Skoči na glavno vsebino

Regalne hale OHRA Kombinacija stavbe in skladiščenja

Posvetovanje

Regalne hale kot kombinirana rešitev

Regalne hale OHRA so odlična fuzija stavb in skladiščnih sistemov. V nasprotju s klasično gradnjo hal služijo oporniki regalnih sistemov skladiščenju, hkrati pa predstavljajo tudi nosilno podkonstrukcijo za streho in opcijsko pritrditev stranskih sten regalne hale. To omogoča občuten prihranek v primerjavi s tradicionalno gradnjo hal in dodatne regale.

Regalne hale z regali OHRA za vse zahteve

Regalne hale je mogoče postaviti s pomočjo konzolnih ali paletnih regalov. Mogoča je tudi kombinacija obeh vrst regalov kot nosilnih konstrukcij. Glede na uporabo in zahteve lahko regalne hale izvedemo kot odprte ali zaprte konstrukcije. Zaprte regalne hale so v celoti obložene in opremljene z vrati in rolovrati. Izvedba strehe in sten regalnih hal je vsestranska. Za strešno kritino lahko npr. uporabite trapezno pločevino ali svetlobne plošče. Podkonstrukcijo je po želji mogoče izdelati kot eno- ali dvokapnico. Za stensko oblogo se uporabljajo trapezna pločevina, zagatne stene ali paneli sendvič. Obstajajo številne različice izvedbe in tipologije hal, ki jih lahko realiziramo z regali OHRA.

Skladiščne hale OHRA – vaše prednosti

 • Kombinacija stavbe in regalov
 • Velik razpon na podlagi močnih jeklenih profilov podkonstrukcije
 • Pridobitev prostora, večja fleksibilnost, bistveno manj stroškov
 • Mogoča je lastna izvedba, npr. pri strešni kritini
 • Izkušnje, pridobljene pri postavitvi več kot 1.000 regalnih hal
 • Določitev profilov, risbe in montažni načrti so vključeni v storitev
 • Mogoča je dobava preverljivih statičnih izračunov
 • Širok program pribora za individualno oblikovanje
 • Upoštevanje CI pri izbiri barve strehe in sten

Hale s konzolnimi regali

Pri tem tipu hal so navpični oporniki konzolnih regalov glede na obliko strehe zgoraj poševno odrezani in opremljeni s ploščami ali z držali plošč. Na te plošče potem postavimo strešno konstrukcijo za halo s konzolnimi regali. Za stensko oblogo lahko na hrbtno stran regala namestimo trapezno pločevino, protihrupne ISO-panele ali sistem za zaščito pred vremenskimi vplivi.

Regalne hale OHRA – robustna rešitev skladiščenja

Oporniki konzolnih regalov so izdelani iz toplo valjanih IPE-jeklenih profilov. So visokonosilni in zelo elastični. Glede na zahteve in rabo hal opornike regalov ustrezno pripravimo za namestitev strehe. Navadno izdelamo regalne hale z eno- ali dvokapnico. Štancana hrbtna stran opornikov hkrati služi namestitvi stenskih oblog. Po želji lahko OHRA poskrbi tudi za prekrivanje strehe in izvedbo odvodnjavanja. Tako dobavi celotno halo s konzolnimi regali.

Regalne hale OHRA s konzolnimi regali – vaše prednosti

 • Vremensko zaščiteno skladiščenje dolgih in nerodnih elementov
 • Visoka, statično dokazana nosilnost IPE-profilov
 • Znižanje stroškov, pridobitev prostora in fleksibilnost
 • Določena dela lahko izvedete sami
 • Mogoče so različne oblike streh glede na zemljišče in odtekanje deževnice

Hale s paletnimi regali

Podobno kot pri halah s konzolnimi regali nosi regalni okvir paletnih regalov iz toplo valjanih U-profilov breme strešne konstrukcije in stenskih konstrukcij. Za izvedbo strehe je okvir regalov odrezan postrani, strešni profili pa so nato zvezani nanj. Glede na geografske pogoje je treba pri sidranju v tla upoštevati lokalne snežne in vetrne obremenitve pa tudi npr. potresne cone.

Regalne hale OHRA – izvedba po meri

Hale s paletnimi regali lahko izvedemo v odprti ali popolnoma zaprti izvedbi, vključno z vrati. Štancani profili okvira paletnih regalov hkrati služijo tudi namestitvi stenskih oblog regalne hale. Po želji lahko OHRA poleg stenskih oblog prekrije tudi streho, vključno z odvodnjavanjem.

Paletne regalne hale OHRA – vaše prednosti

 • Poceni skladiščenje v primerjavi s konvencionalno gradnja hal
 • Prihranek pri gradbenih storitvah prekrivanja strehe in oblaganja sten
 • Določitev profilov, risbe in montažni načrti so vključeni v storitev
 • Vse na enem mestu: svetovanje, načrtovanje, izdelava in montaža
 • Širok program pribora za možnosti individualnega oblikovanja

Pribor za regalne hale

Po želji vam lahko ponudimo številne dodatke za regalne hale, opremljene z regali OHRA. Sem spadajo različne stenske obloge, kot so npr.: trapezna pločevina, protihrupni paneli ali strešna kritina iz različnih materialov, npr. svetlobnih plošč, vključno z odvajanjem dima. Z veseljem vam za regalne hale ponudimo tudi različne sisteme za zaščito pred vremenskimi pojavi, kot so mreže ali pregibne zavese.

Reference za regalne hale

DEG Koblenz
DEG Butzbach
Descamps
Hagebau Bolay
Schneider Baucentrum
DEG Butzbach

DEG Butzbach

2.800 metrov regalnih nivojev zmontiranih v dveh tednih

K zgodbi o uspehu

Descamps

Descamps

Überdachung einer "Drive-In-Zone" mit zusätzlicher Lagermöglichkeit.

K zgodbi o uspehu

Hagebau Bolay

Hagebau Bolay

Center Hagebau Bolay s sedežem v nemškem mestu Rutesheim pri Stuttgartu je s pomočjo konzolnih in paletnih regalov OHRA pridobil obilico prostora za svoje vrtne in kmetijske izdelke. 

K zgodbi o uspehu

Schneider Baucentrum

Schneider Baucentrum

Skupina podjetij Schneider je svojo dolgoletno trgovino z gradbenim materialom v Bruckmühlu razširila s popolnoma specializirano trgovino za zasebne in strokovne kupce: regalna hala, pokriti zunanji regali, ogrevana hala in streha nad voznim pasom med halo in zunanjim skladiščem so bili v celoti opremljeni z izdelki podjetja OHRA, vključno z vso dodatno opremo, kot so vrata, in vsemi potrebnimi statičnimi izračuni. Izvedba hale kot regalne hale, v kateri so konzolni in paletni regali hkrati uporabljeni kot nosilna podkonstrukcija za streho in stene, skrajša čas projekta in zagotavlja precejšnje stroškovne prednosti.

 

K zgodbi o uspehu