Skoči na glavno vsebino

Damar

Galerija

Konzolni in paletni regali za iverne in delovne plošče

Perfektno izkoriščena skladiščna površina

Za optimalen izkoristek skladiščne površine je poljsko podjetje Damar svoje skladišče opremilo s konzolnimi in paletnimi regali OHRA. Regalni sistemi ne omogočajo le preglednega skladiščenja ivernih, OSB in kuhinjskih delovnih plošč, temveč so tudi fleksibilno nastavljive – tako jih je možno individualno prilagoditi spreminjajočim se skladiščnim okoliščinam in situaciji poslopja.

Damar oskrbuje s svojega sedeža podjetja v mestu Radom, Poljska, že več kot 20 let mizarje z ivernimi ploščami, prednjimi deli pohištva, kuhinjskimi delovnimi ploščami in dodatki za pohištvo kot so ročaji in okovja. V lastnem mizarstvu so lahko plošče zraven tega izdelane po željah strank.

Damar je prvič investiral v regale OHRA že pred šestimi leti. Prepričani o kakovosti, je podjetje zdaj opremilo tudi najnovejše skladišče s paletnimi regali kerpenskega specialista za konzolne in paletne regale. Tukaj se skladiščijo 2070 x 2800 milimetrov velike iverne plošče v do 1800 kilogramov paketih. Posebnost pri tem: Skladišče je bilo urejeno v šotorski hali. Pri tem se je pokazala velika fleksibilnost regalnih rešitev podjetja OHRA, saj je bil zaradi najboljšega izkoristka prostora razmak stojal regalov do ponatankosti prilagojen konstrukciji šotorske hale. Zraven tega je OHRA dolžino vzdolžnih traverz spremenila na 2950 milimetrov, tako da se stojala paletnega regala nahajajo točno pred strešnimi oporniki šotorske hale – s tem je možen najboljši možni izkoristek razpoložljivega prostora.

V drugem skladišču so spravljene 600 milimetrov globoke delovne plošče, ki v paketu tehtajo 300 do 400 kilogramov. To skladišče je opremljeno s konzolnimi regali OHRA. Prav tako četrto skladišče, ki služi oskrbi mizarstva. Tukaj so skladiščeni med drugim do 1200 kilogramov težki paketi OSB plošč. Konzolni regali podjetja OHRA nudijo pri tem visoko fleksibilnost, saj so konzole vpete v stojala regalov variabilno. To pomeni, da lahko zaposleni podjetja Damar hitro spreminjajo višino skladiščnih nivojev – povsem brez orodja.

„Regalni sistemi podjetja OHRA omogočajo pregledno dodelitev naših izdelkov v lastne predale", tako Dariusz Piasek, član uprave podjetja Damar. „S tem dobijo naše stranke hitro pregled nad ivernimi in delovnimi ploščami v skladišču. Zraven tega se s paletnimi in konzolnimi regali izognemo poškodbam plošč pri njihovi uporabi v skladišču.“