Skoči na glavno vsebino

Adament

Galerija

Neustavljiva proizvodnja

Da bi dosegli večjo skladiščno zmogljivost in učinkovitejšo logistiko je podjetje Adamet-Niemet svoje skladišče za surovine opremilo s konzolnimi regali podjetja OHRA. Prejšnje skladiščenje na tleh in v več manjših regalih ni več zagotavljalo zadostne zmogljivosti za rastoče poslovanje trgovca na debelo s kovinami. Ker je bilo pogosto treba prelagati blago, so se tudi večkrat poškodovali skladiščeni profili, pločevine in palice. Z več vrstami konzolnih regalov, visokih do 8570 milimetrov, je podjetje lahko ustvarilo nove skladiščne zmogljivosti, pospešilo postopek skladiščenja in pridobivanja iz skladišča ter zmanjšalo poškodbe občutljivega skladiščenega blaga.

Upočasnjena proizvodnja
Podjetje Adamet-Niemet je na jugu Poljske eden od vodilnih trgovcev na debelo s surovinami iz aluminija, bakra, medenine, brona in posebnih bakrovih zlitin. Vedno imajo na zalogi približno 7000 različnih izdelkov. Prejšnji koncept skladiščenja ni več zagotavljal zadostne zmogljivosti za naraščajoče povpraševanje, pogosto so se poškodovali skladiščeni izdelki, zaradi neučinkovite logistike pa je bila proizvodnja tudi na splošno upočasnjena.

Skladiščenje na do 16 ravneh
Podjetje Adamet-Niemet se je odločilo, da bo svoje skladišče opremilo z več konzolnimi regali podjetja OHRA. Poleg velike nosilnosti in kakovosti regalov vodilnega evropskega proizvajalca konzolnih regalov je podjetje OHRA prepričalo tudi z dolgim garancijskim obdobjem in storitvami na lokaciji sami. Podjetje OHRA je v več fazah projekta namestilo več vrst enostranskih in dvostranskih konzolnih regalov. Regali so bili izdelani po meri in skladno s skladiščnim blagom ter mestom postavitve. Nosilnost regalnih konzol je 500 ali 600 kilogramov, pri regalih z višino 8570 milimetrov pa je mogoče namestiti do 16 skladiščnih ravni. Prilagodljive, po višini nastavljive regalne konzole regalov OHRA se ob udarcu umaknejo navzgor in vstran, tako je blago zaščiteno pred poškodbami.

Pospešeni logistični procesi
Z novim regalnim sistemom je bilo mogoče pospešiti postopke skladiščenja in pridobivanja iz skladišča in tako bistveno izboljšati učinkovitost proizvodnje. Z optimiziranimi logističnimi procesi se je povečala tudi pravočasnost dostave.