Skoči na glavno vsebino

André Celis Bouw.Punt

Galerija

Konzolni regal za zunanje skladišče

Skladiščenje gradbenega materiala brez omejitev

Podjetje André Celis Bouw.Punt, eden izmed največjih veletrgovcev v regiji Vlaams-Brabant, Belgija, je svoja zunanja skladišča preuredilo na konzolne regale za težka bremena podjetja OHRA. Po zaslugi regalov, ki so deloma prekriti s streho, se je zmanjšalo število poškodb na uskladiščenem blagu, hkrati pa se je pospešil dostop do izdelkov.

Že leta 1948 je André Celis ustanovil podjetje za trgovino s premogom, gnojili in gradbenim materialom. Danes poteka veleprodaja gradbenega materiala na dveh lokacijah, in sicer Lubbeek in Wilsele. Tukaj so na voljo gradbeni material in gradbeni elementi za obrtnike, gradbena podjetja in za področje "naredi sam".

Na vremenske vplive neobčutljivi izdelki kot so betonski montažni deli ali tlakovci so bili dolga leta skladiščeni zunaj na tleh. S povečanim prometom in naraščajočim portfeljem izdelkom se je tako skladiščenje izkazalo kot neučinkovito. Razpoložljiva zunanja površina ni bila optimalno izkoriščena, nepreglednost skladišča je terjala velike izgube časa pri dostopu do želenih izdelkov, posledica nezaščitenega skladiščenja pa je bila tudi visoka škoda na blagu.

Zato se je podjetje odločilo, da bo talno skladišče nadomestilo s konzolnim sistemom OHRA. Specialist za konzolne regale iz Kerpna v bližini Kölna, Nemčija, ponuja posebno v ognju pocinkano različico regalnega sistema. Regali so lahko zraven tega opremljeni s streho – za Celis idealno za skladiščenje izolacijskega materiala in lesenega blaga. Prodajalec z gradbenim materialom se je zraven tega odločil za izvedbo konzolnega regala za težka bremena z 1,2 metrov dolgimi konzolami: Na štirih skladiščnih ravneh 5 metrov visokega regala se lahko skladišči do 1.500 kilogramov blaga. Konzolni regali so v pretežnem delu opremljeni s pocinkanimi vodili iz mrežaste rešetke, rezultat česar je neprekinjena skladiščna površina brez motečih opornikov. S tem se lahko vso blago skladišči na vseh ravneh brez omejitev teže ali dolžine. Celoten načrt, realizacijo in montažo so izvedli specialisti podjetja OHRA.

S konzolnim sistemom OHRA je možno bistveno bolj pregledno skladiščenje blaga – tudi za stranke podjetja Celis. Dostop do izdelkov poteka hitreje in blago ima bistveno manj poškodb. Tako so bila zunanja skladišča v zadnjih desetih letih stalno modernizirana in nadgrajena z regalnimi sistemi OHRA, nazadnje je podjetje Celis naročilo regale OHRA tudi za letos odprte lokacije v mestih Wilsele in Lubbeek.