 • Paletni regali za težka bremena, ki jih je mogoče individualno konfigurirati
 • Še posebej so primerni za gradbene materiale, palete za surovine in strojniške komponente
 • Regalna obremenitev do 32.500 kg
 • Obremenitve polic do 6.000 kg
 • Razširljivo v vsakem trenutku, preprosta montaža
 • Za postavitev na prostem, dobavljivi s streho in v vroče cinkani izvedbi

Zahteva za ponudbo


Paletni regali OHRA za srednje težka in lahka bremena

Pri lahkih in srednje težkih bremenih (obremenitev polic do 3.000 kg) lahko uporabite ekonomično ugodne paletne regale OHRA P 5. Tudi povsod tam, kjer so dvigala izvedena z vodilnimi tirnicami, so zahteve po robustnih okvirih regalov manjše. Okviri naših regalov iz optimizirane jeklene pločevine ter pripadajoči pokončni nosilci izpolnjujejo statične zahteve varnih in vsestranskih paletnih regalov.

Regali OHRA za lahka bremena – kakovostna izdelava

Standardno so regalni okviri privijačeni, po želji pa lahko podjetje OHRA dobavi tudi varjene okvire. Pokončni nosilci so izdelani iz IPG-profilov; z okvirom so povezani z obesnimi vezicami. Nastavitev višine polic poteka v 50-milimetrskem rastru, ne da bi za to potrebovali posebno orodje. Paletni regali OHRA P 5 so primerni za obremenitve polic do 3.000 kg in regalne obremenitve do 18.000 kg. Standardno so okviri izdelani v cinkani izvedbi, police pa v RAČ 7035 (svetlo siva).

Paletni regali OHRA za lahka bremena – vaše prednosti

 • Nizki investicijski stroški, ugodne rešitve za skladiščenje palet
 • Hitra montaža
 • Razširljivo v vsakem trenutku
 • Kakovostno prašnato barvanje površin

Zahteva za ponudbo


Paletni regali s streho

Paletni regali s streho so posebnost podjetja OHRA. Za vremensko občutljivo blago, ki ga lahko skladiščite na prostem, ni boljše alternative. Regali OHRA s streho so še posebej primerni za specializirane trgovine z vrtnarsko opremo ali gradbenim materialom, kjer je treba na prostem skladiščiti betonske izdelke, paletirano blago v žakljih ali lesene gradbene elemente.

Regali OHRA s streho – vsestranska izvedba

Številne možnosti prekritij ter različne izvedbe sten dopolnjujejo regalni sistem in ščitijo skladiščeno blago pred vremenskimi vplivi. Za prekritje strehe lahko uporabite npr. trapezno pločevino ali svetlobne plošče, za stenske obloge pa trapezno pločevino ali panele sendvič. Vsi nosilni elementi regalov, kot so okvirji in oporniki, so dobavljivi v vroče cinkani izvedbi ali prašnato barvani. Pri regalih s streho je treba pri izboru profilov upoštevati regionalne snežne in vetrne obremenitve. Vključitev teh statičnih pogojev zagotavlja stabilnost vaših paletnih regalov OHRA s streho v vsakem vremenu.

Paletni regali OHRA s streho – vaše prednosti

 • Koriščenje celotne proste površine in s tem prihranek dragocenih površin v skladiščnih prostorih
 • Visoka nosilnost ob upoštevanju vremenskih vplivov
 • Konstrukcija z dolgo življenjsko dobo – trajnostna skladiščna investicija
 • Stroškovno ugodna rešitev zaradi majhnega števila sestavnih delov
 • Izbirate lahko med različnimi izvedbami strehe

Zahteva za ponudbo


Paletni regali na premičnih vozičkih

Paletni regali na premičnih vozičkih predstavljajo dinamična regalna skladišča in so primerni za paletirano blago, ki ga je treba kompaktno skladiščiti na majhni osnovni površini. Pri tem skladiščnem sistemu namestimo robustne paletne regale na toge premične vozičke. Celotna regalna vrsta se z elektronskim ali ročnim upravljanjem premika kot posamezna regalna enota. Premični vozički tečejo po tirnicah, ki jih je mogoče vgraditi pri novogradnjah in tudi v obstoječa tla. Za upravljanje vsakega regalnega bloka paletnega regala je potreben le en korak. Tako lahko izkoristite velik del prostora, saj je vedno odprt le en prehod, v katerega skladiščite oz. iz katerega izdajate blago.

Regali OHRA – optimalen izkoristek prostora s premičnimi vozički

Pomični regali pri premikanju povzročajo malo hrupa in se brez vrzeli spet pomaknejo nazaj skupaj. Zunaj delovnega časa lahko vklopite »nočno mirovanje«. Potem so posamezne regalne vrste paletnega regala enakomerno razmaknjeni le toliko, da se ni mogoče zapeljati v posamezni regalni prehod. Tako nudijo premični regali tudi varno zaščito pred krajo.

