Skoči na glavno vsebino

Beinbrech GmbH & Co. KG

Galerija

Več prostora v skladišču

Podjetje Beinbrech GmbH & Co.KG, eden od vodilnih trgovcev z lesom in gradbenim materialom na jugozahodu Nemčije, je z novimi konzolnimi regali OHRA razširilo svoje skladiščne zmogljivosti na sedežu podjetja v Bad Kreuznachu. Regali s skladiščno višino 6 metrov ponujajo prostor tako za les do dolžine 16 metrov kot tudi za gradbeni material na paletah, kar omogočajo regalne vrste z mostovi med konzolami.

Za svoje poslovne stranke spada podjetje Beinbrech z obratovalno in skladiščno površino pribl. 100.000 kvadratnih metrov in zmogljivim logističnim konceptom med najmočnejše veletrgovce z lesom in gradbenim materialom v regiji. Da bi tako tudi ostalo, se je podjetje odločilo za rekonstrukcijo celotne obratovalne površine: razširili so prodajne, razstavne in skladiščne površine in optimizirali storitve za stranke, združili nakladalne cone in razširili površine za pretovarjanje. 

Odločili so se tudi za optimizacijo obstoječega skladišča: slednje ne služi zgolj oskrbi strank, temveč les in gradbeni material dobavlja tudi v štiri podružnice. V okviru prenove se je podjetje Beinbrech odločilo, da bo obstoječe regalne sisteme nadomestilo z novimi konzolnimi regali. Ti so s stojali višine do 6,58 metra občutno višji od starih regalov in zato ponujajo več prostora. Tako je mogoče hitro izdati blago in imeti na zalogi tudi velike količine. 

Že obstoječi regalni sistem je bil deloma sestavljen iz regalov OHRA. Ker je bilo podjetje navdušeno nad razmerjem med ceno in zmogljivostjo ter zanesljivostjo regalov, so želeli tudi nove regale dobaviti od vodilnega evropskega podjetja na področju konzolnih regalov. Posebnost regalov OHRA je, da so vsi nosilni elementi izdelani iz debelostenskega toplo valjanega gradbenega jekla najboljše kakovosti. To omogoča velike skladiščne višine in visoko nosilnost. Ravni konzolnih regalov so v skladišču podjetja Beinbrech deloma povezane z mostovi med konzolami in nogami, kar omogoča tudi skladiščenje palet. 

Skupno je bilo v skladišče nameščenih 440 metrov konzolnih regalov in 970 metrov paletnih regalov s skupno površino regalov 13.400 kvadratnih metrov. Povprečna skladiščna višina znaša 7 metrov, regali pa so poleg specifične dodatne opreme za trgovino z gradbenim materialom opremljeni tudi s streho.

O podjetju Beinbrech:

Družinsko vodeno podjetje Beinbrech GmbH&Co.KG se že od leta 1821 ukvarja s trgovino z lesom in gradbenim materialom. Danes podjetje s približno 300 zaposlenimi obdeluje, izdeluje in ponuja rešitve za profesionalne stranke in zahtevne končne kupce. Na področju lesenih konstrukcij ter na področju tesarstva in krovstva je podjetje Beinbrech eno od vodilnih nemških specializiranih trgovcev. Iz centrale v Bad Kreuznachu in štirih nadaljnjih lokacij oskrbuje stranke v regiji ter na jugozahodu Nemčije, v Franciji in Beneluksu.