Skoči na glavno vsebino

Bois Du Poitou

Galerija

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

2 plus 2 je trojna skladiščna zmogljivost

Francoski trgovec z gradbenim materialom Bois Du Poitou je na sedežu svojega podjetja v Soudanu moderniziral svoje obstoječe skladišče za les in panele: namesto da bi izdelke iz lesa kot poprej skladiščil na tleh, so sedaj neposredno dostopni v dveh dvostranskih in dveh enostranskih konzolnih regalih OHRA. Bois Du Poitou lahko tako mnogo bolje izkoristi obstoječo stavbo, občutno skrajša čase dostopa do blaga in potroji skladiščne zmogljivosti.

Premajhne zmogljivosti, preveč zapletov

Za skladiščenje tramov, oblog, panelov in drugih lesenih izdelkov je podjetje Bois Du Poitou zgradilo lastno halo. Toda kljub velikosti 1.500 kvadratnih metrov skladiščna zmogljivost zaradi skladiščenja na tleh ni bila več zadostna. Poleg tega je bilo ravnanje s skladiščenimi lesenimi izdelki zapleteno in zamudno. Pri tem je vedno znova prihajalo tudi do poškodb.

Razširitev v tretjo dimenzijo

Podjetje se je zato odločilo za slovo od koncepta talnega skladiščenja in vzpostavitev skladiščenja v konzolnih regalih. Podjetje OHRA je v ta namen postavilo dve približno 40 metrov dolgi in 7 metrov visoki dvostranski vrsti regalov. Njune 1.200 milimetrov dolge regalne konzole, od katerih ima vsaka nosilnost 800 kilogramov, gradijo sedem skladiščnih ravni in skladiščni prostor tako učinkovito razširjajo v tretjo dimenzijo. Dva enostranska konzolna regala s štirimi skladiščnimi ravnmi na stenah hale še dopolnjujeta prostostoječe vrste regalov.

Nov način skladiščenja

S skladiščenjem v regalih podjetje Bois Du Poitou ni zgolj potrojilo svojih skladiščnih zmogljivosti v hali, temveč je tudi bistveno izboljšalo preglednost zalog. Ker je mogoče blago sedaj odvzeti neposredno z viličarjem in ga ni več treba preskladiščiti, so poškodbe na blagu minimalne. Tudi časi, potrebni za vnos in iznos blaga, so občutno krajši – tako se je izboljšala skupna učinkovitost v skladiščnih procesih in stranke je mogoče hitreje postreči. »Konzolni regali OHRA pomenijo za nas nov način skladiščenja – z visoko kvantitativnostjo in boljšo kakovostjo,« pove Valentin Ouvrard iz podjetja Bois Du Poitou.

O podjetju Bois Du Poitou:

Podjetje Bois Du Poitou je bilo ustanovljeno leta 1987 in tako za zasebne investitorje kot za profesionalce ponuja široko paleto gradbenega materiala. V njegovi ponudbi so različne vrste lesa – od jelovine in hrasta do eksotičnega lesa – na primer za potrebe mizarstva, pa tudi izolacijski material, talne obloge, vrata in vrtno pohištvo.