Paletni regali OHRA na premičnih vozičkih – vaše prednosti

 • Zelo kompakten sistem za skladiščenje velikih količin na majhni osnovni površni
 • Zelo dober izkoristek prostora
 • Povečanje skladiščnih kapacitet
 • Zaščita dragocenega blaga pred krajo s pomikom regalnih blokov v »nočni položaj«
 • Kratke delovne poti

Zahteva za ponudbo


Odri paletnih regalov

Odri paletnih regalov OHRA so skladiščni odri, pri katerih je podkonstrukcija izvedena na paletnih regalih OHRA. Posamezne regalne vrste paletnih regalov so vertikalno povezane z jeklenimi profili, tako da se med različnimi poličnimi oblogami (npr. rešetkami ali ivernimi ploščami) med regali oblikuje prosta nosilna skladiščna površina. Tako lahko izkoristite vsak centimeter skladišča in nobena površina ne gre v nič. Med regali je mogoče oblikovati več nadstropij.

Regali OHRA v obliki odra – nove možnosti

Povezava regalov in odrov ustvarja individualne in vsestranske možnosti za skladiščenje, npr. kot kombinacijo komisijskih in delovnih con z možnostjo neposrednega skladiščenja. Zahvaljujoč okrepljenim in toplo valjanim jeklenim profilom paletnih regalov, lahko OHRA brez težav ponudi tudi regale v več nadstropjih.

Paletni regalni odri OHRA – vaše prednosti

 • Optimalen izkoristek prostora z izkoristkom celotne višine prostora
 • Neposredna bližina skladiščnih in komisijskih con
 • Prihranek pri času, ki ga sicer porabite za pot, saj blago skladiščite v vmesnih etažah
 • Povečanje uporabne površine z izkoristkom celotne višine skladiščnega prostora

Zahteva za ponudbo


Drive-in regali

Z regali Drive-in lahko izkoristite vse prednosti blokovnega in regalnega skladiščenja: kompakten izkoristek prostora ob veliki višini skladiščnega prostora. Regal Drive-in je še posebej primeren za skladiščenje velikih količin istega artikla in občutljivega blaga, ki ga ni dovoljeno nakladali drugega na drugega. Sem spadajo: pralna sredstva, katalogi, motorna olja, straniščni papir ali pločevinke z dolgim rokom uporabnosti.

Regali Drive-in OHRA – na eni strani odprt skladiščni sistem

Regale polnite z ene strani. Viličar zapelje v regalni prehod in položi paleto na traverzo, ki je nameščena ob strani. Pri regalih Drive-in je odprta le ena stran, iz katere poteka upravljanje. Nazadnje vskladiščene palete prve zapustijo skladišče. Tako poteka skladiščenje po principu LIFO (Last-In-First-Out). Oporniki regalov Drive-in OHRA so glede na zahteve in obremenitve izdelani iz IPE- ali U-profilov; omogočajo več regalnih kanalov drugega nad drugim, hkrati pa zaščito regala pred nepredvidenimi trki z viličarjem. Traverze, nameščene v stranskih regalih kanalov, so zelo nosilne in lepo drsijo. Za dodatno zaščito opornikov na dovozih OHRA priporoča namestitev dovoznih zaščitnih elementov.

Regali Drive-in OHRA – vaše prednosti

 • Velik prihranek prostora z visoko zgoščenostjo skladišča
 • Velik izkoristek površine/prostora
 • Neovirano skladiščenje občutljivega blaga
 • Prihranek stroškov na podlagi kompaktnega skladiščenja palet

Zahteva za ponudbo


Tehnične značilnosti

Konstrukcija paletnega regala OHRA III se sestoji iz polnih, toplo valjanih železnih profilov. Visoka nosilnost, varnost in obstojnost so značilne lastnosti  naših regalov. Glavni sestavni deli (stebri, prečke) so prašno lakirani. Vsi ostali sestavni deli so cinkani.

Regali za zunanjo uporabo se vroče cinkajo.

Značilnosti proizvoda:

Nosilni okvirji in prečke

 • Toplo valjani U – profili za stebrne okvirje.
 • Toplo valjani I – profili za nosilne opore.
 • Visoka obremenljivost pri robustni uporabi.
 • Prožni jekleni profili prepreèujejo deformacije pri udarcih v konstrukcijo.
 • Hitra in enostavna postavitev.
 • Lakiranje po želji kupca.
 • Perforacija stebrov za prilagajanje po višini 100 : 100 (50 :50 proti plaèilu).
 • 25 let garancije proti prerjavenju.

Naši regalni sistemi so v skladu s standardom DIN 18800-7 in splošno veljavnimi smernicami
strokovnega združenja za skladišène objekte in opremo (BGR 234), preizkušeni so po varnostnih
kriterijih in imajo odgovarjajoèo oznako kvalitete GS.

pallet rack frame
Comparison of pallet rack frames - sheet metal and steel frames.

