Skoči na glavno vsebino

DEG Butzbach

Galerija

Regalni sistemi za lesene izdelke

2.800 metrov regalnih nivojev zmontiranih v dveh tednih

Evropski vodilni veletrgovec na trgu kritin, DEG Alles für das Dach eG, je v podružnici Butzbach postavil novo skladišče za blago iz lesa. Okrog 2.800 tekočih metrov skladiščnih ravni v konzolnih regalih in 300 odlagalnih mest v paletnih in konzolnih regalih je OHRA zmontirala v le dveh tednih.

Potem ko je promet na področju Mittelhessna občutno narasel, lahko DEG z novim skladiščem v Buzbachu svoje stranke in podružnice v regiji še bolj učinkovito oskrbuje z blagom. Novo skladišče nudi prostor za okrog 1.000 kubičnih metrov konstrukcijskega lesa in lepljencev v dolžinah med 5 in 16 metri ter za moderne materiale iz lesenih plošč, izdelke iz lesnih kompozitov, skobljanega lesa in osnovno ponudbo kritin.

Za dobavo in montažo regalov za novo skladišče v Butzbachu je bila pooblaščena OHRA. Konzolni regali kerpenskega specialista za skladiščne sisteme za trgovino z lesom in gradbenim materialom so se izkazali že na drugih lokacijah podjetja DEG. Prepričale so jih tudi svetovalne kompetence strokovnjakov OHRA, hiter potek celotnega projekta in kratki dobavni časi. Od prvega stika do zagona skladišča je minilo manj kot deset tednov – kljub temu, da so morali biti v regale integrirani obstoječi tiri žerjavov in oprema prejšnjega uporabnika hale.

V le dveh tednih je strokovno osebje iz Kerpna nato zmontiralo 236 skladiščnih mest za masivni konstrukcijski les in lameliran les v 40 in 50 metrov dolgih in 6,2 metra visokih vrstah konzolnih regalov. Skupaj je tako nastalo 2.800 tekočih metrov regalnih ravni za dolg les. Dodatno je bilo realiziranih 300 odlagalnih mest v paletnih in konzolnih regalih, v katerem se skladišči blago na paletah in osnovna ponudba. Skladišče se upravlja z dvema bočnima viličarjema Hubtex in enim čelnim viličarjem Linde. Že samo v prvih šestih mesecih po odprtju skladišča je bilo prestavljenega okrog 3.300 kubičnih metrov lesa.

O podetju DEG Alles für das Dach eG

DEG je zadruga za krovsko obrt in nudi kakovostne izdelke in storitve za streho. Evropski vodilni veletrgovec na trgu krovske obrti s podružnicami v Nemčiji, na Češkem in v Luksemburgu je z 880 zaposlenimi v letu 2011 ustvaril promet v višini okrog 468 milijonov evrov. Pri DEG dobijo krovci vse, kar rabijo za novogradnjo, adaptacijo ali razširitev strehe. Na več kot 300.00 kvadratnih metrih skladiščne površine zagotavlja 55 podružnic doma in v tujini optimalno razpoložljivost potrebovanih izdelkov.