Skoči na glavno vsebino

Budmax

Galerija

Z vrečami do večje učinkovitosti

Novi regali za težka bremena podjetja OHRA podjetju Budmax, enemu največjih trgovcev z gradbenim materialom in izdelki za izgradnjo v Bolgariji, omogočajo učinkovito skladiščenje blaga v vrečah. Do zdaj so palete stale na tleh. Regali z nosilnostjo predelkov 5000 kilogramov in višino stojal 4580 milimetrov podjetju Budmax omogočajo, da palete, ki tehtajo do 1200 kilogramov, zdaj skladišči na štirih ravneh, kar omogoča bistveno boljšo izrabo prostora ter lažji in hitrejši dostop do izdelkov.

Hitra rešitev v šotoru
Podjetje Budmax že dolgo uporablja izključno paletne in konzolne regale podjetja OHRA. Zato so se tudi pri širitvi skladišča odločili za regale vodilnega evropskega proizvajalca konzolnih regalov. Da bi v svojem logističnem centru v Sofiji hitro ustvaril več zmogljivosti za vse večjo in bolj raznoliko ponudbo izdelkov, je podjetje Budmax namestilo nov regalni sistem v industrijskem šotoru. Med drugim ponuja prostor za dve 18.600 milimetrov dolgi vrsti (eno z enojno in drugo z dvojno globino) paletnih regalov OHRA.

Konstrukcija za visoko nosilnost
Okvirji in nosilci robustnih regalov so izdelani iz trdnih vroče valjanih jeklenih profilov. Toplo valjano jeklo regalov za težka bremena podjetja OHRA elastično popusti, vendar kljub temu ohrani visoko nosilnost v navpični smeri – tako se na primer profili ne zlomijo, če jih zadenejo vilice viličarja. Zasnova omogoča tudi izjemno visoko nosilnost posameznih regalov in predelkov.

Individualno prilagojeno
Vsak regal je natančno prilagojen individualni konfiguraciji skladišča uporabnika. Za podjetje Budmax to pomeni, da je bila za nosilce izbrana dolžina 3600 milimetrov – tako je mogoče eno ob drugi skladiščiti štiri palete. S tremi skladiščnimi ravnmi ima posamezni regal nosilnost 15 ton (kot četrta skladiščna raven se uporablja spodnji del regala z »višino predelka« 1300 milimetrov).

Hitreje, lažje, zanesljivejše
Z novim regalnim sistemom ima zdaj podjetje Budmax dovolj zmogljivosti, da lahko ima na voljo še več izdelkov za svoje stranke, hkrati pa je tudi na splošno izboljšalo učinkovitost logistike, saj je dostop do gradbenega materiala v primerjavi s prejšnjim talnim skladiščenjem veliko lažji, hitrejši in zanesljivejši.