Skoči na glavno vsebino

4PLUS Bouwmaterialen B.V.

Galerija

Cantilever racking
Cantilever racking
Cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

4PLUS: pokončno skladišče za več varnosti in večjo zmogljivost skladiščenja

4PLUS Bouwmaterialen B.V., zadruga za nabavo surovin, ki združuje 59 samostojnih trgovcev z gradbenim materialom, je z uporabo konzolnih regalov OHRA več kot podvojila zmogljivost svojega glavnega skladišča v nizozemskem kraju Born. Če se je do zdaj gradbeni material, kot so lesene letve, tramovi ali suhomontažne plošče, skladiščil eden vrh drugega na tleh skladiščne hale, je mogoče zdaj z regali višine 8.470 mm povsem izkoristiti višino hale, ki znaša 10 metrov. Slednje ne zagotavlja le več skladiščnega prostora, temveč bistveno poenostavlja celotno rokovanje z gradbenimi materiali, izboljšuje varnost delavcev v skladišču in zmanjšuje število poškodb blaga na minimum.

Skladanje blaga enega vrh drugega v blokih je zahtevalo zapleteno rokovanje, da so lahko zaposleni prišli do želenega blaga. Prelaganje blaga je pomenilo nevarnost za blago, saj se je pri tem gradbeni material večkrat poškodoval. Poškodovano blago in nepraktično rokovanje pa sta predstavljala tudi tveganje za varnost delavcev v skladišču. Poleg tega je skladiščenje blaga enega vrh drugega v blokih omogočalo postavitev blaga na zgolj eno raven.

Zato se je zadruga 4PLUS odločila optimizirati koncept skladiščenja in nadomestila skladiščenje v blokih z dvema vrstama konzolnih regalov OHRA dolžine 23,4 metra. Regali, ki so na obeh straneh opremljeni z regalnimi konzolami dolžine 1,2 metra, nudijo skupno šest ravni skladiščenja, nosilnost vsake konzole pa znaša 1.275 kg. Z vključitvijo »tretje dimenzije« se je zmogljivost skladišča tako povečala za več kot 50 odstotkov. Hkrati je mogoče različno blago skladiščiti ločeno glede na vrsto in neposredno dostopati do želenega izdelka.

Zadruga 4PLUS je pri realizaciji sistema cenila ne le kakovost in nosilnost toplo valjanih regalov, temveč tudi prilagodljivost podjetja OHRA. Tako je vodilno evropsko podjetje za konzolne regale v nov sistem vgradilo še 80 »starih« regalnih konzol, ki jih je imela zadruga 4PLUS. Poleg tega so regale dodatno opremili s skupno 31 pocinkanimi rešetkami: tako je mogoče tudi material na paletah prilagodljivo skladiščiti na konzolnih regalih. Regalni sistem se posložuje z bočnim viličarjem, pri čemer sistem za vodil ob nogah regalov olajša manevriranje v prehodu.

Zadruga 4PLUS je lahko tako z optimiziranim skladiščem bistveno izboljšala svoje logistične procese. Nov regalni sistem skrbi za to, da lahko oskrba 59 povezanih podjetij in več kot 80 njihovih podružnic po vsej državi z gradbenim materialom tudi v prihodnosti poteka učinkovito in varno.

O zadrugi 4Plus B.V.:

4Plus je zadruga s 65 povezanimi samostojnimi podjetniki. Ti imajo na Nizozemskem skupaj več kot 90 podružnic. Podjetja v zadrugi 4Plus zagotavljajo široko ponudbo gradbenih materialov – od surovin, kot so izolacijski material, opeka in les, do ploščic, kuhinj in celotnega nabora železnega/kovinskega blaga in orodja. Nabava, avtomatizacija in logistika potekajo iz centrale v nizozemskem mestu Born. Zadruga 4Plus je v partnerstvu tudi z nemškima nabavnima organizacijama BauVista za gradbene materiale in Holzland za les in materiale za notranjo opremo. Zadruga je bila ustanovljena leta 1994 in ima od leta 2006 centralo v kraju Born.