Skoči na glavno vsebino

Agnew Timber

Galerija

Konzolni regali za kakovosten profiliran les

Učinkovitejše skladiščenje in komisioniranje

Irsko družinsko podjetje Agnew & Co je s konzolnimi regali OHRA privarčevalo tako s skladiščnimi površinami kot tudi občutno zmanjšalo delovne čase komisionarjenja. Po zaslugi skupaj 200 metrov dolge konstrukcije s 6 metrov visokimi in 1,2 metra globokimi regali je zdaj možno sistematično skladiščenje kakovostnega profiliranega lesa proizvajalca Agnew.

Leta 1962 ustanovljeno podjetje se je specializiralo za proizvodnjo najrazličnejšega profiliranega lesa iz naravnega lesa. Zraven standardnih letvic proizvaja več kot 30 zaposlenih tudi individualne profile in lesne profile narejene po meri.

Naročilo za izdelavo nove regalne konstrukcije je dobilo podjetje OHRA Regalanlagen GmbH s sedežem v Kerpnu pri Kölnu. Gre za vodilno podjetje v Evropi, ki je specializirano za konzolne regale. Podjetje OHRA je med drugim razvilo samovarovalne, vpenjalne konzole, ki so danes merilo za vse sisteme konzolnih regalov. Ob udarcih se umaknejo in s tem ostane nepoškodovano tudi skladiščno blago.

Konzolni regal v podjetju Agnew so Kerpenski specialisti postavili že tri mesece po prvem povpraševanju. Po zaslugi novega regalnega sistema je bilo možno zmanjšati skladiščno površino in omogočiti bolj sistematično skladiščenje različnega profiliranega lesa.

Solastnik in poslovodja Andrew Agnew: »Možnost sistematičnega skladiščenja našega blaga je omogočila občuten prihranek časa pri komisioniranju. Pridobljen prostor pa uporabljamo med drugim za varovano natovarjanje in raztovarjanje tovornjakov.«