Skoči na glavno vsebino

Descamps, Marcq en Baroeul (F)

Galerija

Descamps grupacija je eden največjih in vodilnih trgovcev z lesom v Franciji. Družinsko podjetje je bilo ustanovljeno v letu 1920 in zaposluje 120 sodelavcev v petih filialah severno od Pariza. Že v letu 2006 jim je OHRA projektirala, izdelala in postavila zaprto skladiščno halo, za skladiščenje masivnega lesa, ploščatega materiala, parketa in mizarskih proizvodov.

Dve leti kasneje je stranka prišla k nam z željo, da na njihovo glavno skladišče priključimo nadstrešek. Namenjen bi bil za nemoteno razkladanje in nakladanje kamionov v slabih vremenskih pogojih, v katerih je prihajalo do poškodb materiala. Drugi vidik bi bil boljši delovni pogoji voznikov viličarjev. Pri pripravi materiala so bili namreč izpostavljeni vsakodnevnim slabim vremenskim nevšečnostim, ki pa so v tem delu Francije poznane. Ker pa so te priprave materiala potekale večinoma ponoči, je bilo stanje pri slabi vidljivosti komaj še vzdržno.

Za rešitev tega problema je stranka imela na voljo izbiro med gradnjo klasične hale, ali OHRA samonosilno regalno halo. Glede na opisane zahteve se je Descamps odločil za reševanje problema z OHRA halo. S to opcijo ni rešil samo nadstrešek, ampak je dodatno povečal tudi skladiščno kapaciteto. Z uporabo robustnih konzolnih regalov je lahko tudi zunanjo stran pokrite hale uporabil za skladiščenje proizvodov, ki ne potrebujejo toliko zaščite pred vremenskimi vplivi. Te proizvode je do sedaj skladiščil v eni drugi skladiščni hali.

Za najboljši možni izkoristek površine je OHRA sprojektirala posebno konstrukcijo, ki poteka vzdolž parcelne meje. Širina hale znaša od 17.600 do 20.400 mm na najširšem delu. Strešni nosilci ustrezajo različnim dolžinam in ležijo na različnih strešnih priključkih - glede na željo kupca in na statične zahteve.

Novo halo so postavili domači usposobljeni monterji. Podjetje je med gradnjo lahko skoraj nemoteno poslovalo naprej.

Podjetje Descamps je z načrtovanjem, izdelavo in motažo novega nadstreška zelo zadovoljno. To potrjuje nijhov namen, da se hala v kratkem razširi za nadaljnih 15 m. S tem se lahko tudi obdrži celotna arhitektura - pametna dodana vrednost za celotno podjetje.