Pribor za paletne regale

Velik izbor pribora za vaš paletni regal OHRA vam pomaga pri individualnem oblikovanju skladiščnega sistema, prilagojenega panogi.

Odbojniki različnih izvedb, višji okviri za večjo varnost regalnih prehodov, porazdelitve bremen, varovala za zaščito pred zdrsom iz regala ali distančniki so le ena izmed številnih mogočih izbir. Pribor za paletne regale OHRA lahko podjetje OHRA dobavi naknadno ali skupaj z naročilom.

Reference za paletne regale

Maderas Besteiro
Knaus Tabbert
Solvaro
FX Ruch
Investzal
Maderas Besteiro

Maderas Besteiro

Konzolni regali OHRA podjetju Maderas Besteiro omogočajo učinkovito skladiščenje lesa dolžine do 13,5 metra, individualno prilagojeni paletni regali z do 15 skladiščnimi ravnmi pa zagotavljajo veliko prostora tudi za raznolike izdelke iz visokotlačnih laminatov (HPL). V primerjavi s prejšnjim talnim skladiščenjem in zastarelimi regali je lahko podjetje Maderas Besteiro na enaki skladiščni površini povečalo svoje skladiščne zmogljivosti za 20 odstotkov, pospešilo postopke skladiščenja in pridobivanja iz skladišča za 30 odstotkov ter zmanjšalo poškodbe skladiščenega blaga za 70 odstotkov.

K zgodbi o uspehu

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert, vodilni proizvajalec počitniških vozil v Evropi, je novo skladišče v Jandelsbrunnu za neposredno oskrbo sodobne proizvodnje karoserij opremil s konzolnimi in paletnimi regali podjetja OHRA. To pomeni, da je mogoče učinkovito skladiščiti različne materiale, kot so lepila, koluti aluminija in stekloplastike, paketi iz vezanega lesa, PVC tla, letve iz lesa in poliuretanske pene. Mrežasta dna v paletnih regalih in ponekod tudi v konzolnih regalih omogočajo poleg tega fleksibilno skladiščenje najrazličnejših zabojev oz. paketov ter pripomočkov za nakladanje. Regali so prepričali tudi s svojo visoko nosilnostjo – osem metrov visoki konzolni regali lahko nosijo do 12 ton na stojalo, paletni regali pa imajo nosilnost predelkov do 2,4 tone. OHRA je navdušila tudi zaradi preproste izpolnitve visokih zahtev za protipožarne instalacije: V vsakega od robov stojal sta bili na primer izvrtani dve 80-milimetrski luknji, da je bilo mogoče skozi njiju speljati cevi škropilnega sistema. Ta rešitev se ni le izkazala za posebej varčno s prostorom, temveč so kabli tako tudi dobro zaščiteni pred poškodbami.

K zgodbi o uspehu

Solvaro

Solvaro

Orodja za globoko vlečenje so draga, po meri izdelana orodja, ki so individualno prilagojena vsaki komponenti, ki jo je treba proizvesti. Za shranjevanje dragocenega orodja, ki tehta do sedem ton, je podjetje Solvaro na svoji lokaciji v Szekszárdu na Madžarskem namestila posebne regale podjetja OHRA. Vsak skladiščni predal je mogoče individualno oblikovati glede na velikost orodja. Poleg tega je omogočen neposreden dostop do orodij, ki jih je zato mogoče hitro prepeljati do stiskalnice za globoko vlečenje. Hkrati so orodja za globoko vlečenje zaradi prilagojene konstrukcije regala ves čas zaščitena pred poškodbami.

K zgodbi o uspehu

FX Ruch

FX Ruch

Trgovec z gradbenim materialom FX Ruch je z 22 konzolnimi in paletnimi regali podjetja OHRA popolnoma preuredil svojo prodajalno v Radolfzellu. S skladiščno halo, velikim skladiščem na prostem in prostorom za dostop z vozili imajo zdaj stranke na voljo več izdelkov in hitrejši dostop do njih. Z regali, prilagojenimi za najrazličnejše blago, je podjetje lahko združilo visoko skladiščno zmogljivost z bistveno učinkovitejšimi logističnimi procesi.

 

K zgodbi o uspehu

Investzal

Investzal

Madžarsko podjetje Invesztál je postavilo 19,9 metra dolg paletni regal znamke OHRA za skladiščenje kolutov do teže 5 ton. Regal za težke obremenitve so individualno prilagodili dimenzijam kolutov, shranjenih na paletah. V primerjavi s prejšnjim skladiščenjem – kombinacijo talnega skladiščenja in standardnih regalov – je dostop do kolutov z novimi regali lažji, zanesljivejši in hitrejši. Poleg tega so se poškodbe – delno obarvanih – pocinkanih kolutov zmanjšale.

 

K zgodbi o uspehu