Skoči na glavno vsebino

Arabesque

Galerija

Zmogljivost skladiščenja na meter

Podjetje Arabesque, največji distributer gradbenih materialov in zaključnih izdelkov v Romuniji, je močno povečalo svoje skladiščne zmogljivosti – po eni strani s povečanjem števila regalov v obstoječih notranjih in zunanjih skladiščih, po drugi strani pa z gradnjo novih skladiščnih hal. V Bukarešti so na primer leta 2023 z novim skladiščem razširili skladiščne zmogljivosti: Konzolni regali OHRA, nameščeni v njem, s skupno dolžino več kot 250 metrov z višino do 5280 milimetrov. Poleg tega so bili stari regali OHRA uporabljeni za izdelavo novih regalnih celic s pomočjo podaljškov, vijačnih povezav in prečnih nosilcev. Novi regalni sistem zahteva veliko manj prostora kot prejšnje skladiščenje na tleh, zato ima podjetje Arabesque zdaj spet dovolj prostora za širjenje in povečevanje ponudbe izdelkov. To pomeni, da je mogoče zahteve strank zanesljivo izpolnjevati tudi v prihodnosti.

Premalo prostora
V prejšnjem skladišču je podjetje Arabesque veliko število različnih gradbenih materialov in ivernih plošč skladiščilo predvsem na tleh. Poraba zemljišč je bila ustrezno visoka. Nekaj blaga je bilo že shranjenega na regalu OHRA, vendar njegova zmogljivost ni več zadoščala številu izdelkov, ki se je v tem času precej povečalo.

Regali povečujejo zmogljivosti skladiščenja
Zato se je podjetje Arabesque odločilo, da bo talna skladišča nadomestilo z več vrstami konzolnih regalov OHRA. Regali so visoki do 5280 milimetrov, regalne konzole, dolge 1200 milimetrov, pa prenesejo do 850 kilogramov tovora. Vsi regali so opremljeni z vodili, tako da je prostor, potreben za prehode med regali, čim manjši, štiristranski viličar pa lahko še vedno brez težav vstopa vanje.

Razširitev obstoječih regalov
Poleg tega so bili sestavni deli obstoječih regalov OHRA uporabljeni za izdelavo novega regala z dodatnimi podaljški stojal, vijačnimi povezavami in prečnimi nosilci. Ker je zasnova regalov OHRA že vrsto let nespremenjena, je mogoče brez težav razširiti tudi stare regale in na primer dodati nove nivoje za shranjevanje.

Hitreje, lažje, zanesljivejše
Z novimi regali je podjetje Arabesque ustvarilo dovolj skladiščnih zmogljivosti, da je pripravljeno na prihodnje zahteve strank. Dostop do blaga je zdaj veliko lažji, zanesljivejši in hitrejši zaradi skladiščenja v konzolnih regalih.